Vučić nagovestio da ne isključuje mogućnost priznanja Kosova

Ostavite komentar


  1. Nemogu da verujem. Pa. Rekao je da nema razgovora oko priznavanja ni po koju cenu. Sad priča o priznanju. Naopako šta je vučić sve pričao od kako srba i politikom. Kakav je to čovek?????

      1. Od malih nogu je voleo da laze i krade, ali za stid nije znao.

      2. Zbiljam sto je previse je previse Sto Se Obrazovanje tice mamutnih delova komentatora! 1918- te austugarska sa Njemackom kapitilirali! Magyarski razbili na Komas 2/3 drzave otisli umokruznimmzamljama kao ratni plen ( racuna se sa oko 3-4 miliona Magyara u U Rumuniji slovackoj ukrajini Sloveniji Hrvatsko. Cak i u. Austriji Burgerland)i naravno u novosti stvorevini SHS koja postala kraljevina jugoslavija a Nakon rata republika Jugoslavija Gde sü Vojvodina i Kosovo kao pokrejine ravnopravno slovili sa svojim Vladom sa Republikama ! Tek prilikom raspada Juge Banat Bacska i Srem postala deo Srbije. A Baranya Hrvatske! 1918- te u danasnjij vovodini bilo je 15,7 % Srba tzv. Alle starodoseljenici sa Carnojevicem u U Magyarski!
        das u Vojvodini 70 % Zitelji sü. DIV. Sirbi doseljeni iz Bh CG Like Krajine Kosova Korduna Uze Srbije itd. Posto u Vojvodini Sada vecinskin. Narod sü Srbi (kao u Kosovo Albanci) osamostaljenje
        Vojvodini je Bez osnove Kao sto i vracanje Albanaca u tudju drzavu postongranice sa Maticom a unkosovo ima sa parbSrba u Vojvodinu pak Jos uvek 4-500 hiljada Magyara skupa sa onima iz mesanoga braka ( bez njihnje sve manje mozda oko 350 hiljada ili jos manje( iseljavanje se nastavlja i sa ovom Tempom za 20-30!god.
        Broj Magyara ce pasti na statisticku gresku Srbi ce biti medjusobom jer i Hrvati polako nestanu ili Se pretvaraju njih za Bunjevaca(?po Srbskoj logici“ sirbski katoliki)

    1. Kakav narod takav i predsednik, ili
      ga mozda narod nije birao nego marsovci…………..

    2. KADA ĆE VUČIĆ NA SUD?
      Pre više od tri godine „Koreni“ su objavili briselski sporazum koji je potpisao Aleksandar Vučić. Taj sporazum, koji se i danas krije od naroda, nebi potpisao ni jedan normalan Srbin. Na kraju je pisalo da će Vučić priznati Kosovo kao nezavisnu državu i to zajedno sa Srbima. I sve se obistinilo. Predaju Kosova je izvršio dana: 30. juna 2015. godine u 22h i 54 minuta. To je ona noć kad’ se valjao u Briselu, ili ono jutro kad su Albanci u znak slavlja posekli borovu šumu sve do Pančićevog vrha na Kopaoniku. I šta tu sad nije u redu!? NIJE U REDU ŠTO NIKO NE KRIVI VUČIĆA ZATO ŠTO JE PREDAO KOSOVO ALBANCIMA I STVORIO KOSOVSKI PROBLEM!!!
      Kažu teško stanje! Da, to je tačno. Ali to teško stanje je stvorio lično Vučić sa njegovim pomagačima. Znači njih čekaju suđenja, jer su stvorili velika zla srpskom narodu. Izvršili su izdaju i pljačku Srbije, i to mora najstrožije da se kazni. Sve ostalo je demagogija, lagarija i dalja obmana naroda. Pored svega Vučić je stvorio stanje anarhije i zabranio slobodu izjašnjavanja u Srbiji. Kritika i istina nisu dostupne javnosti… Dalje.
      Mi pamtimo onu njegovu rečenicu u K.Mitrovici kad’ se obratio Srbima: „Mi će mo priznati kosovsku vladu i ako vi ne uđete u nju“. Samo je to dovoljno da sud donese presudu za Vučićevo doživotno robijanje!!! A šta ćemo sa kršenjem Ustava Srbije? To je ključ izdaje koji niko ne pominje! Gde vam je istina o ovim događajima?
      Bojim se da će Vučić da zaboravi i te njegove floskule oko „razgraničenja“ sa Kosovom. To jedino znači, javno priznanje kosovske granice na teritoriji Srbije. Takođe i njegov „kompromis“ traži granicu između Albanaca i Srba u samoj Srbiji. I jedno i drugo je štetno za Srbe. A takse!? Pitam! Zašto Vučić ne uvede takse Albancima na 10 godina, ili trajno? Zašto ih štedi? Pa da čuje koja će pesma da se peva. Ili zašto Vučić ne dovede Ruse u Srbiju i da prekine te izdajničke razgovore o statusu Kosova. Za Srbe su mnogo bolji Rusi nego arapi, Evropa i Albanci. A Albanci dok ih vide pobeće će preko Prokletija. Ako treba Kosovo da se izgubi, onda ga pokloni Rusima na 30 godina. I ono osta opet srpskoj deci. Da, da…
      Svi srpski problemi bili su za Vučića samo velika inspiracija i šlagort za uništenje i Srba i Srpske države. Taj izdajnički zadatak Vučić je oberučke prihvatio i u celosti ispunio. Pandam tome, on nije rešio nijedan srpski problem, ali ih je stvorio dosta. Još ako se svemu ovome dodaju Vičićeve stalne pretnje, stalne laži i obmane naroda, proizilazi samo jedno, Vučiću čuvaj se i suda i naroda … Toliko…

