Vučić: Ako treba nekog kriviti, to smo Tači i ja

Ostavite komentar


  1. Rizikujem da me „plisani revolucionari“ proglase Vucicevim satrapom ali, gledajuci nastup gospodina Vucica, apsolutno se slazem sa njegovim pristupom zasnovanim na istini, zdravom razumu i logici. Bio je ubedljiviji i nadmocniji u ovom retorickom nadmetanju. Misliim da i dalje mora da se drzi tog kursa i da ne dopusti da prevagnu albanske infantilne price i intrige.

    1. …..Istina, zdrav razum, logika i mnogo toga još odavna ne stanuje u Srbiji. Da je to tako iz dana u dan sve se to potvrđuje evo skoro 30 godina, a rezultat toga je da smo tu gde jesmo i, kako nas bliža i malo dalja istorija uči, još dugo ćemo tu i ostati tavoreći i tapkajući u mestu. Svi parametri i procene, ako to iole realno cenimo, govore da nam se, s ovom pameću ne piše dobro i budućnost će nam samim tim biti sve sumornija. Krajnje je vreme, ako već i nije kasno, da se dozovemo pameti, počnemo da razmišljamo trezveno,……..i učinimo nešto bar za pokoljenja koja dolaze. Usput, od retoričkog ‘nadmetanja’ slaba vajda, dokazano mnooogo puta. Važna, najvažnija, …………i krucijalna su DELA!

      1. Nisu magle na vidiku gospodine, već ste Vi u maglama, koje vas sputavaju i sapliću i zbog kojih niste u stanju da vidite stvari onakve kakve jesu. Pretpostavljam da je ta Vaša magla satkana od teških i patoloških animoziteta i afektivne mržnje, koje Vas sprečavaju da odvojite suštinu od forme. Vi ne podnosite neku političku ličnost i onda ste u stanju da u tu „čast“ udavite i Srbiju sa nadom da ćete time potopiti i omrznutu ličnost?! Ništa novo medju ovim narodom. Niste jedini. Zato se vrtimo po jednom krugu, koji sve više liči na ludački. Da li bi političar koji bi došao umesto Vučića, trebao da tvrdi i da uradi sve suprotno? Da iz inata Vučiću uništi sve ono što je postignuto? Zar ne shvatate da mi, kao narod, već celi jedan vek, rušimo ono što su podigli oni pre nas i podižemo ono mšto će porušiti oni posle nas? Dokle?

        1. Znate šta mister „Knežević“ magle padnu, ali se vremenom i podignu i nestanu, ali kada paučina padne, pogotovo na oči, onda je malo teža sitacija oko skidanja. Sve što sam gore napisao su: i činjenice i suština i forma, dokazane i vidljive svuda gde god se okrenete i tu nema bežanja. Usput, pomenuo sam, gore, period od skoro 30 godina, dodao bih sada – našeg bespuća – zahvaljujući kome smo tu gde i jesmo i ni iz čega niste mogli zaključiti da li ja nekoga volim, ne volim, mrzim i slične gluposti jer ličnost (bilo koja ili čija) ne čini državu, periferna je, tako da, u tom kontekstu, je nebitno da li nekoga obožavate ili ne. Da pojasnim. Odgovornost za stanje u kom smo leži isključivo u svima nama na čelu sa svim vlastima u pomenutom periodu, a pogotovo na aktuelnoj koja ga rapidno pogoršava i ukupnu situaciju usložnjava i komplikuje. Capito??

    2. Gospodine, Knežević Zorane, zlo bi trebalo biti ozvaničena dijagnoza, jer ovako vas nazivaju satrapom. Pri tom, potucate se sa zdravim razumom bez lekarskog nadzora. Da se zlo ozvaniči i da se ljudi leče, Ja sam za to.

      1. S obzirom na Vaš visokoumni komentar, koji se sastoji od dve tri nabacane reči, bez ikakve namere da se iznosi mišljenje o temu već, da se ja omalovažim, Vi biste u tom slučaju bili daleko ispod infantilne osobe. Ali, ne bojte se, u patologiji postoji gradacija gde biste Vi, kao ličnost, 1mogli da se „udenete“. Ne branim „vodju“ niti me on zanima. Njega možete, što se mene tiče da poljubite, gde god hoćete.

    1. pa vec je završeno ovaj komentar 2013 , a još se komentira 2019 ! oni su potpisali Dacic i Taci sda samo gube vreme za EU.

    2. Da je Vučić vodio „bulumentu“ pomoćnika, rekli biste da je nesposoban. Da je govorio na srpskom jeziku, rekli biste da ne zna nijedan strani jezik. Da je pristao na ultimatume, rekli biste da je izdao Srbiju. Da je ustao i izašao sa ove sednice opet biste ga okrivili da ne zna da se ponaša u društvu „velikih“, da nije diplomata i dorastao državničkim poslovima. Znate onu našu izreku, koja je jedan od bisera naše „ulične mudrosti“ a, koja glasi: „Lošem k…. smeta i povetarac“. Tako i Vama. Bilo šta da uradi neko, koga Vi unapred ne volite ili mrzite, a da, u suštini, i ne znate ni zašto ni zbog čega ga mrzite, uradiće nešto što neće valjati?!

  2. “ Za vas Tachi imam jednostavno pitanje. Na koje nemate odgovor. Hahahaha , e bas me nasmeja sabajle.

Ostavite komentar


Politika

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima 10

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima

Predsednik Kine Si Đingping je večeras, po dolasku u Beograd, poručio da mu je veiko zadovoljstvo što je u zvaničnoj poseti Srbiji "na srdačan poziv predsednika Aleksandra Vučića". Si je i u ime Vlade i naroda Kine "uputio srdačne pozdrave i najbolje želje prijateljskoj vladi i narodu Srbije" i izrazio uverenje da će poseta "biti plodonosna i otvoriti novo poglavlje u odnosima Kine i Srbije".

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.