Veselinović: Tužba Milenijum tima dala snagu "Ne davimo Beograd" da istraje u borbi za javni interes 1Foto: (BETA/AMIR HAMZAGIĆ/EV)

Predstavnik pokreta „Ne davimo Beograd “ Dobrica Veselinović rekao je danas da je tužba „Milinijum tima“ tom pokretu dala snagu i energiju da istraju u borbi za javni interes, i na predstojećim izborima.

Veselinović je ispred Palate pravde rekao novinarima i da se danas održava pripremno ročište po tužbi „Milenijum tima“ protiv „Ne davimo Beograd“ zbog povrede vrednosti žiga te kompanije.

Naveo je i da ta kompanija traži odštetu u protivvrednosti od 100.000 evra.

Prema njegovim rečima, tužba je usledila kada je Pokret ukazao da je štetan projekat privatizacije instituta Goša na Zvezdari a gde je planirana izgradnja stambeno poslovnog prostora.

Rekao je i da je Milenijum tim povezan sa Srpskom naprednom strankom i da je „umešan u mnoge upitne i štetne projekte“.

Član pravnog tim pokreta „Ne davimo Beograd“, advokat Vladimir Dragaš je rekao da je tužba bazirana na neuobičajnoj pravoj konstrukciji.

Naveo je da zloupotrebe žiga nije bilo jer se „Ne davimo Beograd“ ne bavi privrednim delatnostima.

Dragaš je rekao da da tužba usledila nakon objave na sajtu pokreta „Ne davimo Beograd“.

Rekao je da „Milenijum tim“ svim tužbama protiv opozicionih aktivista tražio odštetu 100.000 evra, te pocenio da im je cilj zastrašivanje i onemogućavanje aktivista da govore o njenim poslovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari