Vučić dobio poziv da poseti Saudijsku Arabiju od saudijskog kralja, ambasadora informisao i o Kosovu 1foto: Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na svom Instagram profilu nakon sastanka sa ambasadorom Saudijske Arabije koji mu je preneo poziv za posetu ovoj državi od saudijskog kralja Salmana bin Abdulaziza el Sauda.

„Važna i velika stvar za Srbiju. Sa zadovoljstvom sam primio poziv kralja Salmana bin Abdulaziza al Sauda da posetim Kraljevinu Saudijsku Arabiju, uveren da će intenziviranje političkog dijaloga i ekonomske saradnje između Srbije i Saudijske Arabije pružiti snažan doprinos i poseban podstrek sveukupnom razvoju naših odnosa, pogotovo zato što u ovoj godini obeležavamo 10. godišnjicu od uspostavlјanja diplomatskih odnosa“, naveo je on.


Ambasadora Al-Ahmadija je informisao o razvoju događaja na Kosovu i Metohiji, kao i o celokupnoj situaciji u regionu i istakao da je za Srbiju od klјučnog interesa očuvanje mira i stabilnosti, kao i dalji razvoj regionalne saradnje preko inicijativa poput Otvorenog Balkana. Saglasili su se da je jačanje odnosa među državama regiona pravi put za opšti napredak i stabilnost, kao i da saradnja naše dve zemlje ima veliki potencijal, pogotovo u oblastima polјoprivrede, energetike, turizma i IKT.

„Iskoristio sam ovu priliku da ponovim poziv kralju Salmanu da poseti Srbiju, siguran da će njegov dolazak doprineti boljem razumevanju prilika i većem stepenu podrške našoj zemlji na međunarodnoj sceni“, naveo je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari