Niš: Odbornik skupštine grada izbačen zbog natpisa na majici 1Foto: Vesna Torović

Većina odbornika Skupštine grada Niša odlučila je juče da izbaci sa sednice odbornika opozicione grupe građana Niška inicijativa Srđana Nonića zbog poruke na njegovoj majici „Jedna ista banda“.

Udaljenje Nonića zbog „vređanja dostojanstva Skupštine“ zatražio je šef odborničke grupe SNS-a Zoran Perišić, što je glasanjem podržala većina prisutnih odbornika.

– Pozivam predsednika Skupštine da udalji Nonića, jer vređa dostojanstvo Skupštine. Ko je ta banda? Na koga se to odnosi? – pitao je Perišić, zahtevajući udaljenje.

Nonić je kazao novinarima da je natpis na majici znak protesta zbog toga što se „na odgovorne pozicije u gradu već godinama biraju jedni te isti, poslušni i neposobni ljudi, koje su se i prepoznali u njoj“. Dodao je da je bio inspirisan filmom “Varljivo leto ‘68”.

On se nakon izbacivanja presvukao i vratio na sednicu niškog parlamenta, koji zaseda nakon pauze od dva meseca. Na dnevnom redu je između ostalih tačaka i izbor direktora javnih preduzeća- koji je prema nezvaničnim informacijama i „odlagao“ zasedanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari