Vučić: Izbori 21. juna

Ostavite komentar


  1. Zbog ovog brbljivca ne mogu da gledam Slagalicu. On.priča koješta, a tamo je sve jasno: skočko, pik, tref, duga.

      1. Gospodjo Tamara, ne brinite za godine. sendvic sleduje. A i doktor prima do 11. Trk!

      2. Gospodjo-ice potpuno se slazem sa Vama!Moj imenjak sramoti moje,mislim lepo ime.Ovo je pokusaj neuspelog standup ili obicnog komicara a ispao je ogranicen kao terasa garsonjera!Pozdrav Tamara

    1. Biće kako veliki vođa kaže, on zna šta je najbolje za nas, on se u sve razume! Živeo drug Aca!

      1. Ukidanje vanrednog stanja nije isto sto i ukidanje pandemije, a na dan kad imamo 100 novozarazenih, izbore moze raspisati samo kockar ili retard. Sudeci po izjavama o peracima prozora u Americi i o najsmesnijem virusu, i retardu je lako zakljuciti da se radi o retardu. Ovim je sam sebi iskopao raku.

        1. Da li, zaista, niste svesni da će Aleksandar Vučić, posle svih ovih restriktivnih mera, koje su donete zbog pandemije korona virusom, izaći kao pobednik u daleko većem procentu nego prilikom prethodnih izbora? Što je još tragičnije a što vi nikako da vidite i shvatite, to će biti najviše zaslugom ove jadne i kukavne opozicije, sastavljene od primitivnih i nesposobnih ljudi. Šta kažete, „kopa reaku“?!

    1. Udruzeni zlocinacki poduhvat radikalskih mutanata predvodjenih mahnitim diletantom , hulja do hulje, za stid ne znaju.

  2. Svi moraju biti odgovorni i disciplinovani u kampanji , bez vecih skupova i sve po preposruci struke, kako bismo izbegli povratak virusa.

    1. More treba da vas okuplja ovaj vas svaki dan. Pa svaki dan u autobuse, pa na mitinge. Ja mislim da bi to bio najveci dobitak od ovih izbora.

  3. Bice mozda malo problema oko notara, uslovi su malo ograniceni, ali vreme je da se izbori odrze i da se stvori demokrataska atmosfera nakon ovog teskog vremena i da se izabere skupstina i vlada koja ce da sluzi interesu naroda, a svi vec znamo da su to oni koji su nam do sada pokazali samo rezultate i brigu za zdravlje i zivot naroda Srbije.

    1. Objasni nam, dilbere, kako Vučić uspe da ima više glasačkih listića od broja imena u glasačkim spiskovima. Proći će kao Milošević koji je isto tako krao glasove i nameštao izborne rezultate.

      1. Poštovana Vesna,biću slobodan,pa ću kratko prokomentarisati vaš komentar,iz kog je lako izvući zaključak da nikada niste bili u izbornoj komisiji(na kutijama). Da ste bili shvatili bi apsurd vašeg komentara. Izvinite na smetnji.

      2. Postovana Vesna, da bi ste razumeli izbore potrebno je nekada i da radite za neku stranku, da provedete ceo dan, dana krjau otvarate kutije i brojite. Ne postoji namestanje, osim ako vas neko ne ceka ispred sa novcem i ne plati vam da striktno zaokruzite tog i tog. Nasa opozicija i svaka opozicija na svetu po oprobanom receptu se kada izgubi hvata na regularnost izbora, kradju, malverzacije, bele listice, taksi listice itd…Predsednik vam je lepo objasnio ono sto mi analiticari radimo stalno a to je da je broj svih stranaka u SzS sada ispod 10% a bio je oko 16,5% pre korone. Istina je i da je broj ljudi koji lupaju serpe zajedno sa onima koji pale baklje manji od 5%. To je sve slozicete se jako smeno, da kazemo neozbiljno u verovatno je opozicija jako kivna i pokusava na silu da nesto uradi, ali je to naravno u ovakvoj konstalaciji snaga prosto nemoguce.

      3. Da li ste tu „proverenu činjenicu“, dobili preko društvenih mreža, ili Vam je tu veliku „istinitu“ tajnu ispričala Vaša strina kada ste bili kod nje na kafi?! Ništa me više ne čudi ali, ne mogu da se načudim glupostima i neproverenim vestima koje se šire medju ljudima koji odaju utisak pismenih i razumnih osoba.

  4. „Letećemo kao meci“……Juhuuuu…super!!!! Jedva čekam da opletemo kovid kolo na otvorenom, naravno.

  5. Davno je Srbija izabrala…!! Ovo je samo karma za izabrano do sada… Ziveo 9.juni , koji nece biti obelezen, kao ni 11.avgust…?? Pobeda nije opcija, sem kod narcisa…

  6. Sad je jasno zašto se ukida vanredno stanje. Očigledno je. Opadnost od virusa nije ništa manja, ali vlast je važnija. Tako da će biti- kad prođu izbori, eto nama novog vanrednog stanja.

  7. Znaci li ovo da nas sredinom juna ocekuje drugi talas epidemije i novo vanredno stanje da bi mogao da odlozi izbore?

    1. Znači prvi talas pandemije se završio? To mi je nekako promaklo.

  8. Vucko svaka ti se dala. Pravo pa u centar. Mislim da ce to biti razbijanje opozicije na sitne komade sto bi rekla Ceca. Samo cepaj ljubi te brat, cela Srbija je za tebe sem ovih par posto sto stalno kukaju, ali sta bi mi bez njih pametnih, neka ih kao fikus, nikome ne smetaju 🙂 Ja igram uz njihove serpe i dobacujem im 😀 To se tako radi sa mizernima. Vucko znas i sam da smo sila, celicna sila kako nas zovu nasa braca kinezi, ljubi ih brat zute i sposobne, vidi se da smo na njih. Zivela Kina zivo komunizam i cekic sa srpom.

  9. Neka se ispoštuje ustav,a Vučić nije pisao isti. Sve ostalo radite,ali u skladu sa zakonom i odredbama.Zakon važi za sve ,svi treba da ga se drže i poštuju.

    1. Niti ga je pisao, niti ga postuje. Toliko o ustavu, toliko o drzavi.

    2. Upravo je poštovanje Ustava najveći problem i uzrok ogromne većine problema u Srbiji. Ne treba biti doktor prava, čak ni pravnik, dovoljno je samo malo zdravog razuma da se shvati da ova vlast već punih osam godina bahato i bezobzirno krši Ustav. Ne samo da nisam pristalica opozicije, već mi je kompletna opozicija, uz možda par izuzetaka (koji na žalost nemaju kapacitet da vode državu) u mnogim aspektima čak i neprihvatljivija od Vučića. Problem je u tome što je Vučić apsolutno privatizovao sve institucije i samu državu i bukvalno postao gospodar života i smrti. Čak i jedan neprikosnoveni diktator i doživotni predsednik, kakav je bio Tito, nije mogao sa takvom lakoćom, sam i preko noći da donosi važne odluke, kako to danas čini Vučić. Može li normalan čovek da podržava takvo nešto? Što se tiče ovih izbora, najavljeni datum njihovog održavanja je višestruko problematičan. Što se tiče Ustava on je zbog nepredviđenih okolnosti (epidemija) već prekršen jer mandat ovoj Skupštini i Vladi ističe 3.Juna i do tog datuma je morala da bude konstituisana nova Skupština. Zato je apsolutno svejedno da li će oni biti održani 21.Juna ili možda za šest meseci, kako sa razlogom traži opozicija, a i u jednom i u drugom slučaju je potreban konsenzus svih partija i poseban zakon (lek specijalis). Da ne pominjem zdravstveni rizik (epidemija nije prošla) i nepostojawe regularnih uslova za kampanju u doba epidemije i različitih restrikcija (nošenje maski, držanje distance, zabrana masovnih okupljanja i drugo). Ali ovo je privatna država i izbori će biti 21.Juna jer tako hoće gospodar. Zašto Juna i zašto baš 21. Juna. I to je očigledno svakom ko hoće da vidi. Mart i April su bili ispunjeni besprizornom ličnom kampanjom u vanrednom stanju. Kampanja će se naravno nastaviti nesmanjenom žestinom, ali u maju slede i pare. 7.Maja kreće uplata prvog minimalca zaposlenima. Doduše, koliko radnici dobiju od države toliko će manje dobiti od poslodavca, ali će u svakom slučaju to dobro doći za EPP Vučiću.8.Maja ide cela penzija, a zatim 15. Maja penzioeri dobijaju 100 Evra. I u Junu idu cela penzija i minimalac zaposlenima, ali i 100 Evra za ostale punoletne građane i to „slučajno“ u periodu od 5-20 Juna? Kud ćeš bolji datum za izbore od 21. Juna? Lična kampanja našim parama, lična briga za narod našim parama (kupovina respiratora, maski, rukavica i drugih zaštitnih sredstava i opreme), lično dobročiniteljstvo našim parama(poklanjanje 3 minimalca i 100 evra). Izbori moraju biti Juna i iz još jednog razloga. Vlast mora da se izabere na leto da bi na jesen, pre američkih predsedničkih izbora, sa „Kosovom“ potpisala sporazum (čitaj priznala nezavisno Kosovo). Ne samo da ovde Vučić mora da završi izbore, već je morao i da podrži formiranje nove Vlade „Kosova“ bez novih izbora jer bi novi izbori na „Kosovu“ potrošili suviše vremena i onemogućili potpisivanje sporazuma pre predsedničkih izbora u Americi u Novembru.

  10. Pa daj ostavku, ako ti je draze. Al ne bi ti nikada uradio nista dobro za Srbiju i njene gradjane. Moze i bez overe potpisa, sto da ne? Sve moze. Na bojkot ne moraju ni pozivati, nisam luda da idem na biracko mesto da se hvatam za hemijsku posle prstiju masnih od sendvica.

    1. Optuzivati bez ijednog argumenta je neshvatljivo.A po cemu su namesteni,kako dodje do tog zakljucka??

  11. Ako bude lepo vreme , gde god je to moguce ,izbore odrzati na otvorenom . Ako je u skolama neka to bude u skolskim dvoristima . Stvarno ne razumem Djilasa & Co zasto se ne usude i izadju na izbore .Pa mene bi jako kopkalo koliko cu glasova da dobijem .Ako vidim da imam malo glasova otisla bih da radim nesto drugo, zaboravila bih na politiku , ali vlast je vlast .

    1. Mozda najbolje na Kosutnjaku, uz rostilj i pivo? Ionako je vikend. Izlaziti na namestene i kupljene izbore je isto sto i plivati na 100 metara sa vezanim nogama, nema mnogo smisla.

    2. Otisli bi na primer da botuju? Eto, ti posto si videla da si u deficitu sa mozgom lepo si se odlucila da je lakse ljubiti u pozadinu onog ko je na vlasti nego glavoboljiti. To je bar prosto i jasno mi je da ne razumes druge ljude, to bi vec bio tezak intelektualni napor. Bem ti ljude koji bi (da sutra centrala naredi da tako treba) istog tog Djilasa dizali u nebesa. pa zapitaj se onda kolko ste vi bolesni ljudi. A ja potpisujem, da sutra centrala naredi da pisete komentare u kojima se hvali Djilas ista ti koja sad pametujes i sviras u nesto bez problema pisala hvalospeve za njega. A jos jedna stvar, nemoj da ipak opozicija izadje na izbore pa da se opasno iznenadite. Sto bih ja to tek voleo, ali ne da bi promenio vlast (to mi nije primarno toliko) nego da bih popricao par stvari sa botovima o tome koliko su njihova uverenja i ljubav prema Vucicu jaki. Samo bi me to interesovalo, da se ta vasa ljubav stavi na svojevrsnu proveru. Ta vasa samouverenost i oholost. Ja znam sta bi se desilo, znaci 99,99% vas bi negiralo bilo kakvu vezu sa SNS. Znaci smem u zivot da se kladim. Da sutra Vucic izgubi izbore i da kaze, ajde svi koji me podrzavaju da izadju an terasu i lupaju u lonac, verujem da ne bi u celoj Srbiji bilo vise od dve serpe. Ali, samo su spiskovi spas i resenje za Srbiju. Treba oprostiti nekom visokom funkcioneru SNS-a neke kradje u zamenu za spiskove ljubitelja stranke i botova. Ne zbog neke osvete, samo zbog eksperimenta koji sam pomenuo. Znaci radi utvrdjivanja vase velike ljubavi prema njemu. Od vrata do vrata, zivo me interesuje koliko bi se vas izjasnilo kao clan i koliko vas bi ponovilo ovakve komentare koji ste vi napisali ovde.

    3. Cicka, a što gosn. Vrhovni ne dopusti Vujketu da novinari rade svoj posao…zato im inače i plaćamo pretplatu, a ne da glume krpene lutke. Čisto, samo da rade svoj posao…A Pinkeraj i Happy, skloniti naravno sa nacionalne frekvancije… jako bi me kopkalo, koliko ću glasova da dobiju. Ako vidim da imam malo glasova, otišla bih da radim nešto drugo…ali vlast je vlast! Kombinacije su to…ej, još samo jedan krug

    4. Cicka, u Srbiji je medijski mrak i diktatura. Režim je pod svoju sapu stavio sve televizije (sem.jedna) i sve novine (sem par izuzetaka).

  12. Čoveče, daj ostavku, jedino tako ćeš biti upamćen po nečemu dobrom!

  13. A kada prodje vanredno stanje …….predsednik ce konacno da progovori o svojim protivnicima koji su ga do sada nemilice pljuvali , jedva cekam.

    1. UUU, eno vec su se svi prepali tirada predsednika na televizijama gde ne govori nista konkretno, osim amebama poput tebe. Nego, ja bih voleo da predsednik pozove te protivnike u studio, pa da im on to u lice onako sasipe. To sto on drzi monologe vama sup;ljoglavcima nikog vise ne interesuje osim sto vi imate materijala za onaniju, posto verujem da njega vise volite od zene sopstvene.

  14. Odluka je pala. Poznat je datum izbora, tad cemo videti koga Srbija podrzava

    1. tad cemo videti kako sns masinerija radi i odvozi i razvozi po kucama svoje „glasace“

  15. To ce biti tvoji poslednji „pzbori“ koje si izrezirao i podlacki sproveo a potom sledi diktatore Vucicu tvoj strmoglavi pad i put u LUSTRACIJU, koju si sa svojim bivsim i sadasnjim „pajtosima“ izbegao. Sve ovo sto se danas i ovih dana desava i dogadja u stvari je „zavrsni scenario“ Lekiceve trilogije „Vladaoc“ a nosice naslov „PAD“ ili „KRAJ“ ( olosokratije ) ili „KRAJ BAGRE“ !

  16. Moze li neko kompetentan i upucen u „tehnologiju“ kradje izbora da mi objasni ako na izbore izadje npr 51% od ukupnog glasackog tela i od izaslih 65% glasa za blok „Za Kraljevinu Srbiju“, na kakav to nacin SNS i SPS dobijaju izbore? Ustupanjem glasova pobednicke strane koja cak ne bi imala potrebu da pravi bilo kakve trule koalicije? Ah,da,pa tu, u tom bloku nema Vucica,Dacica,Djilasa,Tadica…-totalno „out“ opcija.

    1. ja ne mogu, ali mogu da oppokušam da vam objasnim preko struje, preko genijalnog „proizvoda domaćže pameti“, trobojne tarife uz pomoć koje spe i režim, svaki , uzmu koliko im treba . jedino što znamo to je neka početna cena kwh- koja u normalnom, prosečnom domaćinstvu važi 2-3 dana, a zatim kreće lapanje . e, slično je i sa izborima . birački spiskovi su , navodno ažurirani i tačni, ali samo u kampanji . na sam dan izbora ulazi se u plavu zonu , jer ovi koji organizuju izbore uključuju milion i po nepostojećih ili glasova pokojnika . i , konačno, kada počne prebrojavanje, ulazi se u crvenu zonu, gde se delimično po zakonu i malo više po volji brojača gomile glasova slivaju na konto pobednika . ovo poslednje , opet, podseća na račun za struju- trošio ne trošio ( tj glasao ne glasao) – jedna crvena mesečno ode distribuciji .

  17. predlozio sam da aklamacijom prihvatimo namestene iuzbore i da se to akla,acijpm ma rucku sa opozcijom usvoji , sto da se ide na izbore ? da stampaju posteri ? evo ja kao disident odusytajem , nas narod je prihvatio da zivi u siromastvu do kraja zivota , ja sam bio budala koji je nesto hteo da radi za narod . narod prihvata da robuje i to je to . ja se sledece nedelje ispisujem iz drzavljanstva u ambasadi Srbije u Skoplju i stavljam tacku ni vesti nemam nameru da citam ((( meni je politicka mafija Srbije nudila 1000 eura dnevno da netalasam i jedno vreme su mi to isplacivali preko firmirane garderobe ali nisam prihvatioo taj velikodusan predlog 30 000 eura mesecno u zamenu za cutanje sto je dokaz da sam budala tj Lud

  18. U SAD je danas nastala guzva, posto je zvanicni model koji je predvidjao ukupno 72.000 zrtava do pocetka avgusta korigovan na brojku od 134.000. Pojedine drzave su pocele relaksiranje mera, iako su epidemiolozi predlagali da se to uradi nesto kasnije. Nadam se da nasi epidemiolozi prate ove vesti i da ce sugerisati politicarima da ne zure za izborima, posebno zbog toga sto su mere u Srbiji bile rigorozne.i naglo otvaranja svegai svacega, a posebno predizborna kampanja, bi mogli doneti povacanje broja zarazenih.

  19. Ma bojkot izbora nek ide sam na izbore pa nek dobije sve pa nek bude srecan i nek sere o izbornoj pobedi i nek se hvali a smenice ga njegovi mentori NATO AMERIKA I NEMACKA NJEGOVI PRIJATELJI oni koji su nas bimbardovali u vise navrata i ubijali !

  20. Datum za održavanje parlamentarnih i lokalnih izbora, odredjen je u skladu sa zakonom i ustavom.

  21. Čoveče,pa ovaj će održati izbore a neko će i zih dana umirati od Kovida,šta ti je kad neko voli vlast više od svega.

  22. Narod je imao priliku da vidi ko se zalagao i borio za Srbiju. Neka najbolji pobedi.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.