Vučić na obilaznici oko Beograda: Metro će biti izgrađen već do 2028, kako ste braćo Kinezi 1

Tek kada imate pun krug možete da izmestite saobraćaj iz Beograda, i tada postajete velegrad, uz izgradnju metroa, koji će biti izgrađen do 2028, prva linija, to se ljudima čini daleko, a to je samo za pet godina, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prilikom obilaska radova na obilaznici oko glavnog grada.

On je obišao deonicu radova na delu auto puta „Miloš Veliki“ kod Surčina, a u obraćanju novinarima našalio se, „gde je Steva Šuša, on uvek dolazi da traži izlaz za Jakovo“.

Šuša je rekao da je to važno, a Vučić je opširno govorio i o drugim pravcima na kojima se grade putevi, pominjući deonicu kod Ćićevca i druge.

Upitao je i kinesku ambasadorku Čen Bo da li je sve u redu sa epidemojom kovida i da li je to gotovo, te da mogu da pošalju još ljudi i graditelja na mestima gde grade u Srbiji.

Zajedno sa Vučićem u obilasku su bili i Zoran Drobnjak, direktor Puteva Srbije, za koga je predsednik Srbije rekao da „preuzima petlju“, zatim Aleksandar Antić, direktor Koridora Srbije, kome se najviše obraćao i oslovljavao ga sa „Saša“.

U pratnji su bili i ministar infrastrukture Goran Vesić i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Hoću još jednom da se zahvalim ovoj divnoj i veoma posvećenoj ženi gospođi Čen Bo, ona je dva puta u Predsedništvu Srbije, bilo da je reč o ekonomskim ili političkim pitanjima, rekao je Vučić dodajući „ beskrajno hvala ekselencijo.

Pusti sad Jakovo, objasni mi Stevo (Šuša) gde će sad biti izgrađen Nacionalni stadion, rekao je potom Vučić i pošto mu je pokazano, ocenio „super nam je lokacija za stadion“.

Skočiće cena kvadrata u Surčinu i Jakovu, kao i svuda gde su izgrađeni stadioni, dodao je potom Vučić da bi dobio odgovor „već je skočio i previše“.

To me i brine što Zoran (Drobnjak) radi, rekao je predsednik Srbije u jednom trenutku, dodajući da je sve što je „Zoran radio“ on morao da rešava. Kineskim radnicima se predsednik Srbije obraćao nazivavši im pozdrav na kineskom „Nihao, kako ste braćo Kinezi“?

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari