Vučić danas sa šest ambasadora

Ostavite komentar


  1. Ne znam da li je to diplomatski ali bih kao gradanin želeo da RTS direkrno snima i prenosi susret i razgovor premijera i , narimer, amerilkog ambasadora Skota, šta pričaju i kako iznose stavove svojih država.

  2. Verujem da su imali unared dogovorena pitanja za razgoor, ovo je za dan previše naporno ako je spontano.

  3. Vučić ima veliku diplomatsku aktivnost, nadam se da će uspeti da ubedi pojedine ambasadore za veću podršku Srbiji.

  4. Vučuć je ozbiljan političar koji može Srbiju ponovo da vrati na velika vrata međunarodne političke scene na položaj slčičaj onome koji je imala bivša SFRJ.

  5. Radi se punom parom, mnogo je izazova i svi moraju da budu upućeni, a ko želi neka i podršku da.

  6. Nemojte gospodine Skot da podrivate nestabilnost, podržave onog Jankovića nesretnog, a jedini iskreni stub stabilnosti je Vučić.

  7. Sve su to ambasadori zemalja koje su nam prijatelji,treba nam njihova podrska u ovom teskom trenutku.

  8. Poljski privrednici i ostali koji hoce da ulazu i da nam zaposle narod treba uvek da budu dobrodosli!

  9. Mislim da ce kljucnu ulogu imati razgovor sa americkim ambasadorom,posto ce u narednom periodu americka politika imati velikih oscilacija u podrsci zemalja na Balkanu.

  10. Premijer Srbije svojim neumornim radom jača kredibilitet Srbije u očima važnih međunarodnif faktora.

  11. Međunarodni faktori su umnogome doprineli trenutnoj situaciji u samoproglašenoj republici Kosovo, tako da je logično da bi bio red da na neki način doprinesu razrešenju

  12. Diplomatska razmena je neophodna u prilikama koje se dogadjaju u Srbiji kada je u pitanju Kosovo,migranti i sl.

  13. Vrlo dinamičan dan, ali je jedini način da Srbija zadrži stabilnost na međunarodnom planu.

  14. Izjave za stampu su jedna stvar, ali sta su ambasadori Vucicu kazali da mora da radi, su nesto drugo.Jedino znam, da Srbija radi po svoju zelju, nebi bili ovi "mitings" sa strane ambasadore.

  15. Ovaj naslov zvuči kao da je iz čitanke – "Narodna književnost za prvi razred osnovne škole".

  16. To pokazuje da ne bezi od rada i da vredno radi kako bi Srbiji obezbedio njeno mesto pod suncem.

  17. On odlicno zna koji su prioriteti Srbije i uvek nadje vremena da izvrsi sve obaveze.

  18. Uvek je dobro ambasadorima predociti nase naredne korake po pitnju budice saradnje ali i KIM!

  19. Ove diplomatske aktivnosti su dokaz vaznosti sveobuhvatne reforme Srbije u modernu drzavu.

  20. Devedesetih nismo hteli da pricamo sa nikim i nicije misljenje nam nije bilo bitno.Dvehiljaditih su se nase diplomate skrivale od obaveza da grade dijalog sa svima , samo su slusali diktate nekih ambasadora .Srbija u 2016 otvorena je ka celom svetu , razgovara sa svima , pravi dogovore i resava nesuglasice , konacno zivimo u normalnoj zemlji.

  21. Ovo je bila odlična prilika da se diplomatski kor je na pravi način informiše o problemu vezanom za Trepču, ali i o ostalim važnim temama koje su za nas značajne.

  22. Očekujem da će nakon ovih razgovora ambasadori pojačati malo svoju aktivnost u Srbiji, a koja ide u prilog našim inetresima. Naročito kada je u pitanju problem koji imamo oko Trepče.

  23. Napredak u ekonomiji povlači za sobom veliko interesovanje drugih država, što otvara prostor za još veću saradnju u svim oblastima.

  24. Djindjic je otvorio vrata prema Svetu , a ovaj ne bi , a mora……….On bi radije da se svadja . Dosli su da mu kazu : Ne prenemazi se nego lepo kazi ljudima da si POTPISAO

  25. Ovo je dobro za Srbiju.Iz ovih razgovora premijer može dosta toga da zaključi i donese kvalitetne odluke.

  26. Razgovori sa ambasadorima su obavljeni u pravom trenutku za interese nase zemlje

  27. Aleksandar Vučić se sastao sa svim ambasadorima koji mogu da pomogne Srbiji, i da sačuva svoje interese na KiM. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.Srbiji.Srbiji su potrebni partneri.

  28. Filip Ge, ambasador našeg skoro nedostižnog privrednog i ekonomskog uzora Švajcarske, danas sa našim Premijerom! Nije reč samo o srbskom problemu sa Kosmetom, kao verovatno centralnom temom; Reč je i o uzorima u Švajcarskoj dobroj školskoj praksi, kao modelu za Srbiju. Jedna misao me prilično zaokuplja: Duga i dosledna ,,Čvrsta neutralnost" Švajcarske, koja je u kontinuitetu svetskih ratova sačuvala švajcarsku ekonomiju i ljudske resurse, je dobar model za male zemlje i njihov bezbedan kontinuitet razvoja. Kroz tu prizmu, postavlja se pitanje da li smo isuviše dozvolili približavanje vojnim savezima poput NATO, da bismo bezbedno mogli graditi proklamovanu ,,vojnu neutralnost", kao preduslov one vrste blagostanja o kome govori naš uzor Švajcarska? Teško! Nešto što je potpisano 2006 godine, a verifikovano prošle, sužava taj preduslov. No, bez obzira na sve, Švajcarski model i uzor ostaje kao opredelenje i nedosanjani san mnogima.

  29. Vidim da je svima drago što je Srbija ostvarila ekonomski napredak, ali to neće biti moguće i ubuduće ako nam budu otimali imovinu. Nadam se da će se dozvati pameti, jer ovo bi bio opasan presedan, koji im se može vratiti kao bumerang.

  30. Iz Prištine poručuju da to nije moguće. Ovakav stav Prištine zaista nije korektan. Ovo je još jedan naporan dan u nizu za premijera i Republiku Srbiju.

  31. Dobri odnosi u regionu,u Evropi su vazni za razvoj nase zemlje. Takodje, kako dobrim odnosima tako i dobrim razgovorima mozemo postici dosta toga za Srbiju.

  32. Bez ikakve sumnje Aleksandar Vucic ima i uziva veliku diplomatsku aktivnost, nadam se da ce tokom sastanka sa 6 ambasadora uspeti da ubedi pojedine ambasadore za vecu podrsku Srbiji.

  33. Koliko sam ja shvatila mnogi su zainteresovani za saradnju sa Srbijom što nas mnogo raduje, jer po tome možemo zaključiti koliko smo uspešni kao zemlja.

  34. Možemo sa njima podeliti iskustva i potražiti savet, u vezi sa teškom situacijom na Kosovu.

  35. Na ovaj način ambasadori su se upoznali sa rezultatima i napretkom koji Srbija ostvaruje i zbog toga su spremni da nam pruže pomoć i podršku, kao i da unaprede saradnju sa nama.

  36. U mnogo boljoj poziciji bi bili da su ovako i prethodni premijeri ozbiljnije obavljali svoj posao. Svaka cast Vucicu na energiji, ozbiljnosti, zalaganju za sve.

  37. Mislim da su sada i svi ovi ambasadori svesni svega ovoga sto su nam kosovske vlasti priredile u vezi Trepce.

  38. Sticanje šire međunarodne podrške jedino može doprineti jačanju pozicije Srbije u međunarodnim okvirima.

  39. Za sve postoji resenje, a Vucic ce svojim napornim radom postici ono sto je najbolje za nas.

  40. Volim kada vidim da se nas prermijer zalaze maksimalno za Srbiju. Tad mi vrati veru u napredak i da ce biti bolje.

  41. Covek koji ozbiljno shvata i obavlja svoju funkciju. Svojim stavom, energijom, azurnoscu dosta radi za Srbiju cime se neki njegovi prethodnici ne mogu bas pohvaliti.

  42. I treba razgovarati , samo tako cemo nesto napraviti, a ovi sto kritikuju bolje nesto da rade

  43. Voleli ili ne Vučića,mora se priznati da bi retko ko izdržao da održi toliko razgovora,koji su bitni za državu u jednom danu,pored ostalih obaveza.

  44. Iz ovih susreta Srbija može mnogo toga korisnog naučiti, a i pruža joj se prilika da i drugi vide njen napredak i da je podrže u tome.

  45. Ovi sastanci su jako bitni za Srbiju, i drago nam je što drugi primećuju napredak naše zemlje.

  46. Ovako bi svaki premijer trebao da se bori i zalaze za svoj narod, kao sto to Vucic radi.

  47. Mali smo u odnosu na države koje vedre i oblače zemaljskom kuglom, te je sasvim logično da ne možemo sami da ređimo nastali problem u čijem su stvaranju učestvovali i oni sami

  48. Ovo su sve jako bitni sastanci za nas, od nekih možemo dosta toga korisnog naučiti, od nekih možemo dobiti značajnu podršku i pomoć, neki će nas motivisati da budemo još bolji, sve u svemu sve je u interesu Srbije.

  49. Ovoliki broj sastanaka za jedan dan dokazuje veliku zelju naseg premijera da drzava napreduje.

  50. Vučić ulaže maksimum napora da ambasadorima iznese pravo činjenično stanje o pitanju Srpske imovine na Kososvu, o ponašanju Prištine i da od njih dobije podršku za korake koje Srbija preduzima u rešavanju nastalih problema u odnosu Beograd-Priština.

  51. Diplomatska aktivnost, povodom rešavanja problema nastalih zbog otimanja Srpske imovine od strane Albanaca, odvija se veoma jako i ubrzano sa ambasadorima nama prijateljskih zemalja.

  52. Vucic je u diplomatskoj ofanzivi, zeli upozoriti ambasadore zemalja EU i SAD o odluci Pristine koja je udar na stabilnost u regionu.

  53. Ozbiljan premijer se ne sastaje sa ambasadorima, nego ima nekog nizeg po hijerarhiji, koji se sastaje sa ambasadorima i sl.

  54. Živa diplomatska aktivnost Srpskog premijera, sa ciljem poboljšavanja unapredjenja odnosa naše zemlje sa drugim zemljama.

  55. Vučić ulaže maksimum napora da ambasadorima iznese pravo činjenično stanje o pitanju Srpske imovine na Kososvu, o ponašanju Prištine i da od njih dobije podršku za korake koje Srbija preduzima u rešavanju nastalih problema u odnosu Beograd-Priština.

  56. Diplomatska aktivnost, povodom rešavanja problema nastalih zbog otimanja Srpske imovine od strane Albanaca, odvija se veoma jako i ubrzano sa ambasadorima nama prijateljskih zemalja.

  57. Svaka pozitivna saradnja i napredak ove zemnje je nova nada i posticaj za one koji jos veruju u ovu zemnju. Malo nas je ostalo,bice nas jos manje,ako se ne stabilizuju uslovi za zivot. Moraju se kazniti kriminalci da bi imali vere u pravudu koja je jednaka za sve.

  58. Srbija konačno ima nekoga ko je može predstaviti u pravom svetlu i nekoga ko je uspostavio prijateljske odnose sa svima!

  59. Ovakve vesti me posebno raduju, jer su dokaz da se radi na unapređenju i razvoju Srbije.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.