Vlada Kosova nije odobrila izradu statuta ZSO

Ostavite komentar


  1. Za pretpostaviti je da to nisu učinili jer se radi o svetoj albanskoj zemlji, takoreći njihovom Jerusalemu, a nije iskljucena mogucnost da se na toj teritoriji nalaze neke od ilirskih svetinja?

    1. Da, „sveta albanska zemlja“ za koju Albanci nisu bili u stanju da smisle cak ni sopstveni naziv nego koriste srpski naziv „Kosovo“ a da ne spominjemo da Albanci na „svetoj zemlji“ nisu uspeli da za svo ovo vreme izgrade nista osim spomenika Klintonu. Redak svetski fenomen da neko svojata neki deo zemlje a da nema ni svoj naziv niti kulturnu bastinu na njoj. Paraistorijska lupetanja o Ilirima kao precima Albanaca sto navodno daje Albancima pravo na Kosovo i pola Evrope je toliko neozbiljno da ga ne vredi ni komentarisati.Btw. na teritoriji Kosova su obitavali Dardani, tracansko pleme, e sad da li su Albanci „poreklom“ i Iliri i Dardanai ili mozda Atlandjidjani i Ertrurci…

    2. @pahomije iliti inimicus iliti cretino grandissimo

      Koja tragikomika od trolovanja.

  2. @Grešni Pahomije

    „Sveta albanska zemlja“, „Iliri“… U kom li si ti veku zaostao…. Strasno.

  3. Kosovo ima demokratsku i civilizovanu vlast, pa srpskoj manjini treba otprilike dati prava koja imaju i manjine u drugim zemljama. Ne treba se dakle baviti osvetom i uvoditi aprathejd i etničko čišćenje nad njima, ali svakako treba uzeti u obzir tretman koji imaju albanci u Preševu i muslimani u Sandžaku.

  4. Ispravno je uradila vlada Kosova. ZSO je izmisljotina Dacicevog SPS, koji bi slicno njihovom ratnom plenu u Bosni „republici srpsko/sumskoj“ trebala da blokira rad centralnih organa tih drzava.

Ostavite komentar


Politika

Vučić sa Ketrin Ešton: Hvala i doviđenja! 10

Vučić sa Ketrin Ešton: Hvala i doviđenja!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u prvoj objavi na Instagramu nakon povratka iz Njujorka, gde je vodio diplomatsku akciju protiv usvajanja Rezolucije UN o Srebrenici, objavio je fotografiju sa Ketrin Ešton, bivšom visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.