Vučević sa Bocan Harčenkom: Opredeljenje Srbije je da zadrži status vojno neutralne države 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Goran Stankovic

Ministar odbrane Miloš Vučević istakao je danas, na sastanku sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan Harčenkom, da je dugoročno strateško opredeljenje Srbije da zadrži status vojno neutralne države, bez članstva u bilo kojoj od postojećih vojno-političkih organizacija, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je Bocan-Harčenka informisao o trenutnoj bezbednosnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji i o jednostranim potezima koje povlače privremene institucije u Prištini sa ciljem izazivanja sukoba i destabilizacije regiona.

Bocan-Harčenko je zahvalio na gostoprimstvu i na prilici da razgovaraju o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini.

Ambasador je konstatovao da je jedini način za rešavanje svih sporova deeskalacija trenutne situacije i primena međunarodno obavezujućih sporazuma, uz poštovanje međunarodnog prava po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari