Vesna Zmijanac kandidatkinja SNS za odbornicu na Zvezdari 1Foto wikipedia Rade Nagraisalovic

Zvezda folk muzike Vesna Zmijanac našla se na listi naprednjaka za izbore u beogradskoj opštini Zvezdara.

Da li će ova popularna pevačica zaista sesti u „odborničke klupe“ ostaje da se vidi, ali nije isključena mogućnost da će zapevati tokom kampanje SNS, kao što je to svojevremeno činila njena koleginica Dragica Radosavljević Cakana.

Karijera i privatni život Vesne Zmijanac izazivaju veliku pažnju medija već gotovo četiri decenije. Rođena je 1957. u Nikšiću, a odrastala je u selu Kovači blizu Kraljeva. Jedno vreme živela je kod majke u Beču. Tvrdi se da nikada nije završila srednjotehničku školu koju je pohađala.

Pevala je u kafanama na Ibarskoj magistrali. Prvi album snimila je 1981. Pojavila se u filmu „Sok od šljiva“ i seriji „Kamiondžije ponovo voze“. U saradnji sa svojim tadašnjim suprugom, kompozitorom Miroljubom Aranđelovićem Kemišem, snimila je 1985. hit „Nevera moja“ i postala jedno od najpoznatijih imena na muzičkoj sceni SFRJ.

Osamdesetih i devedesetih otpevala je brojne numere koje su postale veoma popularne, poput „Kad zamirišu jorgovani“, „Idem preko zemlje Srbije“, „Svatovi“, „Kraljica tuge“, „Ja imam nekog a ti si sam“ i punila je koncertne dvorane od Triglava do Đevđelije. Iz braka sa ekonomistom Vladom Jovanovićem ima ćerku Nikoliju, takođe pevačicu.

Godine 2016. postala je baka devojčice Ree. Bila je u emotivnim vezama sa bivšim funkcionerom SPS Miloradom Vučelićem i pokojnim pevačem Ninom.

Pripisuje joj se krilatica: „Bolje je plakati u rolsrojsu nego u fići“. Učestvovala je u rijalitima „Survivor“ i „Farma“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari