Vučić: Ako je narod protiv mene, ne treba mi da budem na mestu predsednika 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije odustao od ponude opoziciji za raspisivanje referenduma na kome bi bio proveren njegov legitimitet, navodeći da ako je narod protiv njega, „njemu ne treba“ mesto predsednika.

Vučić je novinarima na vojnom aerodromu u Batajnici, nakon prikaza sposobnosti Vojske Srbije, rekao da je „uvek oduševljen“ koalicijama opozicionih stranaka, koje su počele da skupljaju 85 potpisa poslanika sa zahtevom za taj referendum, nabrajajući Zavetnike, Dveri, Demokratsku stranku i pokret Srbija centar koji, nije u parlamentu.

„Njih ima 85, ne treba im nijedan više. Skupite 85 za moju smenu – ići ćemo na referendum. Samo nemojte posle da kukate da li će to posle da ide sa ovim, ili sa onim (izborima)… Ne, nego ćemo 17 puta da izlazimo. Sve zajedno idemo, da se izjasne ljudi i o meni, i o političkim strankama i njihovim politikama“, rekao je Vučić.

On je od opozicije zatražio da se ne žale nakon rezultata tog referenduma i eventualnih izbora, navodeći da se sada žale „strancima“ o mogućnosti da cenzus bude vraćen sa tri na pet odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari