Vučić: Laž da nezavisnost Kosova mora da se prizna do kraja godine

Ostavite komentar


  1. Koliki je ovaj covek sizofrenicar i lazov pa to je Ginisa.
    Prvo kaze: „Laž da nezavisnost Kosova mora da se prizna do kraja godine“.
    A onda optuzuje bivsu vlast pa kaze: „Oni su 2008. godine priznali nezavisnost Kosova koju je priznalo 100 zemalja sveta.“
    Cekaj, jel smo mi priznali nezavisnost ili nismo?

    1. Postovani, mislim da niste dobro razumeli. Od Srbije niko ne trazi priznanje vec regulisanje stvari. Vlade Borisa Tadica i VOjislava Kostunice nisu ucinile prakticno nista da sprece priznanje Kosova i sticanje njihovog danasnjeg statusa. Dodajte na to jos blago receno losu politiku vlade SPS-a 90-tih godina. Voleli mi ili ne Vucica ovo je prvi put da se nesto ozbiljno preduzima. Pa danas smo videli svo albansko nejedinstvo, a pokazalo se da njima trenutno vise gori pod nogama nego nama jer nemaju vizni rezim, pa ne mogu da putuju i jos mnogo toga. Treba podrzati svaki dobar potez, a ovaj to jeste, isto kao sto treba biti i kritican. Srdacan pozdrav od mene

      1. Od 10. juna 1999. Srbija nije u mogućnosti da na bilo koji način utiče na dešavanja na Kosovu ! Boris Tadić je 2005. bio na mnogo više mesta na Kosovu nego Vučić, pa ništa . Donose se deklaracije , ustavi i ko zna šta još koji služe samo za unutrašnju propagandnu upotrebu, a narod se prisiljava da veruje u snagu tih poteza , umesto da se svaki dan po jednom u dnevniku pročita originalni tekst rezolucije UN 1244 sa pojašnjenjem svake stavke, pogotovu one o raspoređivanju osoblja SRJ na Kosovu , kao i o pregovorima u Rambujeu koji se pominju kao smernice za rešavanje konačnog statusa Kosova. Setimo se samo precrtavanja uvoznika za Kosovo na čokoladama i sokovima. Vučić samo ume da napravi bolju predstavu od svega pa je zato mnogo uspešniji na izborima . Vrhunac njegovog cinizma je to što kao krivce za današnju situaciju na Kosovu blago i usputno pomene politiku ’90-tih ( kojoj je i sam pripadao ) , koja je po njemu bila dobra ali možda malo neprimerena vremenu , a kao glavne krivce prikazuje , sa mnogo više zapaljivih rečenica , vlasti u čije vreme je proglašena nezavisnost Kosova i zatraženo mišljenje MSP-a o proglašenju njegove nezavisnosti !

      2. Odgovori sam na jedno prosto pitanje, znam da je to za botove nemoguca misija ali pokusaj. Zasto bi Albanci pristali na bilo kakav dogovor ako zauzvrat ne dobijaju priznanje i stolicu UN? I sam Dacic je to danas rekao:“ Moze stolica u UN ako se postigne dogovor“. I jos jedna stvar, pominjes vladavinu SPS 90-tih a ne pominjes Seselja, Vucica i Tomu kao deo te vlasti. Vucic kao deo te vlasti snosi istu odgovornost kao i Sloba. Sve ovo je samo posledica te politike a Vucic je bio jedan od najistaknutijih aktera te politike.

      3. Tako je ,pismeni bote, Koštunica i Tadic nisu nista „ozbiljno preduzeli “ povodom Kosova pA ih je zato zapad i oterao. Ovog ribolikog su zato i doveli , da konačno nešto i „ozbiljno preduzme“. Ispere nam mozak i proda sve živo.

  2. Ovo je strašno! Hipnotisanana i obezglavljena masa kliče lažnom mesiji koji je došao da im, podmuklo i licemerno, saopšti kako će živeti bolje kad ih sutra,kad vođin putujući političko-propagandni cirkus ode iz njihovog grada, – gurne u Veliku Albaniju. Gradonačelnici iz njegove tzv.“Srpske liste“ su koalicioni partneri s ratnim zločincima,vučićevom braćom po krvi,haradinajem i tačijem. Pomenuta dvojica,uz pomoć EU, su mu dozvolila i omogućila današnju gnusnu i grotesknu pozorišnu predstavu,ovaj primitivni,lažni i beskrajno podli „rijaliti Kosovo“, jer dobro znaju da niko posle bilija klintona nije uradio više za nezavisnu državu Kosovo od njihovog koalicionog partnera vučića. Nažalost, malo je danas moralnih,časnih,poštenih i umnih ljudi poput profesora biologije Bogoljuba Miloševića,i zbog toga ćemo platiti visoku cenu. Baš kao i 90-ih godina kada smo verovali istim ovim kvazi-patriotama i lažnim mesijama. I tada je srpski narod fizički stradao i gubio teritorije,dok se današnji vođa (’99.godine, za vreme bombardovanja) useljavao u svoj luksuzni beogradski stan. Nema nama pomoći ni spasa !

      1. Poštovani „Miodraže iz Peći“,
        Nik „100 za jednog“ je podsetnik na fašističku ideologiju koju je sejalo zlo od (ne)čoveka,radikal i lažni patriota aleksandar vučić – najbolji učenik osuđenog ratnog zločinca vojislava šešelja. Izgovorio je tu fašističku parolu u Skupštini Srbije,a odnosila se na njegovu pretnju kako će ubiti 100 Muslimana za jednog Srbina. vučić je prvi i jedini čovek u Evropi koji je od ww2 nastavio fašističku ideologiju hitlera, gebelsa i himlera oživljavajući njihovu zločinačku i monstruoznu ideju „100 za jednog“!
        Između brojnih drugih razloga i činjenica,ovo je samo jedan i verovatno najvažniji zbog čega osećam gnušanje,mučninu,prezir i nepoštovanje prema njegovom liku i (ne)delu. I zbog čega mu apsolutno ništa ne verujem,niti ću ikada.
        Nadam se da ste zadovoljni odgovorom.

        1. Ja imam dobro pamćenje a i internet je tu i imam mnogo godina. Uvek sam bio sa partijskom knižicom tj. isticao koje sam partijske opredeljenosti. U mojoj Peći, ne samo da se gubio posao već i glave. Kao slučajno je od oko 60-tak poginulih policajaca njih četrdeset i pet u džepu imali člansku knjižicu SPO.
          Rekao sam već, da mi je želja da jedna vladajuća garnitura privede posao kraju.
          Đinđić je ubijen.
          Tadića je smenila Vesna Pešić i to njega koji ju je od Miloševićevih pendreka na Brankovom Mostu svojim širokim plećima, štitio.
          Isti ovi koji su tada pričali protiv Tadića, pričaju sada protiv Vučića. Važno je da ste puni sarkastičnih poređenja i izlizanih floskula.
          Procedio si kroz zube: „Poštovani“ a sumnjaš da sam Srbin sa KiM, odnosno iz Peći, da sam Vučićeve bot a ja nemam para ni za sendvič a kamoli da mi ga neko da da pišem po njihovoj želji.
          I ne penušajte više za džabe, pitao sam lično sve bivše i sadašnje lidere političkih partija: „Kako ćete rešiti pitanje KiM?“…
          Svi su gotovo u glas odgovorili: „Kako SAD, GB, Francuska i Nemačka odluče.“…
          I, izgleda da je to vreme došlo, a Vučić će samo dobro odglumiti, da je to bila samo njegova zasluga ili će izigravati skromnost i pozivati se na narod.

  3. Da nije bilo saradnje sa Hagom i dalje bi postojala kopnena zona bezbednosti oko Kosova u kojoj su naši policajci naoružani pištoljima ginuli kao glineni golubovi , a pobuna OVPBM ne bi bila ugušena ! Za to što je uspeo jedini nešto da povrati za Srbiju posle bezumne vlasti iz ’90-tih , Đinđić je dobio metak u grudi kao izdajnik , još su ga na sve proglasili i mafijašem . Strašna je šteta što na izborima 2000. godine nije pobedila patriotska koalicija SPS-JUL-SRS ( da podsetim : tri glavna čoveka SRS-a su bili Vojislav Šešelj, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić ) , jer bi do sada valjda našem narodu bilo sve jasnije !
    Prdsednikova izjava da nezavisnost Kosova ne mora da se prizna do kraja ove godine je tačna ! Mora da se prizna do sredine sledeće !

  4. Kosovari sretno vam bilo i pitam se da li ste toliko glupi i tupi da ne vidite da vas ovaj samokrunisani despot i sveznalica a da ne kazem majstor i car lazova, elegantno „prepusta“ Taciju i Haradinaju. Ovo mora da radi zato se obavezao za[padnim mentorima koji su ga instalirali na vlast u Srbiji. Posle onog Milosevicevog govora i „obecanjima“ … „da Srbe niko ne sme na Kosovu da bije“ danas smo dobili nesto drugo ali u „uvijenoj“ formi a da zapamtite ni tada devedesetih niste dobro prosli a tek sada necete bas „dobro“ da prodjete u to budite sigurni, posto vas ova A.V.-A.V. lazovcina ladno „prevodi zedne preko vode“ kao nekada Slobodan Milosevic.

  5. Ovaj je jedan narcisioidan i iskompleksiran bolesnik koji bolije od sizofrenije i megalomanije. Ja sam inace doktor koji zivi i tadi u inostranstvu te preporucujem javnom tuziocu, policiji i drugi koji su nadlezni da hitno sprovedu njegovo lisanje od slobode jer je opasan po zdravlju sugradjana koji se nalaze u neposrednoj blizini bolesnika. Mora hitno da se smesti u Lazu Lazarevic kako bi zapoceo psihofizicko lecenje poremecenog mozga i uma i da se ustanovi uzrok bolovanje od patoloske megalomanije, narcisoidizma i sizofrenije

    1. Ako ste vi lekar ja sam bog.Kako vas nije sramota da lupetate takve gluposti.A i administratore koji objavljuju ovakve bljuvotine treba da je sramota.

    2. Pa sto Nikola tako o coveku? Fini neki, radan, trudoljubiv covek koji radi 24 sata dnevno. Uradio je za ovih 6 godina vise nego iko. Stabilizovao je budzet smanjujuci penzije, plate i decije dodatke i dodatke nezaposlenima, omogucio zaposljavanje 100 000 mladih u inostranstvu godisnje. Podigao tolike puteve koji se ruse da bi se ponovo zidali, obogatio tajkune, dao vam jos velicanstvenije rijalitije, rastosiljao se KIM (skoro sasvim), obezbedio besplatnu ishranu u kontejnerima za mnoge delio pastete pred izbore,…Toliko je mnogo zasluzio da u Pristini razmisljaju da mu za zivota podignu spomenik tik uz Klintonov. Jeste videli na mitingu koliko ga gradjani obozavaju? A te barikade su sigurno Djilas i Jeremic postavili kako bi osujetili njegovo deljenje poklona narodu valjda iz ciste pakosti.

    3. Postovani, iskreno sumnjam da ste ikakav doktor i da uopste zivite tamo jer nacin na koji vi govorite je nedopustiv. Kako god, krajnje ne nepristojno pricati o bilo kome na ovaj nacin, a kamoli o predstavnicima Vlade. Da li ikad videli kako Britanci, Amerikanci, Holandjani i drugi izrazavaju svoje nedovoljstvo? Bilo kako bilo, on je Predsednik RS, a mi se mozemo slagati ili ne sa potezima. Nazivati Predsednika drzave iskompleksiranim bolesnikom je pre ogledalo Vas jer ovoliku mrznju koju ste ispoljili ne moze posedovati zdrav covek. Pokusajte nazvati Trampa ovako pred strancima (ne samo Amerikancima) i njihova reakcija ce vas uveriti u moje tvrdnje. Topli pozdravi od mene

      1. Jel’ ova analiza,Vas kao psiloga?Ako jeste,diplomu i doktorat ste stekli u Pristini ili Kragujevcu?Koga cete Vi leciti?O zarezima u recenicama da ne govorim….

  6. Cista laz koja je plasirana od strane unutrasnjih neprijatelja tj. opozicije u cilju obmanjivanja gradjana zarad prikupljanja kojeg politickog poena.

  7. Po ko zna koji put, mlacenje jezikom u prazno, kao i svih 30 god njegove politicke karijere. Velicanje sebe, sopstvene ( nepostojece) hrabrosti i mudrosti i napad na umisljene izdajnike…I tako 30 god ista prazna prica. Veca praznina od coveka nikada u ovoj drzavi nije zauzimala bitni polozaj. Sta je sa ovim narodom, sta je to sa nama pa ne vidimo ovoliku prevaru ispred nosa? Jesmo li mi normalni?

  8. Da li je moguce da ljudi mogu da progutaju ovaj tragican cirkus? Covek dosao i zahvaljuje narodu sto se okupio u takvom nesanjanom broju a zna da je taj isti narod dosao pod radnom obavezom koju je on naredio svojim batinasima i clanovima svoje partije! On porucuje narodu u Banji preko telefona i megafona da Srbija stoji uz njih ! Alo ! Obecava im prethodno kao predjelo kamione i avione i gradnju a kad ga novinar Insajdera pitao gde je vodovod na severu Kosova za koji je država Srbija iz budžeta izdvojila devet miliona evra i zašto se kasni pet godina, stao da muca i izmislja i „da ce sad stvari da krenu u dobrom smeru“. Naravno izmedju redova svog istorijskog govora u kojima je obilazio kao kisa oko Kragujevca vidi se da ih marinira za predaju teritorija i priznanje Kosova. Sve ukupno to je da Bog sacuva, to civilizovan svet jos nije video !

  9. Je li to onaj isti Vučić sto je sa poslaničkih klupa tražio da se ubije 100 muslimana za jednog srbina. E sad najednom postade mirotvorac.

  10. Vučić poludeo jer je ljudi bilo deset puta manje nego što su mu najavili. Zato je govor držao vidno besan i čitao i govorio brže i nervoznije nego inače. Koliko se plašio reakcije ljudi govori i tampon zona od bine do ljudi od preko 30 metara…

  11. Pa znate šta, onakav govor je mogao da bude održan samo na Kosmetu. Ne računajući namernike, Vučićevu publiku obično čine oni koji moraju da ga slušaju. Ovog puta je svakako bilo i onih koji nisu morali da ga slušaju ali koji su ga slušali zato što su se u dnu duše naladli da će imati šta da čuju. Međutim, čuli su jedan samohvalisavi govor, u prvom licu, koji sam po sebi ne bi bilo originalan da nije izgovoren povodom njihove zle sudbine. I koji je bio, ako ne indikativan – što bi rekla Kaćuša Jašari, a ono svakako induktivan. Nespretno mešajući kategorije države, nacije i građana, Vučić se nameće kosmetskim Srbima za advokata koji bi da za njih izdejstvuje više prava nego što ih imaju druge manjine. Šta bi sad bilo logičnije nego da se njegov koalicioni partner Tači sutra obrati spskim Albacima s takvim govorom? Zato je u stavri indikativno njegovo obećanje da neće da laže i da radi protiv svoje zemlje. Jer laže i radi otkako je inaugurisan, i to naočigled celog sveta, odajući pri tome počast čak i onima koji ga nisu begenisali. Salno nabacuje loptu protivniku, bio on toga svestan ili ne. Zato ga se valja kloniti, ako ga već nije moguće pobediti. Jer slediti ili podržavati možete samo nekoga koga iamte u čemu da sledite ili da podržavate. Taj čovek nam zaprave samo najavljuje da ima nameru da vlada još najmanje deset godina. I to uz pomoć najvećih gubitnika naše bitke za Kosmet, koje poziva da ga slede i kad budu otpisani. Tako da sad ima sa čim izaći pred Mogerinijevu.

  12. Neko nekada će morati da uspostavi kompromis sa albancima…..Srbija sa Vučićem na čelu će postići kompromis sa albancima, sigurna sam u to,

    1. Pa oće „neko nekada “ il „Srbija sa vučićem na čelu“ postići kompromis? Jedino je sigurno da će se ljudi u budućnosti ace antihrista sećati kao NEKOG koji je NEKAD davno satro svoju zemlju i uništio jednu kulturu . Da je zakona jedini kompromis koji bi on mogao da postigne je manja robija ,jedno 20 godina.

  13. Jadno režirana predstava za lakoverne,sa bednom glumom glavnog aktera…Dragi gledaoci,ulaznice ćete višestruko platiti u najskorije vreme…

  14. Zbog cega se licitira sa datumom priznavanja kvazi drzave . Nema potrebe da stalno isticemo da moramo da priznamo tu nakaradnu tvorevinu a da zauzvrat nista ne dobijemo . Sa siptarima se treba razgraniciti jednom za vek vekova.

    1. Разграничили смо се још 1913 године Букурештанским миром.

  15. Rezultat je dakle nerešeno a prognoza poraz, mada – akobogda – tek za deset godina. Ko bude spreman da pokuša, može računati na kosovski dodatak i na kompromis, koji inače može da se zove samo kompromisom. Naravno, nije to lako shvatiti, što se vidi i po prethodnim kometarima. Očekivali smo predlog rešenja, kad ono konačno priznanje poraza iz 1389. i 1999. Svaka rečenica ambivalentna ili patetična, s krajem na najuzbudljivijem mestu kao loša TV serija. Sve u svemu, jezička majstorija dostojna kakve frustrirane šiparice, sa osvrtom na najopsanije rivale i visokoparnim citatima tipičnim za šiparice. Ali to mu nije smetalo da se požali na aplauz i da prekori prisutne zbog navodne borbenosti. Prekorio je i one koji su izbegli sa Kosmeta i one koji na njemu nikada nisu bili, opet zbog navodne borbenosti, slikao se sa nevinom dečicom i lokalnim snašama i tako dalje. Sve u svemu, najbolji govor u slavu govornika koji se može zamisliti, ali i model nekrologa za Kosmet i ne samo za Kosmet.

