Vučić i Lo Kašo: Srbija i Italija imaju interes za razvoj saradnje u svim oblastima 1Foto: Pixabayjuliacasado1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i odlazeći ambasador Italije u Beogradu Karlo Lo Kašo ocenili su danas u Beogradu da osim političke i ekonomske saradnje, dve zemlje imaju interes i za razvoj svake druge saradnje, a posebno u oblasti obrazovanja i kulture.

Vučić je danas ambasadora Lo Kaša primio u oproštajnu posetu i zahvalio mu što je svojom aktivnošću i posvećenošću učinio mnogo za razvoj političkog dijaloga i ekonomske saradnje dve zemalje, koje su i strateški partneri, navodi se u saopštenju iz Predsedništva Srbije.

Predsednik Srbije izrazio je zadovoljstvo što iz Italije, kao našeg prvorazrednog ekonomskog partnera, dolaze neki od najznačajnijih investitora.

Ambasador Lo Kašo je zahvalio predsedniku Vučiću što je, tokom obavljanja dužnosti u protekle četiri godine, imao njegovu ličnu podršku, kao i podršku srpskih vlasti, navodi se u saopštenju.

Takođe je čestitao predsedniku Vučiću na rezultatima koje postiže naša zemlja u izazovnim vremenima, štiteći državne interese i napredujući na evropskom putu.

Ambasador Lo Kašo naglasio je ključnu ulogu Srbije u očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, što je Italiji veoma važno zbog blizine regiona.

Tema sastanka je bila i aktuelna globalna situacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari