Vučić: Imamo dokaze o delovanju protiv Srbije u Makedoniji

Ostavite komentar


  1. Taman da je lepo "opreme" dok nema nikoga. E moj Daciću, ambasada se nikada ne ostavlja prazna, nikada.

  2. Pozvani su na dodatnu obuku za vrsenje drzavnih udara u regionu, pa da sledeci put ne omanu kao kad je onaj "oficir BIA" bio "turisticki" u Sobranju za vreme demonstracija, hahaha …

  3. Neka sad vide malo makedonci kako je bilo francuzima dok su se pekli na živoj vatri, kad je onomad AV povukao osoblje ““““radi konsultacija““““…

  4. Diplomatska praksa ne poznaje "povlačenje svih zaposlenih" ili "kompletnog osoblja ambasade" na konsultacije. To se, uglavnom, odnosi na šefa misije i, vrlo često, kada nešto zaškripi u odnosima između zemalja u pitanju. A osoblje, osim domara, radnika za bezbednost, povlači se u vreme rata ili druge ozbiljne situacije koja to zahteva.

  5. Koliko ste vi smesni covece. A i ova nesrecna drzava sa vama. One kremaljske karikature vam vode spolnju politiku , vi ste dobrovoljni i svesni ucesnici toga i pristajete na ulogu fitilja. Pa makar po cenu trovanja odnosa sa svima oko sebe. Opzicija pod hitno da se uozbilji , da nas ova crveno-crna ekipa izvoznika "stabilnosti" ne bi opet uvalila u probleme.

  6. Ko je ovlastio gdina Vucica da vodi spoljnu politiku? Na osnovu Ustava je jasno da to radi Vlada! Predsednik govori "MI" uvek kada krsi zakon. Inace nam se obraca sa "VI" neradnici, i izdajnici.

  7. Ja sam veoma vezan za Makedoniju i Makedonce. Od derivata i surogata srpskog jezika jedino priznajem makedonski jer oni nisu za razliku od Crnogoraca, Bošnjaka pa čak i Hrvata samo na svojim udžbenicima srpskog jezika samo preveli naslov. Čak svi beže od ćirilice i ako je to svima izvorno pismo npr. Bosančica ili glagolica. Dakle. Svi oni koji nemaju svoju izvornu kulturnu i istorijsku baštinu su se ostrvili o Srbiju… Naročito oni koji su na tacnu samim odvajanjem od SFRJ dobili članstvo u UNESKO i time baštine pravo na srpske spomenike, umetnička dela, jezik i pismo, pisce… Meša, Njegoš, Andrić, Vladan Desnica, Simo Matavulj, Vladan Desnica nisu više srpski pisci… Makedonija koja je svoju državnost stekla tek 02.08.1944.godine na zasedanju ASNOM-a u srpskom manastiru Prohor Pčinjski i čiji glavni grad bio prestonica Carske Dušanove Srbije, i posedi Nemanjića, Mrnjavčevića, Brankovića – koji su bili ktitori i gradilji svih crkvi i manastira (samo u Ohridu ih ima oko 350) i čiji su pisci počeli da pišu svoja dela na srpskom, žele sada da nam zadaju smrtonosni udarac Srbiji i srpskom narodu ravan onom kada se Makedonac (VMRO) Hrvat (ustaša) i Albanac (balista) ubili Kralja Aleksandra u Marselju. Jer članstvo u UNESKO je trebalo da usledi tek na kraju pregovaračkog procesa i eksteritorijalno obezbedi samostalnost SPC i njenih Metoha i direktnoj vezi sa Srbijom i srpskom istorijskom baštinom. Keče, ćeftelije (vrsta tamburice sa jednom žicom) zar i dimije će im onda biti dovoljne za članstvo u UNESKO. Ali, trebamo i mi da se zapitamo zašto smo glasali za članstvo Palestine u UNESKO i tako navukli gnev Izraela, Vatikana i vascelog pravoslavnog sveta.

  8. Jovan Ilić
    Slažem se sa iznetim u Vašem komentaru samo sa jednom primedbom. Naime, to što se napisali, važi samo za normalne zemlje. A Srbija sa Ministrom inostranih poslova koji ne zna strani jezik, se apsolutno ne može svrstati u normalne zemlje.

  9. @braka. Naprotiv, kada jedna zemlja neprijateljski deluje protic vase drzave, odmah se prekidaju diplomatski odnosi i povlaci osoblje, dok se stvari ne rasciste

  10. Vraćaju "milo za drago". Pa i oni su nedavno imali očigledne dokaze (sve sa snimcima koje smo i mi videli) da Srbija ofanzivno deluje protiv Makedonije u, zna se, čiju korist.

  11. Dokazi ne bi trbalo da budu problem. Ako ih nemaš, izmisli ih. Nego, šta ćemo mi da preduzmemo? Hoćemo li da se namrštimo i uputimo oštru protestnu notu?

  12. Ovaj naš liliputanski "vođa" nije mrdnuo dalje od sirove staljinske i hitlerovske propagande izmišljanja neprijatelja. Kad si nesposoban da daš prava rešenja, onda izmišljaš neprijatelja koji ti ne da da se "razvijaš". Tito je rusku špijunažu na buljuke rasterao 1948, a Aavav sad rusku špijunčad vabi na srpsko pojilo. Bilo je to 1948, 1954, 1968, 1991, pa do danas. Ne čude me Avav i onaj Bajčetinac, za pametnije i poštenije nisu. Čudi me da je većina naroda još robuje sopstvenoj političkoj tupavosti. Posle svih ovih decenija…?

  13. Jadničak predsednik opet je prigrabio ingerencije premijera na sebe. Nimalo džentlmenski. Šta da radi, nije on kriv – takav mu je čipuljićki kulturni sklop. Ionako će on to najbolje da obznani širim narodnim masama. A ko drugi?

  14. Jesu li to one iste sile koje su djelovale u Crnoj Gori? Btw. brines li o statusu srpskih drzavljana okrivljene u tom procesu? Jedan od njih je svoj zivot rizikovao 20 godina za drzavu Srbiju? Kako su se osumnjiceni iz Srbije odjednom pojavili u Crnoj Gori i priznali krivicu za drzavni udar? Problem je i da je sve tacno sto si rekao, tebi vise niko ne vjeruje.

  15. Povlačenje osoblja može biti jedini način pritiska…. Ako su Makedonski Albanci odlučili da proguraju Kosovo u Unesko, onda možete samo ovakav potez povući. Reči tu više, na žalost, teško pomažu….

  16. Има резултате,које нико никада неће видети,јер их је сам измислио да би оправдао постојање нејаког Небојше и кљунова!

  17. и нејаки Небојша су овако и оружје "нашли" у Миријеву!-И,појела маца!Где су докази!?

  18. Građani su otišli na letovanje,malo mozak da odmore,cela evropa letuje,čak i Turci idu na odmore,pa oladite malo,ne ti će se makedonija istopiti,ni ti će Srbija skočiti na muvu uletu,pa zaustavite propagandnu mašinu bar dok ljudi ne dođu sa odmora,ovako ste ih zatupeli neprestanim bezbednosnim opasnostima za koje niko u Evropskoj uniji i ne zna da postoje, je r za E.U. je sve rešeno pristankom na sprovođenje Briselskog sporazuma od 2012.godine,Albanci sa kosova dobiše državnost za 5 godina,i sada je na redu da uđu u članstvo Evropol o tome se radi,nije Unesko problem ,mada su i tu blizu,ali kada Albanci sa Kosova uđu ove godine u Evropol tada nema više dijaloga,a ko nas je do toga doveo,Makedonija nije sigurno.

  19. Frapira podrška koju Zaev i aktuelna vlada imaju od gradjana Srbije. Mislim da više kritike, na postupke aktuelne makedonske vlade, imaju Makedonci. Neverovatan je odijum, koji izaziva svaki potez ove, ili bilo koje prošle srpske vlade kod jednog dela gradjana Srbije?! Mislim da u takvim stavovima ne postoji "ni gram" logike, da u njima nema nikavih argumenata, već da se takvi stavovi zasnivaju na mržnji prema aktuelnom Predsedniku i SNS?! Imam utisak da bi pristali da "udave" Srbiju samo sa da će na taj način udaviti i aktuelnu vlast u Srbiji?! Mislim da su potezi srpske vlade, kada je u pitanju ponašanje Makedonije, razumni, upozoravajući, kao i da sve buduće odluke srpskih vlasti moraju biti zasnovane na reciprocitetu. Ukoliko zaista Makedonija preuzme "čast" da na dnevni red stavi prijem kvazi države, nazvane "kosova" u UNESCO, treba razmotriti da se odluka o priznavanju imena Makedonije "uskladi" sa većinom u EU i da se Makedonija vodi pod imenom BJRM, kao što je slučaj kod većine država sveta i EU, Baš onako kako to radi Makedonija, kada je u pitanju Kosovo i Metohija i prijem u UNESCO?! I mi možemo da "uskladjujemo" mišljenje sa većinom, makar od toga nemali nikakve koristi, isto kao i Makedonija?! Veliki deo gradjana Srbije, što prosto frapira, odnosi se prema Makedoniji kao da smo mi njihova kolonija, pomoću koje oni treba da namire neke svoje interese, dok se bilo kakva reakcija sa srpske strane proglašava "huškanjem" i duvanjem u "ratne trube"?!

  20. Spoljno politicka sprdnja (SPS) i Dacic… Kolo vodi covek okruzen ulizicama, koji je izgubio kontakt sa realnoscu i uvek zeljan paznje!

  21. Ovo je kratkotrajno mazanje ociju da se zamaskira/skrene paznja od:
    a) propadanja i/ili sumnjivih finansijskih tokova Air Srbije zahvaljujuci uspesnom upravljanju od strane SNS poltro.. pardon, experata;
    b) izbora u Beogradu;
    c) skorog i neizbeznog objavljivanja da ce privredni rast biti mizeran, a plate nece rasti;
    d) neke porazne, novije informacije vezane za Kosovo koju do sad nismo dobili ili
    e) nesto drugo, dopisite po slobodnoj proceni….

  22. Доказе на сунце!До сада ниси ништа доказао,а о раду да не говоримо!-Мора да се стидиш својих бирача,који су пали на твоје лажи!

  23. То си рекао и за Савамалу,па – моега!

Ostavite komentar


Politika

Koalicija "Biramo Niš" predala izbornu listu za lokalne izbore 8

Koalicija „Biramo Niš“ predala izbornu listu za lokalne izbore

Koalicija "Biramo Niš" predala je noćas Gradskoj izbornoj komisiji potpise podrške za listu "Biramo Niš - Đorđe Stanković"Izborna lista "Biramo Niš" na kojoj su Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Zeleno-levi front i Pokret slobodnih građana, kao i građanski i aktivisti stranaka koje inače u Beogradu ne učestvuju na gradskim i lokalnim izborima, predala je preko 1.300 potpisa.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.