Vlada Srbije novčano nagradila sportiste i usvojila Uredbu o podsticajima 1Foto: Beta/Milan Obradović

Vlada Srbije usvojila je danas Uredbu o podsticajima investitoru da u našoj zemlji proizvodi audiovizuelno delo, koji se dodeljuju se kao bespovratna sredstva, na osnovu stalno otvorenog javnog poziva privatnim preduzećima koje rapsisuje resorno ministarstvo.

Sredstva u iznosu od 2,250 milijardi dinara dodeljuju se kako bi se podstaklo stvaralaštvo, doprinelo kulturnoj raznolikosti i pluralizmu umetničkog izraza u ovoj oblasti, a uredba važi od 1. januara naredne godine, navodi se u saopštenju Vlade.

Na današnjoj sednici usvojena su rešenja o dodeli novčanih nagrada Tatjani Radić Sivčev za osvojenu bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u džudou i sportisti Saši Staroviću za osvojenu bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u odbojci, u vidu doživotnog mesečnog primanja u visini jedne prosečne neto zarade u Srbiji za decembar prethodne godine.

Doneto je i rešenje o dodeli novčane nagrade za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u rvanju Stevanu Mićiću i njegovom treneru Dejanu Jovičiću u visini od po 30.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Draganu Ristiću i njegovom treneru za osvojenu srebrnu medalju na Svetskom paraolimpijskom prvenstvu u streljaštvu dodeljena je novčana nagrada u iznosu od po 25.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Za osvojene bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u rvanju dodeljene su novčane nagrade u iznosu od po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti Mateu Nemešu i njegovom treneru Stojanu Stojanovu, kao i Hetiku Cablovu i njegovom treneru Božidaru Baltiću.

Novčane nagrade u istom iznosu dodeljene su i Mariji Mičev i njenom treneru Milanu Mičevu i Jeleni Rašić i njenom treneru Aleksandru Goloviću za osvojene bronzane medalje na Svetskom paraolimpijskom prvenstvu u tekvondu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari