Vučić i zamenik ministra inostranih poslova Rusije: Visok stepen međusobnog razumevanja 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas zamenika ministra inostranih poslova Rusije Aleksandra Gruška, sa kojim se saglasio da je svaka poseta ruskih zvaničnika potvrda visokog stepena međusobnog razumevanja i svedočanstvo dobre srpsko-ruske saradnje.

Vučić je izrazio nadu da bismo mogli da dogovorimo posete visokih ruskih zvaničnika, uključujući i posetu predsednika Vladimira Putina, dok je zamenik šefa ruske diplomatije, kao najbliži saradnik ministra Sergeja Lavrova, izneo uveravanja o daljem unapređenju bliske saradnje dveju zemalja, navodi se u saopštenju.

Osim o bilateralnim odnosima i budućim zajedničkim projektima, Vučić i Gruško razgovarali su i o situaciji u regionu i o toku dijaloga Beograda i Prištine.

Vučić je istakao da je srpska delegacija imala težak dan u Briselu, ali je čvrsto zastupala državne i nacionalne interese boreći se za politički kompromis, a i ovom prilikom zahvalio je na aktivnoj podršci Rusije u odbrani celovitosti i nezavisnosti Srbije u međunarodnim forumima.

Vučić je zahvalio i na pomoći Rusije tokom pandemije i za isporuke vakcine Sputnjik V, a posebno za zajedničku proizvodnju tih vakcina u Institutu Torlak, čiji je probni rad zvanično pokrenuo sa predsednikom Putinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari