Vučić: Bez Evrope ne mogu da se reše ovdašnji probemi, ovo je njen prostor

Ostavite komentar


  1. Imam utisak da se ovaj covek postavio kao Zevs.Ovo je lepa prica za naivne,ali sustina je u pitanju koji je to njegov doprinos resavanju ovog kako on navodi ,,evropskog problema,,.On odrzava Haradinajevu vladu u Pristini ucescem Srpske liste u njoj i ustalom sa taksama ili bez njih zasto se ne nastavi dijalog ako su namere ciste i jasne.Ne,gospodo vama ne odgovara da se resi pitanje Kosova i odugovlacite po svaku cenu,uvijajuci svoju ,, pozrtvovanost,, ovakvim floskulama..Ovo jetekst za unutrasnju upotrebu igra velikog ,,evropejca,,.

  2. Procitala nas Evropa . Ako nek nas je i procitala iz aviona se vidi da od Evrope samo hocemo pare .Sta Vucicu treba Evropa sta ce Seselju Evropa a tek Dacicu. Evropa nas nije razumela a kad nas procitala mi smo ih vec iskecali za bespovratnu pomoc. Mi volimo Ruse i taj nacin zivota i nerada i ako nas Rusi pljackaju i ni dinar nas nisu pomogli. Mi smo sigurna kuca za sve sto potrazuje interpol i sve strane drzavljane ubice i razbojnike ,Kada se razbojnici i ubice docepaju Srbije ovde su bezbrizni i Bugari i Crnogorci itd itd. Dal ovakvi trebamo Evropi sta mislite.

  3. Podrska Rusije i Kine u ovim teskim vremenima za Srbiju je od izuzetnog znacaja, nadam se da ce Srbija i Prstina sesti za pregovaracki sto i napokon doci do kompromisnog resenja koje ce zadovoljiti obe strane.

    1. Bavite se onim što vam najbolje ide od ruke, a to je žvakanje sendviča.
      Ko još veruje u vaše botovske, propagandne napise?
      I Rusija i Kina će Srbiju da prodaju za neki bolji ugovor sa zapadom i to prvom prilikom.

  4. Ko to tamo progovara? Član centralne otadžbinske uprave srs-a, član glavnog odbora jula, član centralnog komiteta KaPeJot ili samo predsednik svih građana Srbije napaćene, koja je sve ove trpela decenijama a kroz vlasnu familiju i dalje ih trpi.

  5. Mislim da krece prodaja severa.Pokusavaju da sprece stampedo srba sa severa Kosova.Sta ce Aca srbin sada da izjavi,koji je rezultat?Neka se prisete predizbornih obecanja o Kosovu o garancijama koje su davali tom naradu,srpskom,da ostanu jer bice sve dobro.A sta sada,do kada jos obecanja?Doveli nas da smo ostali sami i da vise nikoga nije briga,oni su ostvarili cilj i sada Aco srbine vici koliko ti volja,niko te ne cuje.Od izbora nista jer bi to bilo vase samoubistvo.Steta.

  6. Ne moze se u Evropu a istovremeno od prilike do prilike“ pljuvati“ po toj Evropi.Odlucite se vec jednom za sta ste i ne trosite novac na Briselske pregovore i koje kuda.Pa posle od svega ne bude nista a pare potrosene uzalud. Bog je na Nebu a Rusija i kina daleko .A i one gledaju najpre svoj interes.

  7. Tekst je dobar, ali AV i njegovi causi rade sve suprotno. Vise im niko ne veruje. Cak i njihovi botovi sumnjaju u politicku i civilizacijsku orijentaciju ovog rezima. Zabasali smo i kao narod i bice jako tesko da se iscupamo iz ovog sizofrenog stanja, a geografija je jasna. Srbija je evropska, a ne azijska drzava. Postoji samo jedan put, evropski. Svaki, navodno, drugi put je stranputica i vodi u nestanak naroda i drzave.

