Vladeta Janković: Vlast pokušava da natera opoziciju da izađe iz parlamenta 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Poslanik grupe „Ujedinjeni“ Vladeta Janković ocenio je večeras da vlast pokušava svojim ponašanjem da natera opoziciju da izađe iz parlamenta.

„Znao sam, odmah na početku, kad su odredili Vladimira Orlića za predsednika skupštine, a Milenka Jovanova za šefa poslaničke grupe, šta će da se desi. I jedan i drugi su provokativne, konfliktne ličnosti. Oni nikad neće prihvatiti da su se povukli, već će terati ovako sve dok opoziciju, nadaju se, ne isteraju iz parlamenta“, rekao je Janković za televiziju NovaS.

On je ocenio da je incident u skupštini tokom sednice o Kosovu i Metohiji bilo moguće izbeći da je Orlić „normalno vodio sednicu“.

„Da je Orlić normalno vodio sednicu, on bi dao reč ovima koji su tražili po Poslovniku. Ako bi došlo do situacija, kao što je isticanje transaprenata, mogao je prekinuti sednicu i posle pet minuta je nastaviti, pošto se dogovore. Ali on je namerno pustio da dođe do incidenta“, rekao je Janković.

Podsetio je da je ranije opomenuo predsednika parlamenta Vladimira Orlića da će, zbog načina kako vodi sednice, doći u jednom trenutku do incidenta.

„Ja sam to njemu (Orliću) pre mesec, dva dana rekao, pred svima, da je na ivici ozbiljnog incidenta. I to se dogodilo, potukli su se tamo, počeli su da se guraju, da se psuju, bilo je fizičkog kontakta“, rekao je Janković.

Napomenuo je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom incidenta sve vreme govorio i da „nijednog trenutka nije prestao da govori“, a da Orliću „nije palo na pamet“ da prekine sednicu.

„Stvar je u tome što kod njih postoji očeivdno neko dogovoreno pravilo – da se nikad ne smeju zaustaviti, da nikad ne smeju prvi popustiti, nikad ne smeju odustati“, ocenio je Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari