Veber: Pirova pobeda Grenela

Ostavite komentar


  1. Mislim da će Tramp za 2-3 meseca pozvati u Vašington Vučića i Tačija i saopštiti im rešenje za KiM. Zato ne bi trebalo ugrožavati rad TV N1 i ljutiti Amerikance. Može loše da se odrazi na Telekom i Srbiju.

  2. Bas me zanima kako ce Borelj voditi pregovore izmedju drzave koju Spanija ne priznaje i Srbije?

  3. Trup-ova administracija i Grenell nece resiti spor izmedju Kosova i Srbije.Oni mogu samo da je jos vise kompljikuju.Letom jedne aviokompanije i zeleznicom bice samo problema,jer ni jedno ni drugo ,sada i u dogledno vreme,ne trebaju ni Kos

  4. Trump-ova administracija i Grenell nece resiti spor izmedju Kosova i Srbije.Oni mogu samo da je jos vise kompljikuju.Letom jedne aviokompanije i zeleznicom bice samo problema,jer ni jedno ni drugo ,sada i u dogledno vreme,ne trebaju ni Kosovu ni Srbiji.

  5. Prvo, Dačiću, to o čemu govoriš ne bi bile ispravke nego izmene i/ili dopune. Drugo, crnogorski „zakon o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica“ ne može da bude popravljen nikakvim zakrpama zbog toga što u svom nazivu sadrži oksimoron „zakon o slobodi“ kojim se derogira ustavom zajamčena sloboda veroispovesti. Ne može ni zbog toga što, u nedostatku crnogorske vere, propisuje ispovedanje velikocrnogorske ideologije a druge religije dopušta samo u meri u kojoj služe velikocrnogorskoj politici. Ne može ni zbog toga što se zasniva na insinuaciji da su pre 1018. godine postojale crnogorska država i nacija, na kojoj (insinuaciji) današnja Crna Gora opet zasniva pravo na zaostavštinu te države i te nacije bez obzira na važeće stvarno pravo. Ne može ni zbog toga što zabranjuje registraciju svake zajednice čije sedište nije u Crnoj Gori, koja u nazivu ima ime ili atribut bilo koje strane države ili koja ne dobije državnu saglasnost za ličnost svog poglavara. Ni to nije sve, ali je više nego dovoljno za osudu toga zakona i za pokretanje svih mehanizama za zaštitu ljudsjih prava crnogorskih građana koji se ne smatraju pripadnicima novokomponovane crnogorske nacije. To pogotvo stoga što taj zakon objektivno nije ni u čijem drugom interesu nego u interse aktuelnog predsednika Crne Gore i drugih neprijatelja srpstva. Inače bi Crna Gora jednostavno donela zakon o verskim zajednicama, kao i svaka druga normalna zemlja.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.