    1. Varaš se, bogami, Veroljube. Tekst nije dobar, niti mu ni bio cilj da bude dobar, već samo da mudro zvuči. Kako može da bude dobar koji kaže da balkanskim narodima nema opstanka bez evropske perspektive ne pitajući se prethodno da to možda ipak nije obmana kojom Nemačka i Francuska pravdaju svoje mešanje u balkanske stvari. A naš predsednik im, sad kad je izvisio i kod njih i kod Rusa i Kineza, u tome još i pomaže – uz jedno krajnje kontradiktornu napomenu (dostojnu Milana Nedića) da je od prijema u EU važnije „preživeti a zatim obezbediti sigurnu budućnost za našu decu, bez obzira na sve formalne okvire u kojima ćemo da se krećemo“. Balkan je evropski prostor, iako je Evropa nemački prostor. Francuzi bi naime kad-tad otpali kao trinaesto prase. Kosovari su se tome hrabro suprotstavili, parolom Balkan Amerikacima, dok mi ne smemo da kažemo ni Balkan Balkancima. Ceo ovaj tekst je skup opskurnih premisa za taj defetistički zaključak. Uosatlom, nije Zevs kidnapovao Evropu da bi je silovao, nego da bi je zaveo.

  8. „Stepen bezumlja u koji je zapao Vučić sa svojim satrapima, je zabrinjavajući, kaže za Danas Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca.“ Ovu izjavu ste objavili na vasem sajtu kao vest. Poslao sam vam komentar slicne sadrzine i, razume se, vi ste ga cenzurisali. Sta vi to radite „Danas“ ? Da nije stigla poruka od Kojica iz kabineta ili od Suzane ?

    1. Gosp. Jovane, i meni nesto pada na pamet da „Danas“ polako menja kurs, sto nikako ne bi valjalo. Je l’ danas nekakav Dan slobodnog novinarstva, ili tako nekako…

  9. Da li će nam godine prolaziti u gigabajtima ili mitovima, brzo ili sporo, u razvoju ili svadji i podelama, u razumevanju ili zbunjenosti – neka prolaze kako god hoće samo neka glavnu ulogu igra Vučić, žensku ili mušku – svejedno. Taj čovek nas već godinama zbunjuje e da se ne bismo opasuljili i oterali ga. Zato uvek igra na pogrešnu kartu, kao ovog puta na evropsku. Ama nećeš povratiti njihovu ljubav jer je nikada nisi ni imao. Pokazali su ti oni gde ti je mesto kad su sa svojim evropskim ratnim neprijateljima slavili stogodišnjicu i kad su te pozvali u Berlin da te suoče s tvojim balkanskim neprijateljima. A osporavajući nam suverenitet nad Kosovom u Metohijom, u korist Albanaca i Albanije, pokazali su i tebi i nama čiji su oni stvarno prijatelji. Prava prijateljstva među zemljama i narodima kuju se naime u ratovima, a valjda znaš (bludni sine) ko je s kim ratovao u prošlom veku i prošlom milenijumu.

  10. Nezavisno Kosovo je od pocetka americki projekt. Ne moze Evropa ni samu sebe da odbrani od americkih ajkula. Vucic je prvi predsednik Srbije , od raspada SFRJ, koji ima srecu ,da su svoje interese na Balkanu i Evropi, poceli da prepoznaju Rusi i Kinezi.Pristina je ocajna zbog toga, jer dobro zna ako Srbiji krene s privredom i pocne bivati bogatija, njihove sanse se tacno u toj srazmeri smanjuju u svakom pogledu.Ovo se ne odnosi samo na KiM, vec i na sve drzavice u regionu, koje su nastale u krvavom raspadu Jugoslavije. Srbija je docekala ,da se pravila igre menjaju iz korena, to mogu samo da pokvare , primitivni srpski politicari.

  11. Veliki je znacaj Nemacke i Francuske u resavanju kosovskog pitanja i to niko ne bi smeo da previdi ili podceni!

  12. Problemi Srbije su i problemi Evrope i obratno! Nase jedinstvo je geografsko, istorijsko, tradicionalno i duhovno!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.