  16. „Jesmo li mi ili neko drugi isporucili našeg predsednika Hagu. Jesmo li mi isporučili naše generale? Najgore je da bi oni što su to sve učinili danas da nam drže lekcije“.—– Najtragikomičnije je što Vučić koji je bio ministar informisanja u vladi Srbije 1999. koja je sa skupštinom prihvatila ultimatum „kontakt grupe“ koji su doneli Černomirdin i Ahtisari UN dokument S/649/1999 je dovelo do kapitulacije u Kumanovu i Rezolucije 1244 u kojoj se kao obavez navodi saradnja sa Haškim tribunalom. Rezoluciju 1244 svi Miloševićevi, Mire Marković, Šešeljevi i Vučćevi podanici i glasači pozdravljaju kao „veliku pobedu“ Miloševića (Vučića, Šešelja) samo su „zaboravili“ da su prihvatili i obavezu saradnje sa Hagom. Kapitulacijom i povlačenjem vojske, policije i „miloševićeve srpske liste“ sa KiM 1999 Miloševićev (Vučićev i Šešeljev) režim je prihvatio krivicu za „agresiju“. Šta su trebali da urade posle 2000. Da kažu ne prihvatamo Rezoluciju 1244 nastavite bombardovanje, jer nedamo Miloševića koji je 90tih izdao Srbe u sloveniji, bjrm, hrvatskoj i bih, i priznao marionetske „države“ u granicama koje je iscrtala Brozova zabranjena teroristička komunistička partija… Vučić je uradio monogo goru stvar od bilo koga od 2001-2012 obezbedio je u Briselu ispunjavajući sporazum iz Rambujea sve usleve da „država kosovo“ može da postane članica UN, naloživši policiji, tužilaštvima, sudovima da postanu deo „države kosovo“ a „srpska lista“ deo „vlade i skupštine“ samoproglašene „države kosovo“ i naterao Srbe ukidanjem telefonije da moraju da imaju dokumenta „države kosovo“. Milošević (Vučić i Šešelj ) su predali fizički Srbe na KiM a Vučić i Dačić su im od 2012-2018 legalizovali samoproglašenu „državu kosovo“. Vučić je takođe „veliki državnik“ ako to znači veliki izdajnik, obzirom da je Milošević od SFRJ svojom „državničkom ulogom“ uspeo da satera Srbe u „najužu srbiju“, dok su po „državama“ koje je priznao majorizovani, proterivani i ubijani…

    1. Ha ha ha sto sam se smejao, hvala ti komsike mnogo, ne verujes kolko sam se smejao i znam da ce se to dogoditit kad tada. Pozdrav od Gnjilane.

  17. Au kako ste tupi svi..i jedni i drugi i treći..pa šta shvatate ozbiljno ovaj govor, aman ..neće čovek sve da kaže, u toku su tajni pregovori.

    Vidim ovde se neki predstavljaju kao psiholozi i psihijatri.
    Da vam kaže Genije psihologije kako će se ovo završiti. Zapravo na tome se odavno radi još od onog iznenadnog Vučićevog odlaska u USA.

    Očigledno je cirkulišući predlog da se vrate granice pre Rankovića, ili Srbija do Banjske negde, Preševska dolina da Kosovu. Na ovo Šiptari sigurno pristaju i Vučić je dao saglasnost. Medjutim vodiće se borba oko Severne Mitrovice, za šta mislim da bi Šiptari pristali i Gazivoda za šta sam siguran da neće.

    Naš ustupak je da se da UN stolica i priznanje de fakto.

    Kako će se završiti sve ovo?

    Pa upravo ovako, Mitrovicu ćemo dobiti, Gazivode neki modus distrikta Brčko ili zajedničko korišćenje.

    Ovo je gotovo dogovoreno i od Amerike odobreno.
    Problem je Engleska i Nemačka i tu mislim da će ići malo teže ali uz pametnu politiku Vučića i Tačija, hibridno izazivanje kriza i pritisak Amerike i ovo će proći.

  18. Svi bolje znaju od predsednika. I pokusavaju da naruse mir i stabilnost unutar drzave Srbije,pa onda i dalje na resenje Kosova.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.