Vučić: Molim Crnu Goru da ne usvaja predlog zakona koji može da ugrozi imovinu SPC

Ostavite komentar


  1. Nikola Selaković nije tako rekao,da ga ne ponavljam bio je jasan(klasična ssrpska država) i glasan,čak i zapretio šta sve može da se desi(ja sam to shvatio kao upotrebu vojske,a mediji pod kontrolom vlast tu opciju su i razradili).Svašta možemo očekivati u novijoj istoriji,pa i ono što se nikada nije desilo.

    1. Ako na ovo vaše dodamo izjavu srpskog državnog paraistoričara Rakovića povodom „100 godina od oslobađanja Crne Gore u Velikom ratu“ da ćemo „obnoviti srpske zemlje i osloboditi srpsko more“ misleći, naravno na Crnu goru i crnogorsko more, šta reći nego Спаси бога!

    2. Dragan:Kada je u pitanju Crna Gora svašta je moguće očekivati, ali da će im biti bliži i poštovaniji Šiptari od Srba e to niko nije mogao da očekuje.

  2. Ako Crna Gora ima imalo razuma neće usvajati ništa što će ugroziti imovinu SPC.

    1. Pa i neće niti ima nameru. Sve što je srpska crkva sazidala biće njeno. Ono što je čitav milenijum zidala Crnogorska država, biće njeno. Ili možda npr. crkvu staru 200 godina koju su u nekom selu kod Cetinja zidali za svoje pare i svojim rukama seljaci Crnogorci, a Radović je preko potkupljenih činovnika uknjižio na Beograd, treba ostaviti u vlasništvu SPC? Ponavljam, Cetinjski manastir je bio vlasništvo Kraljevine Crne Gore. Kako sad može da bude uknjižen na beograsku patrijaršiju? Ajde Mašo molim vas, objasnite mi. Čija je ona seoska crkva i čiji je Cetinjski manastir. Posle možemo dalje. Ili, čija je bila kapela na Lovćenu koju je podigao Njegoš a koju su srušili Karađorđevići i podigli na drugom mestu, tri puta veću i posvećenu Petru II i svetom Georgiju umesto svetom Petru Cetinjskom?

      1. Milka,
        Od ranije si „provaljen“ sa svojim „crnogorskim stavivima“.Da liste gradili crkve i ma primorju i Boki Kotorskoj ili u Pljevljima i Staroj Hercegovini.
        Osvesti se i ti i tebi slični i pogledajte se u Njegoševom „Ogledalu Srbskom“.

  3. Sa Crnom Gorom smo uvek imali koliko toliko korektne odnose, nadajmo se da ce tako i ostati.

    1. Sasa:Srbija vodi politiku da sa svim držaama ima korektne odnose pa i sa Crnom Gorom.

  4. Crna Gora na celu sa Milom Djukanovicem je donela mnoge odluke koje su usmerene na stetu srpskog naroda .

  5. Crnogorci , gleda vas onaj odozgo. Pa dobro razmislite sta vam je ciniti

  6. Ako Crnogorci imaju i malo bolje razmisle taj zakon neće usvojiti.

  7. Crnogorci su se uvek izjasnjavali kao Srbi, ali se sve promenilo od kada je Milo svercer dosao na vlast.

  8. Apsolutno se slažem sa tim je Pravoslavna vera pripada Srbima i Crnogorcima jedna te ista nacija su.

  9. Srbija mora i treba da zastiti interese Srpske Crkve u Crnoj Gori.

    1. A kad je to Srbija bila „tu uz CG“? Kada je Nemanja rušio dukljanske primorske gradove do temelja, sve izuzev Kotora? Kada su Srbi postali turski vazali i ostavili Crnu Goru da se sama snalazi. Kada je 1918. godine pobijeno 10.000 Crnogoraca i zapaljeno 6000 kuća. Kada su posle podgoričke skupštine simbolično nošeni sanduci Petar I, Petar II i Kraljevina Crna gora po kojima je u Nikšiću rulja urinirala. Kada je jedva zaustavljen srpski pop na Cetinju 1919. godine da ne spali kosti svetog Petra Cetinjskog. Kada smo mi to bili uz Crnu Goru? Kada su srpski generali arčili crnogorsku vojsku da bi se srpska povukla za Grčku? Kada to Mico molim vas?

  10. CG nas mrzi i po njeni reakcijama na molbu predsednika Vucica ,tesko da ce nesto usvojiti ili razmotriti!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.