      P.Sajdžo Bogutovac.

  2. Sunce mamino, pa gde si ti meni, srećo tatina. Jesi li ručkio danas? Radiš i dalje 830 sati dnevno, da ne brinemo?

  3. Zasto Vucic jedno prica stranim medijima ocigledno istinito a istovremeno sasvim drugu pricu gradjanima Srbije i dovodi ih u zabludu. Neka kaze o cemu pregovara i da li su ti pregovori koje vodi u skladu sa Ustavom Srbije. Ako nisu u skladu sa ustavom i predaje deo teritorije Srbije onda je pitanje Drzavnu tuziteljku i organe bezbednosti, sta ce preduzeti tim povodom protiv ucesnika u pregovorima koji vode priznavanju neke drzave na teritoriji Srbije. Drugo pitanje je za glasace SNS: da li vam je KiM bitan zaista ili vam je bitno busanje u grudi na veseljima ili kada zelite da prikrijete svoju sramotu napadom na one koji se protive laznoj politici vaseg vodje da cuva interese Srbije a ne da se bori i privatizuje drzavu da bi se bogatio sa drugarima i izvrsio predaju KiM.

    1. Zasto? Pa zato sto je lazov, kukavica i strani placenik. Posle Kosova sledi rusenje Republike Srpske. Za njega je pitanje vlasti pitanje zivota i smrti.

      1. Znam gde se nalazi Republika Srbija. Za „republiku srpsko/sumsku“
        ne znam gde se nalazi. Ako mi opisete njene granice i koje drzave EU su je priznale -kapa dole. Svako otimanje tudjih drzava i naziva, znaci manju Srbiju, za Vojvodinu,sutra za Presevsku dolinu,sutra za Sandzak …i sl.

        1. @Aleks
          Bio sam siguran da je nemoguce nadmasiti patriJote u tragikomicnosti ali su me demantovali tipicni primerci autosovinista sa stokholskim sindromom i preko veze zavrsenim nvo kursom.

          1. Свака част, брате, како на дијагнози тако и на коментару!
            БОГ ЧУВА СРБИЈУ!

        2. @Aleks

          Bitno da si cuo za „republjiku aljbansku“ tj. za „republjiku kosova“ i da si veliki fa:, Cije postere imas zalepljene na plafonu, Tacijeve ili Haradinajeve?

          1. Hajde hajde, ne urilichi, Kosovo je Drzava za razliku od shumske Genocidne tvorevine na papiru, i gdje josh uvijek Aparthejd vlada. Dobro covjek kaze, pazite da ne ostanete bez Vojvodine i Sandzaka. Nece vas Rusi spasiti kako se nadate.

          2. @Barba
            Ta tvorevina na Kosovu je sve samo ne drzava, tvorevina nastala na etnickom ciscenju Srba, muljanju, laganju, otimacini, zlocinima, mafijaskim parama, nije ni cudo sto si obozavalac, sto dosta govori o tebi. Sto se tice Vojvodine, u slucaju osamostaljenja, bila bi to samo jos jedna srpska drzava, otcepljenje Sandzaka, dovodi automatski do osamostaljenja „republike shumske“ kako vi sovinisti iz regiona i autosovonisti iz Srbije volite da kazete, Sandzak za Republiku Srpsku nije ni los dil. Ali, brini ti o svojoj genocidnoj tvorevini iz koje se javljas, da se raspadne na delove a ni sada nije nesto gabaritna.

          3. Uči ti Barba Italijanski, uskoro ode Istra nazad u Italiju gde je uvek i bila a za njom i Dalmacija. Pogledaj malo i karte madjarskih desničara da vidiš da su nive granice Madjarske do zagreba. Ostavi se ti Srbije, možemo mi sami da branimo naše

  4. Vucic prica sto je trebao da kaze i raniji Tadicev DS. Priznanje Kosova po zadnjem Ustavu ex-Yu je izvesno, jer ce u suprotnom Srbija izgubiti i Vojvodinu. Sa AV i njegovim mentorom i ratnim zlocincem Seseljom,Vojvodina ima sanse da bude posebna Republika.

    1. Ne lupaj. Priznanje Kosova nije moguce po vazecem ustavu. Neka pokusa, to ce mu biti kraj.

        1. I sta onda imamo od njegovog kraja ako izgubimo deo teritorije skupa sa nasim narodom?

      1. Kojem Ustavu…?? Zabljackom..?? Povrati Crnu Goru,-povratices i Kosovo. Tada ces imati citavu NATO-alijansu za vratom. Obe su ove zemlje,direrktno ili indirektno povezane sa njom

        1. Rekoh, ne lupaj. Imas Dousnik pa tamo pricaj nebuloze. Za promenu Ustava je potrebna 2/3 podrska parlamenta i potvrda na referendumu koji siurno nece uspeti. Moze da pokusa, zapravo zelim da pokusa jer ce mu to biti kraj.

          1. Vučić može vrlo lako da obezbedi 2/3 većinu za promenu ustava i nigde ne piše da je potreban i referendum. To je njegova dobra volja hoće ili neće da ga raspiše.

          2. Za Zabljacku Ustav i ono posle njega /samostalna Crna Gora i Kosovo/ pravila 2/3 kafanskog parlamenta nisu vazila.Za tkz referendum odn dogadjanje naroda, da i ne pricamo. Probudite se vec jednom…..

      2. Kao neko će da ga pita? Da je Zapad hteo Srbija bi bila danas svedena na Bg pašaluk. A Dodik i bratija bolje da ćute. U šumskoj im je kao u Svajcarskoj. Ovako samo laju kao psi a vozovi prolaze.

        1. Da pogodimo? …
          Tebe nema po onim Protestima na srpskim ulicama, … ti sedis kuci, gledas Zvezde Granda i informises se povremeno u SNSu koje je partijsko misljenje za ovu nedelju?

    2. Mi iz Banata se neslažemo sa tobom i insistiramo na repunlici Banat. Dakle Zok vidi jel si zadovoljan onim što će ti ostati Bačkom ili Sremom.
      Ma sila od države ima da bude samo da ti car Čanak (rimuje se sa Opanak) da da budeš neki ministar pa makar u par sela ili u tvojoj varošici a ako mu se ušlihtaš možda bude i N.Sad sa okolinom.Ma Zoki jednom se živi! Samo jako glavom o zid.

    3. U Vojvodini je vecinsko stanovnistvo srpsko.. ma koliko da smo prolupali, ne mogu zamisliti situaciju u kojoj gradjani Vojvodine glasaju za samostalnost.

      1. Nije u Vojvodini u pitanju nacionalni sastav stanovnistva.U pitanju je stil zivota i nacin ponasanja i razmisljanja o dogadjajima oko sebe. U sirokoj i bogatoj Vojvodini on se razlikovao od sirovog Seselja,poreklom iz Vucjeg dola u Hercegovini (koji se kune u srpstvo a ima bliskog rodjaka Antu Seselja u Zagrebu) ili onog koji prezentuju „Dveri“ ili propali Dacicev SPS ili ovog SNS umivenih radikala, ili …… Vojvodina je specificna, gde nacionalnost (poput do juce Bosni) ne igra toliko vaznu ulogu. Slicno onome sta sada vazi u zemljama evropske unije (EU).

        1. Kako je onda ta Vojvodina sa ponašanjem i stilom života većinski glasala za SNS?

          1. užas. lično vidim, svi mađari u n.miloševu glasali za vučića, novi sendviči ukusniji nego oni što im je spremao s šekijem. sve izbeglice glasale za vučića. uz potpupljene, slagane, kupljene rome 100% šta da očekuješ?

        2. …u Bosni nacionalnost nije igrala ulogu. Ali kad je zaigrala, umesto medjusobnog postovanja, krv je tekla rekama. A ovde je tanka linija izmedju nacionalizma i sovinizma, izmedju kosmopolitizma i ksenofobije.

      2. Kakvu samostalnost crni doktore!!!
        Ko će ili šta da te pita o samostalnosti???Ni Vučić ne može doči na Kosovo ako mu Tači ne dozvoli.
        O kojoj ti samostalnosti ???
        Zar će pitanje naroda nešto promijeniti u stvarnosti???
        Sutra će se isto trubiti i za šumsku republiku.
        Svi znaju da je na genocidu nastala osim Srba.
        Medjutim, samo se sopsteveno samuugušenje Srba dešava svim ovim temama
        .Ljudi planiraju proizvodnju kiseonika na Marsu za buduće generacije ali Srbi još uvijek o Kosovskom boju i memorandumu SANU.
        Tako se ne pomaže svojoj djeci i unucima !!!

        1. A gdje si ti to bio i vidio da je Srpska nastala na genocidu, smradu jedan? Da mi te sresti samo dvije da ti kažem, alli preko zuba. Kastigu jedan!

    4. Da je Tadić nešto ovako rekao, radikali sa Nikolićem i Vučićem bi ga obesili istog trenutka. Vučić je od EU zemalja doveden da bi priznao Kosovo, istekli su mu svi rokovi i sada mora to da uradi. Jedino takvi kvazinacionalisti to mogu uraditi, tako je bilo i u Hrvatskoj kada Račan nije mogao da pošalje oficire u Hag, ali je to Sanader uradio. I bio pušten niz vodu. Toga se i Vučić pribojava.

    5. Samo je bazno da Srbija ne izgubi ex-Radikala Vucica! To bi joj palo daleko teze od gubitka Raske i Vojvodine?

      1. Moze Vojvodinu ali gradic Rasku,pored Kraljeva,na jugu Srbije -nikako.

    1. Nije „UMISLJENI GOSPODAR SRBA“slagao nikog drugog osima nas Srba!
      Zasto je to tako? Zato sto nas laze i maze ko babune ali one koji ga tu gde je drze NE MOZE i NE SME DA LAZE! OBECAO…..
      Rece mi moj dobar prijatelj inace PRELETAC iz SRS u SS pardon SNS ANTISRPSKU STRANKU da je bio na prijemu sa njim u nemackoj ambasadi kada ga je nemacki ambasador pitao kada ce priznati Kosovo na sta mu je ovaj IZDAJNIK odogovorio…..polako podrzite me jos malo da ZAMAZEM ljudima oci!!!!!!!! E sad je vreme isteklo pa ce to morati ubrzano da izvede inace mu ode glava!

  5. Nesto se ne secam da je vucic pominjao priznanje otcepljenja dela nase teritorije u kampanji za predsednika srbije. Da je pomenuo da planira da albancima prizna da imaju pravo da nam uzmu deo zemlje ne verujem da bi bas tako dobro prosao, mada poznavajuci njegove glasace mozda im i ne bi smetalo

  6. Daj ga priznaj sta vec cekas. Uvek se govori kako smo u teskoj i neizlaznoj siruaciji Kosovo je Srpsko i treba postupiti po Ustavu Srbije a ko ne radi po ustavu treba ga kazniti. Svi ste vi dali zakletvu da bi samo primali debele plate a od odgovornosti ni o. Nebi dalje jer je to samo mlacenje praznog dzaka.

    1. Samo donošenje tog radikalskog ustava sa Tadićem na čelu Srbije je lakrdija kao i sve ostalo u ovoj zemlji. U njemu se Kosovo jednostrano proglašava autonomnom pokrajinom u sastavu Srbije sedam godina posle Kumanovskog sporazuma i rezolucije UN 1244 u kojima se nigde ne spominje da je Kosovo nekakva AP u sastavu Srbije , nego nedefinisana teritorija u sastavu SR Jugoslavije o čijem statusu će se tek odlučivati . Prema tome taj ustav Srbije , to jest njegov deo koji se tiče Kosova je obična obmana, koja kao i svaka druga kad-tad izađe na videlo .

      1. Stavi ti tu ‘obmanu’, narodu na Referendum. On ce ti onda objasniti i Ustav Srbije, i kosovske nedoumice koje te muce!

      2. Evo ti izvod iz rezolucije 1244, gde se potvrdjuje suverenitet SRJ nad Kosovom, Celu rezoluciju imas ovde na 6 jezika: https://peacemaker.un.org/kosovo-resolution1244

        Reaffirming the commitment of all Member States to the sovereignty and territorial integrity of the Federal Republic of Yugoslavia and the other States of the region, as set out in the Helsinki Final Act and annex 2,
        Reaffirming the call in previous resolutions for substantial autonomy and meaningful self-administration for Kosovo,

  7. Priznanje, ali ne samo po sebi, vec tako da i Srbija dobije i deo za sebe, velika je razlika izmedju ta dva.

    1. Pre svega, molim za objavu. Drugo, vidi bot-ica, ili kako se vec kaze, govori nam da je o.k. ? Stvarno, ili Diversity Units?

  8. 100 puta sam pisao u mojim komentarima da Srbija ima da prizna Kosovo i to je zavrsena prica.Ako pitate zasto mora da prozna dacu vam odgovor: mora priznati posto Kosovo je nezavisna.Ako neko moze da kaze da nije onda izvoli ,a ja vam kazem da je nezavisna srbska cizma ne moze niti ne smje da gazi u tlu Kosova moze samo ako hoce rat,pa ako to hoce i ce da nadje izgubice i taj rat ko ostale ratove.Vucic je veliki nacionalist i srbski sin ali ne moze protiv istine da se drzi.Republika Kosovo je zavrsena prica

    1. Koliko je Vučić veliki srpski sin
      toliko je i Kosovo i Metohija nezavisno.

      Vi ste pod protektoratom kao i on.
      Ali Srbija nije, Bogu hvala.

          1. Skupljate prasinu po ulicama Srbije odn ponovno dogadjanje naroda koje mozete da okacite macku o rep. Vucic i Seselj (kao i Daca-koferce) ponovo ostaju glavne face u Srbiji. Bice tu, do penzije A vi se i dalje valjajte ulicama i trgovima do daljnega. I bez efekta.

          2. @My baby,

            Tako je mislio i Milošević.
            Tako misli i Maduro.
            Velika greška.

      1. Hahaha PROTEKTORAT koj protektorat vidis da ceo svet se digo da vam skidamo takkse pa Nezavisna Drzava Republike Kosova ne cuje nikoga i taksa ostane burazeru.Be mogu da znam zivis li ti u plant zemlja ili dolazos i Jupitera

        1. Mora da su i Ameri sa Jupitera kad vas puštaju niz vodu posle toliko para koje su spiskali na kriminalnu tvorevinu.

        2. Florin, dta to ima Srbija a treba vama?
          Nama uopste ne treba da nas vi priznate.

    2. Možeš ti i 1000 puta da pišeš. Činjenice da promeniš, tim pisanjem, ne možeš!!! Kosovo i Metohija je, okupirana teritorija! Na žalost, ne po prvi put. Kosovo i Metohiju su otimali od ostatka Srbije već više puta. I uvek se prostor Kosova i Metohije, oslobadjao i vraćao pod okrilje Srbije. Doduše, priznajem da je sada, samo donekle drugačija situacija. Naime, nikada se u istoriji Srba, nije pojavio Niko, spreman da svojim potpisom aminuje, odrekne se Kosova i Metohije. Danas, na žalost i ta se opasnost nadvila nad Srbijom. Ali i teže smo preživeli, preživećemo i ovog AV-a.

    3. @Florin
      Srbija ne mora da prizna tu tvorevinu na Kosovu. Ako do sada nije, tek od sada ne mora. odose Klintoni i ekipa koja je to podrzavala, ostale su samo froncle. I jos nesto, da li znas uopste sta je nezavisna drzava a sta protektorat? Ta tvorevina na Kosovu spada u ovo drugo, izdrzavani, zavisni, medjuanrodno nepriznati protektorat nesposoban da se uclani u UN, UNESCO. Interpol, Savet Evrope, OEBS itd. Seti se samo kako je proslo otcepljenje Kosova za vreme II svetskog rata, garant ste i tada mislili da je sve gotovo. Sto se rata tice, bolje smanji ili povecaj dozu na kojoj si ako mislis da ce ponovo NATO ili neko drugi da ratuje za vas, ta vremena su prosla a sami, kao sto znas, niste bili spsobni ni dva sela da osvojite.

      1. Gospodine ne znam dali ja pravim gresku kada kazem da Kosovo je nezavisna ili ti sto jos sanjas da Kosovo je deo Srbije.Ti menu spominjes Organizacije gdw Republika Kosovo nije jos mogao da bude deo te organizacije a ja tevi kazem da je istina da Srbija sa rusima blokiea ali je pitanje jos koliko moze to da blokira.Ako ti gospodine mislis da nema Kosovo netavisnost onda idi ako hoces prosetaj malo po gradovima te zemlje pa budi siguran kada budes se vratio u Srbiju sve drugacije ces da mislis bices 100% ubedjen da stvarno Kosovo je prava drzava.Nece puno vreme pa Kosovo bice i oficielno deo NATO i deo EU.Spomenio si da za vreme drugog svetskok rata da je Kosovo bila nezavisna to je istina 4 godina je bila deo Albanije ali to je bilo 2 svetski rat a sada se oslobodila zajedno sa koalicijom Nato pakta.Ako ti mislis da albanci nisu ratovali onda gresis pitaj nekoga sto je bio obucen u srbsku vojski i miliciju pa ce da ti kazu istinu,Prema tome iskoristili sancu od inata da niste mogli da pokazete uspje protiv UCK pa onda ste palili sele i silovali i ubili civile.Nisam ja za rat ali ako vi to hocete lako mozete da ga ocekujete i inako Balkani ne treba puno da se ljiva,ali budi siguran opet cete izgubiti i sta na kraju ostane neke lesovo od obe strane.PS ja bi te molio da gledata Vojodinu i Sandhak posto nece ici puno vreme i oba dva ce da idu jedina nada za vas bi moglo da bude Srbska Rebublika da se ospoji vama malo bice tesko ali moguce

    4. Florin, ako ste nezavisni i svi su vas priznali sto ste baš toliko zapeli da vas i mi priznamo?
      Sto smo vam toliko vazni?

      1. Niko vam ne moli da nam priznate nego vi morate to da uradite inace nema EU.Vise gubite vi ako ne udjete u EU nego mi ako nismo clanica UN

        1. Mozda ste u pravu ali ako ste u pravu onda vama ide u korist da nama bude gore bez EU a vama UN ionako nista ne znaci kakoste rekli. Ako je tako, sta kazete da prekinemo pregovore? Sto da nerviramo jedni druge?
          Ja sam za, a Vi?

          1. I jasam da se dogovorimo ali kraj dogovora je priznanje,zog toga ne mogu da razumem sta su te komentare da Kosovo je Srbija,ustav Srbije ne dozvoli da se prizna pa koj put se spomine i rat i blaa blaa blaa,to je zavrsena prica priznanje pa zajedno u EU i dobro susetsvo.Svaki ko je protiv srba i srbiju ja sam protiv njega ali i svaki ko sanja da ce Kosovo biti ili je deo Srbije opet sam protiv.Trebamo da imamo cist motak da vidimo realnost i tako da se ponasamo.Ako Vucic prozna Kosovo sigurno ce dobiti nobel za mi ako on se skida iz te politicke pozicije ko presednik,bilo ko ce da dodje ima da prizna drzavnost Kosova posto nema drugog izlaza hoce ili nece

          2. Florin,

            Tu postoji nelogicnost,
            ako ste nezavisni onda od Srbije nista vise ne zavisi i ne treba da vodimo pregovore kojima samo produbljujemo ociglednu netrpeljivost. Vama u tom slucaju ne treba nikakav dogovor sa Srbijom.
            Ali ako smatrate da Srbija treba da prizna KiM i vodite pregovore onda znaci da jos niste pravno nezavisni tj. po medjunarodnim zakonima. U tom slucaju treba vam dogovor sa Srbijom.

    5. Pa kad je nezavisno sto nije u UN-u, interpolu, UNESCO-u. A ne bi ste imali ni pozivni da vam ga AV nije poklonio. A za tu „nezavisnost“, mozete samo Bondsteel-u da zahvalite.

  9. Mislim da je razgraničenje pojam koji treba da forsiramo u pregovorima i na kojem treba da počiva sporazum sa kosovskim Albancima! Gurati ih što dublje na jug,staviti granicu i završiti sa tim zauvek!Ma koliko bolelo!

    1. Botovi vise nisi botovi,nego izdajnici.S obzirom na to da se znaju sva vasa imena i prezimena i slike,krivicno cete odgovarati.

    2. ‘Bolelo’? Koga?
      Sigurno ne tvoju rodbinu i porodicu koje nisu na Kosovu?!

  10. “Ne možemo priznati Kosovo, a da ništa ne dobijemo od druge strane“, rekao je Vučić.

    1. Dobio je dovoljno, predsednik je Srbije -sta ce vise. Ako bude insistirao i dalje, dobice i srednji prst. I puna kapa.

  11. Pa PRVOROĐENI IMPERATORU SRBIJE, na to priznanje Kosova nas pripremaš vec godinama! Ustvari ne pripremaš nas načitane i obrazovane, vec onu tvoju autobus bulumentu koju SNS turs prevozi širom Srbije i koja ti bezrezervno daje podršku. Sad njih (tvoje birače) treba da ubediš kako je priznanje Kosova dobro za Srbiju?! Bilo je jasno kad si PRVOROĐENI IMPERATORU SRBIJE rekao citiram:“moramo mnogo da izgubimo, da bismo malo dobili“ da ceš jednog dana priznati Kosovo.Zar KiM nije i istorijski i geografski neotuđivi deo Srbije. Tvoja je dužnos kao predsednika Srbije, da čuvaš i štitiš teritorijalni suverenitet države Srbije, bar tako piše u Ustavu Srbije, ali šta tebe PRVOROĐENI… briga šta piše u Ustavu Srbije, kad ga ti kršiš svaki dan. Hoce li reagovati državna tužiteljka, jer predaja KiM i priznavanje Kosova kao suverene države od strane predsednika Srbije je krivično delo! PS kaže miki rudinski:“priznanje Kosova po sadašnjem Ustavu nije moguce“ Miki, zar je PRVOROĐENOM IMPERATORU SRBIJE problem da promeni sadašnji Ustav? U skupštini ima apsolutnu vecinu i po hitnom postupku, dok dlanom o dlan, eto ti novog Ustava Srbije!

    1. Ne moze promena ustava bez referenduma. Izlaznost mora da bude preko 50 posto a to nema sanse da uspe ako opozicija i SPC pozovu na bojkot. Naravno on moze da pokrade referendum kao Sloba izbore ali bi mu to bio kraj. Navijam za taj scenario jer on mirno nece otici sa vlasti.

      1. Ne treba nama referenum,jer je bio jedan referendum davne 1389 godine i tada se je Srbija izjasnila da je KIM, neotudjivi deo Srbije. Prevarant i lazov,Pinokio,upravo ce pasti zbog KIM i nadam se da ce dobiti dozivotni zatvor.

  12. Bolesni lazov.Samo pre neki dan je rekao da smo ostavljeni sami i na cedilu kad ono danas „evropski i svetski prijatelji“.Imam utisak da i ne razmislj sta ce izgovoriti.Koji li je to kosmar u njegovom mozgu,mogu samo da naslutim. On vise nije sposoban da vlada sobom.Svi mi smo u ozbiljnoj opasnosti. Ja se iskreno bojim.

    1. O ovome sam pisao više puta. Situacija je mnogo ozbiljnija nego što se na prvi pogled čini, i neće se dobro završiti.

      1. Glupak.I ne shvata da je upropstio samo svoj zivot i sudbinu nego i buducnost i sigurnost svoje dece ,roditelja,brata,bracnih partnerki i ko zna koga jos.Dve najprepoznatljivije osobine u nas Srba su: da mozemo da mnogo trpimo i da ponekad ne prastamo nista,tj da budemo iracionalno okrutni,da ne kazem animalno divlji.

