Veselji: Teritorijalni integritet Kosova svetinja 1Kadri Veselji Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Demokratske partije Kosova Kadri Veselji je izjavio da je teritorijalni integritet Kosova svetinja, da su granice Kosova utvrđene Ustavom i da pokretanje ove teme u Skupštini samo šteti poziciji Kosova u procesu dijaloga.

Govoreći na konferenciji za novinare o Zajednici srpskih opština, Veselji je rekao da ona neće imati izvršna ovlašćenja i da će delovati u skladu sa Ustavom Kosova, prenosi RTK2.

DPK, kako je rekao, ne podržava vanrednu sednicu Skupštine Kosova na koju je pozvala opozicija, ali da će joj prisustvovati, kako bi, naglašava, iskazali jasan stav ove stranke.

Rasprava o podeli u Skupštini Kosova ne donosi korist zemlji, već služi interesima onih koji su protiv Kosova i DPK smatra da će pokretanje ove opasne unutrašnjo političke teme prouzrokovati štetu Kosovu u procesu dijaloga u Briselu, ocenio je Veselj.

Prema njegovim rečima, to su samo scenariji, a razgovori na ovu temu bez činjenica i argumenata štete zemlji i istovremeno unose nesigurnost među građane.

Demokratska partija Kosova zalaže za očuvanje teritorijalne celovitosti zemlje, istakao je on.

Teritorijalna celovitost Kosova je svetinja. To je temelj na kome smo se borili za slobodu Kosova. Na osnovu ove teritorije proglasili smo nezavisnost. Više od 110 zemalja nas priznaje kao suverenu državu i to je nepovratno, poručio je Veselji.

On je dodao da nema tajnih kanala za pregovre sa Srbijiom, kao i da su Albanci u Preševskoj dolini diskriminisani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari