Vučić i Tači „tvrde pazar“ pred sastanak u Parizu

Diplomatski izvori povodom nove prepirke na liniji Beograd Priština

Ostavite komentar


    1. Kakve takse i da li vi verujete da Srbija ostvari 12% celokupnog izvoza samo na Kosovo? Sve je to spinovanje obadve strane zato što i jednim i drugim odgovara trenutni status, bez ikakvog dogovora.

  1. EU je ima svoj stav i on je pogrešan propisali su zakone i sporazume i sada ih sami ne poštuju, koliko je više bitna i važna EU, koja je njena uloga?

    1. Nema sta da se tvrdi pazar ,takse na KiM moraju biti ukinute. Necemo dozvoliti da se nas narod pati.

  2. „Suština nije da EU razmišlja o nečijem rečniku, nego o sprovođenju slova zakona, a Briselski sporazum je slovo zakona“. Gde su sada sudije tzv. „Ustavnog suda“? Ajmo, sad svi lepo ostavke, ako ima ljudskosti I čovečnosti među njima.
    Ha,ha ha… sumnjam da ¢e biti tako, zar ne?

    1. Ma to znamo, ništa novo i epohalno. Nego pitanje svih pitanja je: Zašto ne govori i iz naših usta?

  3. Izjava A.Brnabic o „ljudima iz sume“ govori vise o njoj i njenom shavatanju o nekakvoj hijerarhiji nacija u kojem su Srbi na vrhu lanca ishrane a svi ostali a posebno Albanci na dnu.. Takve izjave su nedopustive jer iyjava Premijerke koja predstavlja ceo narod moze da se protumaci ne kao njeno licno vec opste narodno. sto pretpostvlajm da nije bas tako.

  4. Ovaj članak je primer za školsku lekciju o tome kako novinaristvo pretvoriti u sredstvo propagande. Neimenovani diplomatski izvor čiji se autoritet retoričkim sredstvima podiže na nivo apsolutnog, dovodi u istu ravan srpskog i kosovskog predsednika na osnovu izjava koje ni po čemu ne mogu biti ekvivalentne. Sramota za Danas i njenog vajnog urednika.

    1. Nema odmora, dok traje OBNOVA! U našem slučaju – obnova propadanja.

  5. Pojedine diplomate kao osnov licne pretpostavke. Kao u Gruji, more bit, a i ne mora. Vrh profesionalizma novinarstva!

    1. A s kime to danas pregovara pa mu je „tezak dan“? Čitaš li, uopšte, ti tekst vesti? Gde li vas skupiše da mi je zbati?

  6. Како би се дијалог наставио неопходно је да Приштина укине таксе.

  7. Нико не тврди пазар, нећемо одустати од тога да до наставка дијалога може доћи тек након укидања такси.

  8. E hvala bogu da nije mislila na običan narod nego na „ovu trojicu“.
    Sada Vučić može da očekuje da mu u Pariz na razgovore dođu recimo: Sinan Morina, automehaničar iz Đakovice, Pajazit Nushi, nastavnik biologije iz Štimlja i Muradije Ljajći, medicinska sestra iz Suve Reke (imena su naravno izmišljena ali ne i nemoguća) .

  9. Sve su to izjave za domacu javnost. U Parizu ce svakome od njih biti ponudjena po sargarepa. Do kraja godine mozda jos neka, modifikovana, Nakon toga ce se umesati velike sile, prvenstveno SAD, posto oni mogu nesto da ponude,za razliku od Rusije i Kine. Ako ni to ne bude po volji balkanskim liderima, sledi stap. Tu nama onda mogu da pomognu Rusija i Kina, pa da stapne bude jako bolan.

  10. EU nas je svaki put izdala, tako da od nje ni ne možemo da očekujemo podršku.

  11. Ako se tvrdjenjem pazara smatra ocuvanje srpskog naroda na jugu nase drzave, onda treba dodati da saradnja sa Haradinajem i Tacijem ne postoji niti je postojala. EU ne daje nikakve izjave, ali zato slatko cuti na prebijanja i pucanja po civilima..

    1. A šta drugo da radi sa nesposobnim ljudima koji su od otvorenih 18 poglavlja za 8 godina samo privremeno zatvorili dva.

    1. Prvo treba da nam svane pa da i svet uz nas stane, kako bi rekao naš ‘pesnik’ @Rajko 29.

  12. EU treba da reaguje kada je Pristina u pitanju i da im se ne dozvoli da rade sta hoce.

  13. Ako su potpisali da ce formirati ZSO toga treba i da se pridrzavaju. Ne sme im se dozvoliti takvo ponasanje.

  14. Predsednik je uporan i ima jasan cilj, tako da ce sigurno naci zajednicki jezik i resiti problem, upornost se na kraju uvek isplati.

  15. Dovoljno je da objavite makar i potpuno nepotreban, artificijelan clanak u kome se pominje ime nepomenika i da to ukrasite njegovom milom fotografijom pa da navale botovi na vas sajt ko musice na fekus.

  16. Vučić nije u dogovoru sa Tačijem, verujem da on ne tvrdi nikakav pazar već traži da se formira ZSO.

    1. Poverljivi izvori iz Brisela javljaju da je pocela sednica parlamentarne skupstine EU, sa jednom tackom dnevnog reda i to: razmatranje komentara : Ane, Une, Ine, Frice, Hedone, Mare, Sare, Jece, Jece i eventualno njihovo resavanje po hitnom postupku? Zainteresovana javnost ocekuje dobre vesti iz Brisela a do tada malo strpljenja?

      1. Najpoverljiviji izvori iz Brisela maločas su javili da je sednice završena i da su prihvaćeni navedeni, i u međuvremenu drugi pristigli, komentari i primedbe i dala preporuku CEAVK (Centralnoj evropskoj Agencijii za vodovode i kanalizacije) da ih uzmu u razmatranje u skladu sa svojom agendom i nadležnostima.

  17. Ocekujem da EU osudi bahato ponasanje albanskih zlocinaca.Prevazisli su svaku meru normale.Vreme je da se albansko ludilo zaustavi.EU treba da objasni albanskim zlocincima,da je dijalog vazan,i da treba da saradjuju,a za napad na Srbe,treba da snose posledice.

  18. Znamo kakav je stav Brisela: oduzimanje Srbiji 17 od§to teritorija! Samo to,jedino to,i nišfa drugo! Zašto zamajavanje,izmotavanje,gubljenje vremena? Jednostavno,Skupština Srbjje i Ustavni sud treba da Briselski sporazum proglase za ništavni dokument i da se pitanje Kosova i Metohije,vekovne srpske zemlje , vrati – tano gde nu je i mesto – u UN,u New York,na Ist River!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.