Vučić: Tražićemo da se razgovara o ZSO

Predsednik Srbije kaže da je delegacija koju predvodi Marko Đurić spremna za razgovor u Briselu

Ostavite komentar


    1. Ti, BozoB, veruj i dalje.
      A ja ovom tvom spasitelju NISTA ne verujem.
      To vise NE UME da izgovori bilo sta osim lazi.

      1. Vidi se da ste zaslepljeni mržnjom. Nema nikakvog sporazuma bez Srbije.

        1. Pa Vucic je odavno dao i stalno daje saglasnost, pritiskao je srbe da izlaze na kosovske izbore, da udju i priznaju kosovske institucije, da sudije raspuste srpske i udju u kosovske sudove, da kao i poslanici daju zakletvu nad kosovskim ustavom, da udju u kosovsku policiju i vojsku. Govori svaki dan da mi na Kosvu nemamo nista, za UN rezoluciju 1244 od njega neces cuti ni reci, Gazivode, Trepca, zajednica srpskih opstina … to je vec proslost, ali zato bi da gradi prioritetno autoputeve do Kosova koje je zabranilo uvoz robe iz Srbije.

          1. Дозволиће Косовари увоз чим потпишемо признање.

      2. Znači da mislimo sve suprtno? Znači bojkot je uspeo, nema pandemije virusa, nismo kupili naoružanje,nije izgradjen ni jedan objekat na BGH20?

      3. Ako nisu testirani na Koronu virus neće se ni lečiti a ako umru neće se evidentirati kao umrli od Korone virusa. U Švedskoj čak nisu evidentirani umrli iz staračkih domova kojih je na hiljade već samo umrli u bolnicama.

  1. Nikakve reci nije bilo o necemu slicnom, verujem da se radi o provokacijama.

    1. Kako ponovo da pobedimo kad ni prvi put nismo pobedili. Teško nama sa vama. Došla naplata Vaših devedesetih.

      1. Evo, ovako… Da vidimo ko su botovi. Vučić je izneo plan i program za naredne godine. Kakav je takav je, možda se nekome svidja, smožda nekome ne, i to je u redu. Kakav plan i program nam nudite vi bojkotaši iz raspalog SzS-a? Vaš program je, „Nudimo vam pačjenje Skupštine, nasilje, vešanje, uništavanje“… Dalkle, onaj kome se svidja Vučićev program, glasaće za njega, onaj kome se ne svidja, neće, ali neće ni da glasa za nasilje. I vi se pitate zašto imate po 0,2%, a neki čak i 0,5%. Dakle ko su onda botovi? Neće narod više nasilnike. Samo nastavite tako, radujte se koroni, pljujte po lekarima, lažite, razbijajte… i do sledeće godine u ovo vreme, svi zajedno, vas 15 stranaka, nećete imati ni 0,2%, što vam od srca i želim.

    1. Gomila Vucicevih lazi koje u komentarima podrzavaju dezurni botovi…
      Bilo bi dobro da neko od njih, kad to vec nije ucinio njihov vrhovnik, objasni kako je manji broj testiranih povezan s manjim brojem umrlih od kovida.
      O njegovoj proceni da imamo najveci ekonimski rast u Evropi, ne vredi trositi reci. U to veruju samo botovi. Videcemo sta ce o tome imati da kazu na jesen.

      1. Gorane, Vi ste u ozbiljnim problemima. Potražite pomoć dok je vreme ili zaprosite Vučića. Mislim da ste opsesivno vezani za njega. Vidite ga svugde, čak i tamo gde on uopšte nije tema. Ekonomski rast je nešto što Vi, i Vama slični nikada nećete razumeti. Za to je potrebna barem osmogodišnja škola. Vi verovatno ekonomski rast obračunavate kroz količinu ćevapa i piva koje možete da pojedete i popijete.

        1. Veoma kreativan komentar koji odise inspiracijom nakon pojedenog sendvica.

        2. Kolicina zla koju vi vasom polupismenom retorikom istovarate na ovom sajtu, vi druze pesudonime @Knezevic, samo dokazuje da ste u veoma bliskoj zivopisnoj okolini druga sefa ! Kako ne shvatate da vas to direktno i veoma lako denincira. Dajte, kamuflirajte se semanticki malo grancicama simsira bosioka i fikusa.

        3. Vi ste Kneževiću u većim problemima od Gorana ! Čovek lepo pita , kako je manji broj testiranih povezan sa manjim brojem umrlih . Evo i ja pitam !! Daj onda da ne testiramo nikog , pa nećemo imati ni umrlih . To je po Vučićevoj logici tako , a izgleda i po Vašoj .

      2. Ne veruju ni botovi, oni to rade po zadatku.
        A, da iskoristim i predložim administratorima da barem zadrže botovski komentar, da ne bude on prvi među komentarima. Možete bar to da nam učinite, samo ga zadržite, da prvi bude normalan kometar a ne botovski.

        1. Znači obradili ste lekciju i dobro shvatili ulogu bota. Samo ne razumem, da li Vi, kao bot, ovo radite iz uverenja ili, po zadatku?

      3. Na stranu politiku i ciljane obične politikom vodjene komentare…
        Kako mislis kako da vam neko objasni nešto tako očigledno …
        Pa prostom logikom ako neko umre a nije testiran na koronu neće biti ni zaveden da je preminuo od korone .
        Sasvim je logično i meni sa strane ne razumem kako vama to nije jasno …i to danas kada možete citati vesti(na svim jezicima ) bukvalno iz celog sveta od Kanade od Novog Zelanda …

    2. Ili ste bot, ili ne sagledavati stvarnost.
      Da Priština nešto mora, ona bi to uradila. Pošto nije uradila, zaključujemo da ne mora.
      Uzgred šta bi sa onom tužbom Cefti zbog taksi?

    3. I beograd je bio u obvezi da prizna njihove diplome pa ništa.
      Dakle problem je inat ništa drugo.

  2. Srbija želi ozbiljne, konkretne razgovore, ali ako neko misli da će Srbija da bude džak za udaranje, onda mislim da je to vrlo pogrešna politika i da nas nigde neće odvesti. Priština prvo treba da ispuni ono što je potpisalo oko formiranja srpskih opština.

    1. Srpske opstine su formirane i to davno.Dogovor o zajednici opstina sa vecinskim srpskim …..
      To je vec druga prica jer taj sporazum podrazumeva stvaranje SZO po Kosovskom ustavu.Postoji i sporazum i potpisi.Cini se da sada taj sporazum kojeg je licno AV potpisao ne dopada se ni njemu ni mnogima na Kosovu.A drugog nece biti.Taj sporazum Albanci najverovatnije ce postivati.
      Nazalost sve se dok Kosovari tretiraju kao „privremene institucije“ a ne kao ravnopravni onda nikakvog sporazuma nece ni biti.Rece da nema povratnika na Kosovu.Nema.A gde ce i da se vrate.Uglavnom su imanja i stanovi prodati i to debelo.A onaj koji se vrati mora prihvatiti Kosovsko drzavljansto ,licnu kartu,vozacku,saobracajnu sa natpisom Republika Kosovo.Zasto to ne kazete narodu.
      A ako je neko greskom ukrao nesto od komsije Albanca a pritom bio vidjen onda mora i da se izjasni za to pred sudom.Budimo iskreni -vrlo je mali broj onih koji nisu makar malo nesto zgresili tokom rata na Kosovu.Pa cak i deca su imali svoje stanove i kafice.

  3. Srbija ima jasan stav po pitanju KIM, nikakve ucene i provokacije to nece promeniti.

    1. Neće promeniti nikada – stav Srbije.
      Međutim stvarnost je drugačija, ona nije poput stava, ona se mjenja.

  4. Predsednik stiti interese srpskog naroda na Kosovu! Nije lako izboriti se, ali nadam se najboljem!

  5. Ranije sam mislila da ovaj čim zine , slaže. Pogrešila dsam, jednom zine tri puta slaže.

  6. A šta je povod ovom obraćanju botovima? Ničim izazvani monolozi. Pa pobedili ste. nema potrebe za rijaliti kampanju .

  7. Predsednik Srbije iznenadjen izjavom Hotija : Trazicemo da se razgovara o ZSO !

  8. Volim danas, redovno ga čitam i uglavnom vam verujem. Kada neko pogleda naslov ovog teksta izgleda kao da je izjava Hotija da će tražiti razgovor o ZSO. Šta bi rekao neki lektor o tome?

    1. Bojkot nije uspeo, kao ni protesti, sledeća šansu opozicija ima za predsedničke izbore, ali do tada će već biti politička istorija.

      1. Kako nije uspeo bojkot , kad je manje ljudi izaslo na izbore , nego sto nije ? Znaci , VECINA nije izasla ! To su priznali i oni koji nista ne priznaju . Osim , naravno , tr6dh i slicnih !

  9. Kada se sagledava ekonomija u poslednjih osam godina, napretka ima u finansijama, direktnim stranim investicijama, infrastrukturi i poljoprivredi uz vidne promasaje u avio saobracaju, gradjevini i telekomunikacijama.
    Kada se sagledava politika, u uslovima vec uobicajenih uslovljavanja, rezultati su traljavi.
    Drugim recima, u odnosu na prethodnu vlast ekonomiju ocenjujem sa tri na cetiri, vodjenje politike sa dva na tri, a stanje ljudskih prava sa dva na jedan.

  10. Pa da bar snese jedno jaje! Međutim, on se samo kokodačući po ceo dan, uz pomoć svojih bluetooth tabloidnih zvučnika, penje narodu na glavu!

    1. A kada vam kažu da ste čobani ljutitite se. Svaka čast mladom fudbaleru Kastratiju što se hvali da je čuvao krave.

  11. Nemam ni snage ni volje da čitam isprazne ponavljauće! Testove.
    Samo me zanima da li uspostavljanje ZAJEDNICE SRPSKIH OPŠTINA na Kosovu i Metohiji, znači i aminovanje na uspostavljanje državnosti albanske nacije na toj teritoriji.

  12. Trideset godina je ovaj covjek u nasim zivotima, trideset godina nasilja, prevare , lazi, nicega, I sada ce on uspostaviti ZSO, mozda u Sumadiji, pitajte Srbe iz Knina ako ih mozete pronaci posto ih je mnogo ovdje u Torontu

    1. Treba pitati i Srbe iz Krajine šta misle o tome? Ali, avaj, oni su rasuti po celom svetu!

  13. Čitaj Ustav predsedniče, to što radiš je izvan tvojih nadležnosti …

  14. U Briselu je dogovoreno da se ZSO može osnovati u skladu sa Ustavom i zakonima Kosova,nekome to ne odgovara pa ZSO i ne postoji.

    1. Nije istina jer ZSO zahteva promenu ustava Kosova *. Kosovo * kao građanska država ne može sadržati izdvajanje nekog etniteta sa izvršnim ovlašćenjima. Zato je odmah trebalo sprovesti ustsvne promene i uvesti amandmane za sprovođenje ZSO. U svakom slučaju na završetku dogovora treba naložiti i Srbiji i Kosovu * da promene ustav. Biće tu dosta posla i ne sme se kao sada ostaviti mogućnost da dogovor tumače svako na svoj način i naravno referendum.

  15. Aman coveče jesi ti normalan sa kakvim se ti to milijardama frljas.i za ovih 100e sto si podelio smo se zaduzili 5 milijardi za novu pomoć se zaduzujem 3 milijarde i ti si iz rukava za incesticije jos par milijardi i onih 20 sto si vec zaduzio.pa sunce ti poljubim ko će to vratiti

  16. EU i SAD, zele da se nastavi dijalog Beograda i Pristine, zele da se dodje do nekog resenja a nisu u stanju „izdejstvovati“ da Pristina ispuni svoju obavezu od pre sest godina i osnuje ZSO!!!!

    1. Zar Vi slavko zaista verujete da EU i SAD nisu u stanju da “ izdejstvuju “ da Priština ispuni svoju obavezu ? U stanju su , ali NEĆE bre ! Priština i radi po njihovom diktatu .

  17. U Zadru i u Zagrebu i u sličnim gradovima su nekad živeli Srbi. Gde god da sad žive, ti gradovi su i dalje deo njihovog identita i sećanja. Da li je promena naziva ovih ulica put da to zaboravimo?

    1. Pa ti si zagovornik Velike Srbije i srpski hegemonista, hajmo ondak uvesti ulicu:
      „Karlovac, Karlobag Virovitica“…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.