“Vučić je sada opravdao divljačku NATO agresiju”: Protest u Nišu povodom bombardovanja Srbije 1Foto: Dveri

Stotinak građana Niša danas je obeležilo početak NATO bombardovanja Srbije 1999. godine protestom ispred Skupštine grada, na poziv opozicionih stranaka desne orijentacije.

Predstavnici Srpskog pokreta Dveri, Nove Demokratske stranke Srbije, Srpske stranke Zavetnici i Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije odali su poštu sugrađanima koji su stradali u NATO agresiji, ali i izrazili protest protiv prihvatanja francusko- nemačkog sporazuma o statusu Kosova i Metohije, kojim se „priznaje državnost lažne države Kosovo”.

Oni su zatražili ostavku predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog, kako su naveli, kršenja Ustava i hitno raspisivanje vanrednih izbora.

„Sada, nakon 24 godine, protivustavno i bez zakonskih ovlašćenja, predsednik Vučić najpre u Briselu prihvata takozvani francusko- nemački sporazum, a zapravo ultimatum NATO i Evropske unije, a potom u Ohridu prihvata da implementira anekse tog sporazuma kojim priznaje suverenitet lažne države Kosovo i potvrđuje elemente državnosti južne srpske pokrajine, koja čini 16 odsto teritorije Srbije. Ovakvu izdaju nacionalnih interesa nije se usudio da učini niko u istoriji i niko u Srbiji“, rekla je narodna poslanica i funkcionerka Dveri Tamara Milenković- Kerković.

Ona je kazala da je Vučić time, istovremeno, potvrdio da je 17 zemalja NATO pakta „sa pravom divljački bombardovalo Srbiju, odrekao se svete srpske zemlje za koju su ginuli srpski mučenici, srpski narod, srpska deca i srpski mladići“.

„On je na taj način okupirani Kosmet oteo i od nas, i od naših predaka i od naše dece, a sve žrtve učinio uzaludnim“, rekla je.

Okupljeni su nosili transparente sa natpisima: „Ne kapitulaciji“, „Nema predaje“, „Vučiću ostavka“, „Izdaju niste kandodovali na izborima“ ili „Vučiću pregazio si Ustav“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom  linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari