Vučić i Tači glavni protagonisti etničkog razgraničenja

Škeljzen Malići, kosovski pisac, filozof i analitičar, za Danas o dogovorima predsednika Srbije i Kosova i ishodu dijaloga Beograda i Prištine

Ostavite komentar


  1. Interesantno da sagovornik spominje kako bi se podela ili razgraničenje loše odrazilo na region, ali sumnjam da bi se sa druge strane odvajanjem Kosova i pripajanjem Albaniji situacija smirila i na Balkanu bi cevetale ruže. Ako se nalazi neko rešenje onda neka bude koliko toliko na obostrano zadovoljstvo.

    1. Jel su obavesteni Srbi iz Preseva, Bujanovca i Medvedje da pocnu da pakuju stvari? Jel obavesten narod iz Srbiji da ce morati na more u Grcku preko Bugarske jer i auto put ce da im damo? Vucic i Taci kao braca po babine linije.

    2. Припајање Косова Албанији (за шта се ови заговорници „разграничења“ ћосићи-увеоци залажу) је искључено самим Уставом Републике Косово. Ово је , на инсистирање „међународне заједнице“, а по Ахтисаријевом тексту, стављено у тај устав управо зато да не би било промена граница на Балкану. Ако нема припајања, и ако нема „размена територија“, све што се догодило је да је ономађашња административна граница САП Косово постала државна граница самосталне Републике Косово. Овај принцип има примат над свим осталим још од одлука Бадинтерове комисије, а овлашан поглед на историју Балкана, на мегаломанске аспирације малих балканских „веледржавничких“ политика, и на монструозне кланице које су исте произвеле ће Вам дати јасну слику зашто је то тако. Ту Пандорину кутију никоме неће бити дозвољено да отвори, и управо је зато Бондстил на Косову, а не због тамо неке „Русије“…

      1. Lupetanje.Badinterova komisija se izjasnila da medjurepublicke granice postaju medjudrzavne i medjunarodno priznate. Republicke a ne administrativne granice pokrajina. Da li kapiras razliku ili da ti se crta? Drzave koje sponzorisu stvaranje albanske paradrzave na Kosovu urusavaju odluku Badinterove komisije i nikako ne rade u skladu sa njom kako ti i kolege ti aljbanski nacosi pokusavate da proturite. I kakve veze ima sta pise u nekakvom „ahtisarijevom planu“ koji nikada nije dobio potvrdu u UN-u kada Amerikanci, Albanci, Nemci ne postuju ni R1244 koja je potvrdjena u Un-u.? Pise u „ustavu kosova“? stvarno? i to je kao neka garancija za bilo sta? Koliko ti imas godina? garaht verujes i u Deda Mraza’ A te bajke kako su Bondstil na Kosovu kao i NATO zbog toga sto su veliki humanisti i veliki pobornici mira ostavi za neki izbor za Mis pa ako te izaberu ubaci to u pobednicki govor – to je taj nivo i domet.

        1. Када је заседала Бадинтерова комисија, Мики, ствари јоште нису дошле дотле да би се дискутовало о Косову, али не видим да то мења ствар принципа. Херој-Слобица и наша национална ревољуција с њим на челу је почела на Косову, и неком вишом логиком је ту на Косову и скончала… А, ако бисмо да меримо ко је колико наиван, приметићу ва Ви помињете „Уједињене Нације“!! Комендија!….

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.