Veber: Izmeštanje spomenika palim borcima u Prištini nespretan gaf francuske i nemačke ambasade na Kosovu

Ostavite komentar


  1. Kakav gaf covece, jeste li ikada pitali sebe koje zlocine su ti borci cinili lokalnim stanovnistvu? Cirakte New York Times oa cr vam sve biti jasno.

    Oa citavo ovo zlo izmedju Albanaca o Srba je zapravo tada pocelo. Koji spomenik boraca?!

  2. „…nespretan gaf….“,ma daaaj,Vi ste nespretne „briselske birokrate“,ne dorasle izazovima Balkana !!!

  3. Obratite pažnju na formulaciju – „nespretan gaf“. Znači nije upotrebio reč greška nego gaf. Gaf je u tome što su u stvari uhvaćeni u (ne)delu, jer da nisu ne bi bilo ni gafa. Drugo koja je nadležnost francuske u nemačke ambasade u izmeštanju spomenika na KiM, pa još na pravoslavnom groblju? Očigledno je da oni imaju dugogodišnju sistematsku politiku protiv srpskog naroda, a ovaj potez je samo zadnji u nizu.

  4. Veber nije objektivni, uravnotezeni i profesionalni analiticar nego promoter/bot nemackih drzavnih interesa samim tim je nejasno zasto se forsiraju njegova gledista i zasto bi bilo interesantno po ko zna koji put procitati teze koje ponavljaju zvanicnici nemacke i njihovi botovi vec dvadesetak godina. Kao da ih ne znamo i kao da ce biti neceg novog. Nemacki interes je albanizacija Kosova i trajno otcepljenje Kosova od Srbije, to je radio Hitler pre osam decenija to radi Nemacka i sada i ti pro-velikoalbanski/anti-srpski stavovi se ogledaju i u ovom „intervjuu“. Sto se tice spomenika Srbima poginulima u I svetskom ratu i predloga Vebera o zajednickoj komisiji Srba koji su bili deo pobednicke koalicije i Albanaca koji su i tada bili deo okupatorskih, gubitnickih snaga, neka on prvo u Nemackoj predlozi formiranje zajednicke komisije Jevreja i naslednika nacista koji bi raspravljal io spomenicima holokaustu – da vidimo kako bi to proslo. Sto se tice Srbije i priblizavanja/udaljavanja od EU, vrlo je jasno da je nepopularnost EU i jacanje nacionalizma direktna posledica ucenjivanja Srbije u vezi albanske tvorevine na Kosovu, pokusaja ukidanja RS i stvaranja unitarne BiH pod bosnjaakom hegemonijom, potiranja bilo kakvih interesa Srba u CG itd. a sta opet forsira Nemacka. Da li bi npr. Hrvatska danas bila u EU ili da li bi bilo napretka u demokratiji u Hrvatskoj da se Hrvatska ucenjivala odricanjem od dela drzave i priznavanjem SAO Krajine?

  5. @Milanista

    Kao prvo, spomenici POBEDNICIMA iz I svetskog rata se nigde gde postoji civilizacija ne diraju, ne pomeraju niti su podlozni reviziji. Kao drugo, izigravajte nevinasca i moralne gromade tamo gde vas ne poznaju. Zna se jako dobro sta ste vi Albanci radili na tom Kosovu i pre i posle tog I svetskog rata.

  6. Kakvo smeće su ovi zapadnjaci to samo zna onaj ko s njima ima posla. Na žalost ima i domaćih koji im daju za pravo.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.