Vučević: Broj pripadnika specijalnih jedinica biće povećan sa 1.500 na 5.000 1Foto: Ministarstvo odbrane

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izdao je naređenje potpredsedniku Vlade i ministru odbrane Milošu Vučeviću i načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću da se broj pripadnika specijalnih jedinica Vojske Srbije do kraja 2023. godine poveća sa 1.500 na 5.000, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Vučević je rekao da će Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije to naređenje ispuniti.

„Želim da obavestim javnost Srbije, i ne samo Srbije, da smo sinoć general Mojsilović načelnik Generalštaba Vojske Srbije i ja dobili zadatak, nalog od predsednika Republike kao vrhovnog komandanta da Vojska Srbije do kraja 2023. godine podigne broj pripadnika specijalnih jedinica, odnosno onih koji će biti posebno obučeni u sastavu Vojske Srbije, sa 1.500 na 5.000. Da Vojska Srbije ima 5.000 vrhunski obučenih i pripremljenih vojnika, podoficira i oficira koji su završili najmoderniju, najsavremeniju obuku, treninge, teorijsku i praktičnu nastavu, koji imaju najsavremenije naoružanje i vojnu opremu i koji su spremni da brane otadžbinu, izvrše svaki zadatak u svakom trenutku i na svakom delu naše teritorije“, naveo je Vučević.

On je poručio da će ti vojnici biti spremni da odgovore svim izazovima.

„Tih 5.000 vojnika biće spremni da odgovore na sve izazove sa kojima se suočava naša otadžbina. Tih 5.000 specijalno obučenih vojnika Vojske Srbije biće najsnažnija pesnica koja će razbiti u paramparčad loše želje i ciljeve onih koji ne vole našu državu i koji žele da naude našem narodu i našim građanima. I Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane će ispuniti taj zadatak koji nam je dao predsednik Republike i do kraja 2023. imaćemo mnogostruko bolje plaćene pripadnike tih specijalnih jedinica, još bolje opremljene, još bolje obučene, da budu uvek na visini zadatka da čuvaju otadžbinu Srbiju“, rekao je ministar Vučević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari