Vlast, režimski mediji i opozicija optužuju se međusobno za hajku

Ne stišava se politička bura i reakcije na pismo poslanika Slaviše Ristića ruskom predsedniku Vladimiru Putinu

Ostavite komentar


  1. Pismo narodnog poslanika poslaničke grupe „Nova Srbija – Pokret za spas Srbije“ Slaviše Ristića ruskom predsedniku Vladimiru Putinu otvorilo je novi front sukoba vlasti i opozicije s optužbama da suprotna strana vodi orkestriranu hajku.

  2. Sporni deo pisma Slaviše Ristića Vladimiru Putinu glasi: „Glavni razlog za ‘preteranu kooperativnost’ predsednika leži u tome što je on to obećao Zapadu prilikom dolaska na vlast. Tragična sudbina pokojnog premijera Đinđića jasno upozorava Aleksandra Vučića šta se dešava sa onima koji ne ispune obećanje“.

    1. O kakvoj naplati pricas i kome bi ti to naplatio ako si junak kazi nam meni je dosta takvih smradova i bezobraznih pretnji

      1. Smrad ti je tata, nikome ja ne pretim, a On zna kome je i šta obećao i sada mu je to došlo na naplatu, jasno botino !?!?

  3. Kosovski Srbi postaju izdajnici samih sebe a on se bori li bori!!!
    Crno ce sutra biti belo, samo ako on odluci.
    Usput, jasna je kaktusova misija obesmisljavanja komentara ali koja je misija vaseg moderatora koji danima objavljuje glupavo prepisivanje recenica?

    1. Поштовани СБ,
      У праву сте у оба пасуса свога коментара! А, да ће нам бити црно – свакако ће бити!

      Што се тиче „кактуса“ – изгледа да је миљеник редакције! Која је сврха тога, није ми познато нити ми је могуће схватити.

      Неколико мојих коментара је избрисано, мада нису били у супротности са строгим и прецизним захтевима Редакције. Напротив, били су умерени политички, етички, морално и стилски (осим два доста давно када сам био нешто оштрији, али блажи од неких уводничара/колумниста).

      Сада он „пише“ свакодневно, чак два слична „коментара“ један испод другог, цитирјајући један исти новинарски текст. Када сам ја покушао да напишем два коментара истог дана на различите текстове – добио сам следеће упозорење: „Objavljujete komentare suviše brzo. Usporite malo- Nazad!“

      Поздрав, Зоран
      П.С.: Очигледно је да господин Ристић није претио смрћу нашем Врховнику, чак је није ни прижељкивао, већ супротно…

  4. Pa sta i da su se namerno sastali???Vi stvarno padate na glupi spin i propagandu ss-a…To je njihovo pravo ,zar ne?Da li je sastajanje zabraneno?
    Ovi ss-ovci se sluze najgorom propagandom i lazima vec 6 godina sa svih medija ukljucujuci i skupstinu ,a vama je vazno da li su se oni sastali namerno ili slucajno?
    Molim vas prestanite da objavljujete moronske botovske komentare,prestanite da nas vredjate vise ,sta vam je???
    Samo napred Dragane ,bilo koje metode da koristis ,to je nista prema ovome sto oni rade…napred ,pokazite zube!!!

  5. Kako vucicevic zna ko se sa kim sastao i gde?Pa ovde je na delu pracenje svi politickih neistomisljenika i njihovo blacenje u medijima.Kakve veze ima ko se sa kim i gde sastao.vucic podrzava haradinaja sto je veliki greh pa niko ne komentarise u medijima o tome.A sto se tice KiM doslo vreme da vucic ispuni svojim zapadnim mentorima sta je obecao tamo 2012 godine a zauzvrat radi uz njihovu saglasnost sta hoce u Srbiji samo to mora da ispuni.A njemu milija fotelja nego drzava i narod.Da nije tako ne bi pricao o besislenim referendumu jer o cemu da se izjasnjavam kada je KiM deo Srbije a svako drugo pitanje je besmisleno.Zato da se ne igramo vise sa ozbiljnim stvarima KiM ostaje deo Srbije a predsednik ukoliko ne moze nista drugo da uradi i da sacuva KiM nego je njegovo resenje da proda KiM i izda narod onda bolje nego da podnese ostavku i ostavi zo pitanje sposobnijima da rese.Ne daje se svoja teritorija jer to nije nicija prcija i dedovina!

  6. Razumljivo mi je neslaganje sa politikom koju prema KOSOVU ali i U SRBIJI sprovodi aktuelna vlast, ali ono što mi nikako nije jasno ZAŠTO PISMO PUTINU. Zar je PUTIN dežurni sudija koji će presuđivati ko je u SRBIJI od političkih aktera u pravu, što nam nije potrebno. O putu SRBIJE treba da odlučuju njeni građani a ne ni PUTIN, ni MERKELOVA. Insinuacija na kraju pisma da je ĐINĐIĆ ubijen po nalogu ZAPADA, jer nije ispunio neke obećane stvari, je za mene prosto isfabrikovana laž e da bi, što mene u krajnjoj liniji ne zanima, se disciplinovao VUČIĆ preko PUTINA. VUČIĆEVU politiku, a naročito stvaranje KULTA LIČNOSTI, ne podržavam i protiv sam te politike. Jedino pitanje u kojem ima moju podršku je mirno rešavanje konflikta sa KOSOVOM. JER je alternativa ovom rešenju, RAT da se to ne maskira raznim zamagljivanjima. Mislim da je SRBIJI rat najmanje potreban.

  7. @Stevan Mišković
    Slažem se sa Vama da je rat Srbiji najmanje potreban.
    Niko od opozicije uostalom ne nudi rat kao zamenu za Vučićevu politiku ‘sve je što se tiče Kosova izgubljeno zbog ‘žutih’, (parafraziram; valjda će shodno toj Vučićevoj politici logičan nastavak biti ‘pustimo Kosovo niz vodu’, tj. ‘ćutaćemo kad bude primljeno u UN kao samostalna država’)?
    Neka ga Vučićevi zapadni prijatelji proglase samostalnom državom, ali Srbija mora na taj akt pravnog nasilja odgovoriti vetom, protestom.
    Neka ostane zapisano da je KiM otet, i da taj nasilni pravni čin Zapadnih sila Republika Srbija, shodno svom Ustavu, jasno, glasno i pisano ne prihvata. Naše nepristajanje na legalizaciju nasilno izvedenog akta ne znači rat.

  8. obeceavm da cu za sledecu posetu gospodina Djilasa ovde u Kosovskoj Mitrovici otvoriti mali ZOLOSKI VRT .Djilas nas obilazi kao da smo mi Majmuni ,ako trazis Majmune , pozajmicu ih od Plame i dovescu ih ovde za nas zoloski vrt ,mada sam za to da Majmuni zivi u Dzungli ,a ne iza resetaka .Taj gospodin dok je bio gradonacenik Begrada preko opstine Novi Beogad konfiskovao mi je kamp prikolicu ,a ti njegoivi korupirani cinovniici odbili su da mi daju potvrdu o konfiskaciji da bi me tako sprecili da se obraim sudu za zastitu svojih prava i sada kada sam se preselio u Kosovsku Mitrovicu gospodin Djials dolazi ovde

  9. Postaje nepodnošljivo čitanje Vučićevih izjava i botovskih komentara . Vučić je odavno ozbiljan medecinski problem i ozbiljan konzilijum treba da ga stavi pod nadzor . Mnogo je obećao i spreman je da izda ali je problem kako dalje vldati Srbijom ? Kosovo je tačka na kojoj Vučić sigurno pada samo je pitanje da li će tresak o zemlju biti tvrd ili mekan . Živim za dan bez Vučića na čelu Srbije !!!

  10. Drago mi je sto sam jos odavno uskratio svoju podrsku DS.
    Sada je bar jasno, uz pomoc kojih ljudi iz DS-a je Kostunica pravio onaj „sanitarni otklon“ u toj stranci.
    Nikada Tadic, Djilas, Jeremic i slicni, nisu imali bilo kakve veze sa tom partijom. Ti njihovi stavovi u javnim istupima, koji veoma smrde da DSS-ovsku ideologiju, uopste nisu slucajni, niti nekakav licni potpis ljudi, koji je objasnjavan pluralizmom misljenja u toj partiji. Ko je njih tu instalirao, i cemu su trebali da posluze, jasno je i vrapcima.
    Nazalost, biracko telo te partije, i nije toliko inteligentno, koliko se mislilo (u vreme Djindjica).
    Srbija danas, prosto nema partiju koja bi je povela u klub nekih normalnih drzava, sve danasnje partije, su nekakve kopije DS (posle Djindjica), DSS-a. SPO sa Vukom i Danicom na celu, je ipak bila casna partija (iako u to vreme to nisam mislio).

  11. Da slučajno se sreli u kafini Djilas i Ristić u nekoj kafanici gde baš obojica često svraćaju baš nekoliko dana pre nego što će Ristić napasti Vučića, hoće to tako, čista koincidencija.

  12. Onaj Makedonac Grujevski koji je prisluškivao pola Makedonije, malo je dete za Vučića i njegovu policiju! Ako se zna da je Ćuruviju pratlo 27 obaveštajaca iz Odelenja za praćenje, (i prisluškivanje, (jer jedno bez drugog nije efikasno), koliko li tih Udbaških nesrećnika , njuškala, prati opozicionare! Svu tu bagru posle oslobodjenja treba najuriti u penziju i formirati novu službu koja je raditi po ustavu i zakonu, a ne za račun jednog čoveka i njegove družine koja je uzurpirala svu vlast u državi!

  13. Državne institucije pothitno da reaguju na sve pretnje koje su upućene predsedniku Vučiću i najoštrije kazniti.A hajku na medije vrši opozicija koja ih na silu ,uz razne pretnje i ucene teraju da pišu sve najgore o aktuelnoj vlasti,kako bi sakrili svoj prljavi veš.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.