Vlada Srbije: Nisu postavljene mađarske zastave povodom dolaska Meloni, format je vertikalan 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Generalni sekretarijat vlade Srbije odbacio je danas navode sa društvenih mreža i pojedinih medija, da su duž autoputa i ulica u Beogradu postavljene mađarske zastave, povodom dolaska premijerke Italije Đorđe Meloni, već da je format zastava vertikalan.

Generalni sekretarijat je u saopštenju naveo da su procedure postavljanja zastave Italije izvedene „sa najvećom pažnjom i u skladu sa međunarodnim protokolima“.

„Format postavljanja zastava duž autoputeva u našoj zemlji je vertikalan, što zahteva specifično prilagođavanje zastava svih zemalja ovom formatu. Ovaj metod postavljanja je usvojen kako bi se osiguralo uniformno predstavljanje i poštovanje svih zastava, nezavisno od njihovih originalnih proporcija“, dodaje se u saopštenju.

Naveli su i da su nijanse boja na zastavama prilagođene tehničkim specijalizacijama, i da je u slučaju zastave Italija posebna pažnja posvećena nijansi zelene boje, „kako bi se osiguralo da se razlikuje od nijansi na zastavi Mađarske“.

Kako se može videti na fotografijama na društvenim mrežama, zastave Srbije postavljene su uzduž na stubovima javne rasvete, dok su zelena, bela i crvena sa italijanske zastave okrenute na tako da su podsetile na mađarsku zastavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari