Vladimir Đukanović: Do američkih izbora nas čeka “ozbiljan pakao”, neke zemlje pokušavaju da nas uvuku u sukob oko Kosova 1foto FoNet Božana Pavlica

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović izjavio je danas da „neke zapadne zemlje“ žele da uvuku Srbiju u sukob oko Kosova i Metohije.

Đukanović je za Radio-televiziju Vojvodine (RTV) ocenio da u narednih 10 meseci, do kako je rekao američkih izbora, Srbiju čeka „ozbiljan pakao“.

„Ako hoćemo da se razvijamo, da nam deca ostaju u Srbiji, da dovodimo fabrike, moramo da imamo mir. Ekonomijom se pobeđuje, bio bi samoubilački potez da sad mobilišemo vojsku i pošaljemo na Kosovo“, rekao je funkcioner SNS.

Đukanović je odbacio ocene da je nedavno predstavljanje investicionog plana „Skok u budućnost – Srbija 2027“ pokušaj da se medijski pokrije najave Prištine da će ukinuti platni promet sa centralnom Srbijom i korišćenje dinara na Kosovu i Metohiji.

„Plan je kruna svega. Izložba Ekspo je Olimpijada u ekonomiji u pravom smislu te reči, kad dođe više od 100 država izlagača postajete hit, od turista od ljudi koji prate sve ekonomske tokove i državnika. To je velika stvar za našu državu, propratno uz to ide izgradnja infrastrukture“, kazao je Đukanović.

Upitan ko će biti kandidat SNS za premijera, on je rekao da Predsedništvo stranke još nije razgovaralo na tu temu.

„Videćemo, o tom potom. I Ana Brnabić i Miloš Vučević su odlični kandidati a možda bude i neko treći“, rekao je Đukanović.

Ocenio je da bi konstitutivna sednica Skupština Srbije mogla biti održana početkom februara a da bi nova Vlada mogla da bude formirana „početkom marta“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari