Veselinović i Ćuta: Ako žele cirkus u Skupštini, dobiće cirkus 1Foto: Nova.rs

O tome šta bi trebalo da bude parlament i šta se dešava u Skupštini Srbije u emisiji „Među nama“ govorili su narodni poslanici, kopredsednik stranke Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta i predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović.

Ćuta navodi da je Skupština mesto gde se donose zakoni, a ne sve suprotno od onoga čemu ona zapravo služi, te da trenutno traje potraga za 38.000 potpisa građana koji su kroz inicijativu podneli zahteva dođe na dnevni red tema o litijumu i boru i njihovoj zabrani, prenosi Nova.rs.

„Orlić je to trebao da stavi na dnevni red onog momenta kada je sazvana skupština. Orlić krši zakon, u stvari, Orlić krši zakon je pleonazam. Insistiramo na srpovođenju zakona, za početak da vidimo gde se fizički nalaze potpisi građana. Mi smo u potrazi za potpisima, na pisarnici kažu da su kod Orlića u kabinetu, pa su onda rekli da su možda u RIK-u. Ako Orlić misli da Jovana Jeremić može da snima spotove reklamirajući njenu televiziju u skupštini, Vesiću da dovede tiktokere, a da će meni da zabranjuje da dovodim rudare iz Resavice kojima se oduzima od plate, da dovodim profesore koji pričaju o zagađenju vazduha i poljoprivrednik – pa neće moći“, navodi Ćuta.

On je naveo i da se Orlić sada po prvi put suočava sa aktivizmom u Skupštini i da su danas podelili letke svim poslanicima sa obaveštenjem da moraju da stave na dnevni red litijum, ako misle da poštuju zakon.

„Ali, ako žele cirkus, dobiće cirkus. To nije mesto gde će bilo ko nekome sprečavati da govori i da se čuje glas zakona“, ističe Ćuta i dodaje da znaju u kakvu su Skupštinu ušli i šta ih čeka.

Veselinović kaže da Skupština sve više liči na kozačku skupštinu i da Orliću fali samo kožuh koji njihov lider povremeno nosi.

„Ja sam četvrti put narodni poslanik i ovakve stvari se nisu dešavale. Dešavalo se da su nam oduzimali reč i skraćivali reč, ali to da ne možete da predate zakon na pisarnicu, da sprovodite zakonom predviđenu proceduru nije“, navodi Veselinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari