Vučič još nije dobio poziv na obeležavanje 80. godišnjice od početka Drugog svetskog rata

Ostavite komentar


    1. Koliko ste ssmo srecni? Kazu da je sirotinji veoma malo potrebno za srecu?! Jos ako znate, zasto ste srecni, dozivljaj ce biti kompletan.

      1. Kakav mislilac. Bistar, ali plitak kao potok. Pozdravlja Vas Volter. Bi hepi!

      2. Pa šta se moglo drugo očekivati…u Beogradu sje krije i neguje poslednje KGBeovskoro leglo zla u svetu i kome služi znamo mi 30 godina terora ratova strahova i pljačke naroda do istrebljenja Srba…zato mislim za našeg ,,deliju „najbolje bi Srbiji bilo da tamo ne stigne a ovamo da se nevrati.

      1. Vi ste, ili zaostali, ili „pali sa kruske“, ili ste jedan od pacenika, koji se, zgrozen nad svojim jalovim i propalim zivotom, prazni na ovim stranicama. Sta kazete „ne zovu naciste“?! Za razliku od Madjara, Rumuna, Bugara, Hrvata, Albanaca i danasnjih Bosnjaka, koji su bili na strani „slobodarske internacionale“?! Gospodine, ukoliko niste samo glupi, onda imate velikih mentalnih problema.

        1. Ma pogrešio, htio je da kaže nacisti zovu.A serbi nikako da se opamete. Valjda je posle pada berlinskog zida jasno da nacisti konsoliduju svoje redove i više se ne kriju.

      2. Pa upravo je to skip nacista na celu sa Merkelkom. Poljska nije sprecila masakr I genocid Jevreja. Srbiji se spocitava progon 15.000 Jevreja a u Poljskoj je usmrceno preko 3.000.000 Jevreja. Sve navedene bivse clanice SSSR i istocnog bloka su bili fasisti do poslednjeg dana.
        Jedini autenticni ustanak protiv fasizma i Treceg Rajha je bio ustanak Vojske Kraljevine Jugoslavije u otadzbini na celu sa djeneralom Drazom Mihailovicem 13.05.1941.god.
        Naravno da ce to biti Bal Kvislinga i kvisligskih drzava Treceg Rajha.

  1. „Srbija nikada kao sada nije postovana i uvazena u svetu“ rece jednom Vucic. Proslava stogodisnjice pobede u Prvom svetskom ratu u Parizu, samar. Obelezavanje 80. godisnjice od početka Drugog svetskog rata u Poljskoj, samarcina. Obrazi bride i crvene se. Setktasi na aparatima, sta da kazu sta da slazu.

    1. Da ali je Makron uvideo grešku protokola pa iskazao takvo poštovanje Srbiji kada je dolazio i držao govor na srpski pet minuta. A ko drugi možežda se pohvali sa time.

  2. Pa zovu se samo pobednici!Zemlja u kojoj je plata 200 eura je apsolutni gubitnik.

    1. Čuj 200 evra,pa pratiš li ti šta govori Vučić,plate i penzije nikad veće još malo pa 500 evrića.Najkraće rečeno Zlatno doba,kavih 200 evra,ma toliko samo ja primam.

    2. Sinane, crni sine?! A, kakve veze ima Vaša plata od 200 evra, sa obeležavanjem ovoga datuma?! Iskreno, Sinane Sakiću, s obzirom kako pametno zaključujete i povezujete stvari, mislim da ste i sa tih 200 evra preplaćeni. Da li biste promenili mišljenje , ako bi Vam neko „dao“ veću platu, recimo 400 evra?! Sinane, tugo.

  3. Pa kako da ide tamo kad podržava ideologiju koja je u WII bila na strani nacista?

  4. Nije bas Poljacima lako zaboraviti ulogu Rusije (tj. SSSR) tog Septembra 1939. Kasniji dogadjaji su poznati ali ostaje to da su 1939 Nemacka i Rusija bile saveznice koje su bratski (50:50) podelile Poljsku. Uzgred receno teritorije koje je oteo SSSr nikad nisu vracene Poljskoj. A za Vucica… nemam komentar

    1. Potpuno se slažem, samo je pitanje da lisu svali Nemačku. Što se tiče Srbije, Drugi svetski rat je za našu zemlju bio velika tragedija koja se posle strahovitih razaranja, genocida, etničkog čišćenja Srba i pljački završila komunističkom okupacijom zemlje koja i danas traje. Čak i da Vučić kao predsednik Srbije dobije poziv, on bi bio nezaslužen jer je Srbija, kada se podvuče crta, možda i najveći gubitnik oba svetska rata.

      1. Koliko srbijanska istorija kaže; najviše su Srbijanci doprineli raznim pošastima u to doba. Sjetite se samo Nedića, D. Muhajlovića, Ljotića, policajca Jovanovića i njihove uloge u pomoći Njemcima da što više Srbijanaca bude ubijeno, otjerano u logore, pobijeno na njivama, njihovim kućama, avlijama. Koliko su zlananijeli, čak su se i okupatori čudili da je to uopšte moguće.

        1. Nije to srbijanska ustorija…to je titoisticka i posttitoisticka istorija….fersten

    2. Ne lupetajte. Rusija je još 1938. tražila od Zapada da se preduzmu mere protiv Hitlerove Nemačke. Umesto toga došlo je do tzv. Minhenskoog sporazuma. Sva odgovornost za svetski rat pada na potpisnike tog sporazuma. A i sama Poljska je odbila rusku pomoć posle okupacije Češke. Mislim da bi pravi istoričari mogli da nam iznesu još tačnije podatke, akoo čitaju Danas.

    1. Pa šta reći, ali o vama koji ste komentarisali do sada…
      Pa ništa tj. nula tj. nule jedne.

  5. „Poziv na obeležavanje jubileja nije dobio ni Vladimir Putin,…“
    NIJE BEZ RAZLOGA, JER…
    su se na mostu rukovali nemački i sovjetski oficiri, posle podele Poljske, te 1941. a, pošto je Nemačkoj, posle IISR zabranjeno da razvija vazduhoplobstvo, njihovi piloti su trenirali, naravno tajno, u Staljinovoj SSSR!!!
    Podsećanje iz Banata!

  6. Svako ko nije budala, a nažalost u Srbiji ih je previše, posebno među istoričarima, zna da je SSSR, kako bi udaljio budući front od svojih granica, potpisao sporazum sa Nemačkom. Da je to tako dokazuje i činjenica da Francuska i Britanija nisu objavile rat SSSR nego samo Nemačkoj. Ali, bez obzira na motve, SSSR je okupirao Poljsku, likvidirao deo poljskih oficira i podoficira i predugo taktizirao u savezu sa Nemačkom. Ja možda mogu da oprostim sve prvoj zemlji socijalizma i velikoj žrtvi nacizma, ali Poljska i Poljaci ne moraju i ne treba da zaborave i oproste. Zato Putinu nije mesto u Varšavi. Što se tiče Srbije, od Miloševića do danas, neguje se njen fašistički deo. Ovo je država koja baštni tradicije četničkih zločinaca i Nedićeve Srbije. Zašto bi nas neko zvao da budemo na strani antifašizma kada ga se mi sami stidimo. Kod nas je antifašista general Mihaiović koji je kriv za genocid nad Bošnjacima i Hrvatima i teške ratne zločine prema pripadnicima NOV i antifašistima, civilima, deci, ženama, starcima … U Varšavu može da ide samo Crna Gora.

    1. Na teritoriji Kraljevine Jugoslavije su uspostavljene dve Kvisligske fasisticke drzave i to NDH i Sqiperija e Madhe tj. Velika Albanija. Dakle. Hrvati, Albanci i Bosnjaci su kroz ustase, baliste i handzar divizije cinili pogrom iskljucivo Srba. Samo u Jasenovcu je zaklano oko 800.000. Srba. Sto se tice Crnogoraca oni su vodili unutar plemenski I bratoubilacki rat.
      Porodica Tadic (bivseg predsednika Srbije) npr. se medjusobno gotovo istrebila. Cetnicu su pobili skoro pola svoje brace a partizani su streljali resto. Milolovan Djilas je bio najveci egzekutor te je u Bijelom Polju licno hicem is pistolj u glavu pobio 80 Srba i Bosnjaka.

      1. Porodica Tadić se nije „međusobno istrebila“, već je bila žrtva raznih Dakića, Mićanovića, Kovačevića i Đilasa koji su zatirali i zatrli ne jednu uglednu porodicu u CG te 1941. i 1942.god.

        1. Mozda sam se pogresno izrazio, Ali CG je bila strasno podeljena, da su npr. dva rodjena brata jedan bio cetnik a jedan partizan, jedan bjelas drugi zelenas. Poznavao sam snahu naseg poznatog filmskog i TV rezisera koja je svoju trudnu majku prokazala partizanima jer joj je otac bio cetnik. Moja majka, tada mlada partizanka je odbila da je strelja sto ju je kostalo cinova i slanja na studije medicine u Moskvu. Ipak, kada je njen brat optuzen da je inforbirovac, rekla: „Sigurna sam da nije Staljinista, a ako je, necete mu vi suditi, ja cu mu presuditi“…

          1. U pravu ste. Mnogo je porodica platilo ceh bratoubilaštvu, izazvanom komunističkim bezumljem.
            Duboko poštovanje za Vašu majku i doslednost kod ljudi.

      1. Znamo jako dobro. Eto moj ujak zamenik komesara čete dečko od 17 godina je ubijen od strane četnika nekog Radića u Korićanima kod Travnika dok je štitio ranjenike.

  7. Zašto nije pozvan?
    Krivi su Đilas,Jeremić,Obradović i ostali koji nisu za ovaj režim.

  8. S obzirom na ulizicku ulogu Srbije prema Rusiji i da se proslava odrzava u Poljskoj,nije cudo sto nije pozvan.

  9. Kako da dobije poziv, a nije se odrekao fašizma? Ono, tamo je antifašistički skup! Smrt fašizmu – sloboda narodu!

  10. pozivnice za gledaoce se obično šalju kasnije. sada se šalju pozivnice za zvanične goste.

  11. Nisu ni Putina zvali, pa šta!? Ti „oslobodioci“ su kreirali taj rat zarad profiterstva. Pitajte Buša za dedu…cela Amerika je svesna i bruji o tome, samo su ovde svi k’o nojevi zabili glave u pesak. Ne treba ni da idemo tamo medju te zlotvore. Koliko ratova sad vode?

  12. Pa on će sam da se pozove i da se odazove bre Ima on svoje verne sluge, a sendvič završava celu priču

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.