Vučević: Pamtimo teške dane 1Foto: Grad Novi Sad

Novi Sad pamti teških 78 dana i seća se svih žrtava, sugrađana i sunarodnika, poručio je danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u kasarni Jugovićevo, na komemorativnom skupu povodom obeležavanja Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju.

Sećamo se i svih pripadnika vojske i policije, sećamo se i žalimo za civilnim žrtvama, među kojima sedamdesetdevetoro dece koja su poginula u akciji koju je samo monstruozni um mogao da nazove „Milosrdni anđeo“, istakao je Vučević.

Pamtimo da smo bili kažnjeni, jer smo branili svoje i danas trpimo posledice događanja od pre 18 godina. Danas neki među nama pokušavaju da nam objasne da smo to zaslužili i da treba da se stidimo što smo branili svoju državu, rekao je Vučević.

Srbija se menja i čini sve da se takve stvari nikada ne ponove, rekao je on i poručio da se Novom Sadu popravljaju stare i grade novi mostovi.

Republika, pokrajina i grad grade novu zgradu javnog servisa, čije rušenje je bilo posledica kažnjavanja medija u Srbiji. Imamo novu snagu u Srbiji i neophodno je da je čuvamo, a to činimo sećajući se onih koji su nam to omogućili, istakao je Vučević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari