Vučić: Balkan kao Nordijski savez

Ostavite komentar


  1. Pa napokon nordijski standard, po Slobinom svedskom receptu i fin(s)kom Srbijom,a i pitanje Ulofa Palmea smo resili po balkansko-nordijskom receptu…!!! Kristijanije Nj.E. samo belosvetska zajednica,moz da proguta…!!!

  2. Srpsko tržište od sedam miliona duša nikom ozbiljnom svetskom igraču nije zanimljivo. Pre ili kasnije ćemo morati napraviti neki balkanski ekonomski savez sa jedinstvenim tržištem. Još bolje ako iskoristimo iskustva Nordijskog saveza.

  3. Srbija me podseća na zapušteni atelje nekog slikara, koji na kraju mora da se razvašari i uredi. Isceđene tube i stare četke na sve strane, paučina u svakom ćošku, na podu izgaženi pikavci, na furuni se krčka pasulj, poteže se domaća ljuta iz flaše…Onda se slikar jednog dana oženi, žena dođei opere prozore, počisti pod i napravi reda…i razveje svu onu "divotu" koja je krasila atelje, koji se nije sređivao i krečio još iz doba renesanse. To razvejavanje srpske "divote" i naših zabluda, zapalo je predsedniku Vučiću, koji uporno pokušava da nas uvede u društvo gde se ne pljuje na tepih i ne srče supa za stolom.

  4. on bi savez , kako mu "sufleri" nalazu, a da cenu plati njegov narod. To tako nikad nece proci. Da su zlocini pocinjeni tokom drugos svetskog rata placeni, Hrvati ne bi imali sansu da sada kreiraju novu istoriju . Oni su katolicki "losi momci" i uvek ce imati kredit od svojih i uvek ce za sve biti krivi "ortodoksi". To nas je istorija naucila i tu lekciju ne moramo da ponavljamo pa makar je predavao i novi srpski "mesija" kako Kim un Vuic sebe vidi.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.