  13. Dakle malo po malo dosli smo do finala . To je ono sto on cinjenjem radi vec 8 godina i sad taj potpis kapitulacija. Ocigledno ovaj se ne sali i ozbiljan je u izdaji. Sramota ,strani podanici tu su zato sto rade po nalogu stranih sluzbi. Ovo nikom nije palo na pamet 6 vekova i on se sad pojavljuje kao najveci izdajnik . Zasto – zato sto je Musliju . Tadic nije hteo da potpise Briselski sporazum pa je smaknut a onda Musliju potpisuje i ide dotle da ce da ga i prizna. Pa neka proba ,dobice odgovor naroda na ulici .

  14. Čitajući ovaj tekst ja stvarno nemogu da shvatim kolika je dubina Vučićeve izdaje on je prodao SRBIJU kompletno Kosova i Metohije se odriče jug Srbije prodaje Turcima preko privatizacija Vojvodinu Nemcima a za sebe, batu i podobne je ostavio Beogradski pašaluk još samo treba da se proglasi za cara pošto ga narod toliko voli i utisak će biti kompletan eee Srbijo šta si docekala

  15. Malo priznajem, malo ne priznajem. Zajebava Srpski narod i ispituje puls. Kako priznati Kosovo a da on i njegovi puleni ne budu krivi i naravno
    okriviti opoziciju.

    1. Kako, zar ne znas, … ?
      Pa, Jeremic je onomad sam ‘priznao’ Ahtisaristan podnosenjem tuzbe Medjunarodnom Sudu Pravde protiv siptarske nezavisnosti!!! On je u Briselu i povukao srpske institucije sa kosova i poslao kosovske Srbe da se obrate Haradinaju i Taciju u Pristini ako im nesto treba. Jerwmiceva ‘SNSka Lisya’:odrzava svojim glasovima haradinajevu vlada da bi Vucic imao sa kime da ‘nepregovara’?!
      Kada Siptarima bude priznavao nezavisnost, potp8sace se na njemu sa: „Vuk Jeremic“, jer sa tim ima veze koliko i sa Vojislavom Seseljem?!

      1. Sve lepo receno,ali sta je sa Djilasom,Boskom,Sandom…Pa i oni su dezurni krivci.

  16. Da li ja to dobro vidim???
    Kako se usudio da pomene priznanje???
    Pa nece on ovo preziveti..Nadam se da je svestan sta ce biti s njim.
    Politicko samoubistvo.
    A mozda i istinsko.
    Bolje bi mu bilo da ne pominje vise to priznanje.
    Nece moci ni zbog Ustava,a nece ni imati vecinu u parlamentu.
    A nece ni smeti,jer zna da ce visiti na Terazijama.
    Ona vesala jos su tu negde…

  17. Procitao sam pocetak i odmah prestao, sram ga bilo lazov i dupelizac. Koji prijatelji Amerikanci da nam oni pomognu u resenju kao Nemci.
    Oni se javno izjasnjavaju protiv nasih stavova a ovaj misli da ce mu pomoci.
    I hoce mu pomoci ali da ostane na vlasti.

  18. Aleksandar Vucic je VLASNIK Srbije /sto svakodnevno dokazuje/ i to mu daje pravo da odredi cenu Kosova i Metohije.
    Na svim izborima od mesnih zajednica do izbora za predsednika Srbije osvaja preko 50% glasova /izaslih na izbore/.
    Onih 50% koji ne glasaju, slazu se.
    Za njega zakoni i Ustav Srbije ne vaze.
    Setnje mu ne smetaju.
    Gradjani i gradjanke Srbije su pod anestezijom.

  19. Za ovakve izjave protiv suvereniteta i teritorijalnog integriteta se u normalnim zemlama odgovara pred sudovima i sluze se dugogodisnje zatvorske kazne. Kad tad i njega to ceka i to ne zbog necijih simpatija ili antipatija prema njemu nego zbog vladavine prava.

  20. Priznanje Kosova je bilo jedino moguće rešenje i ranije, samo što ni jedan predsednik do sada nije našao način kako da nam to prizna i saopšti a da ne napravimo haos. Činjenica je da smo nesposobni da gledamo u budućnost, pa tako i u vezi sa Kosovom. Pera Mika i Žika prodali Albancima imanja, ljudi beže iz Srbije na zapad, i šta sad, sad tu kao nešto branimo. Sve je ovo besmisleno.

    1. ‘Besmisleni’, …
      Je’l da ne pitamo iz koje zapadne drzave nam se javljas, … ?
      I zasto?

  21. O tome ste svi mogli još odavno da razmišljate a ne da nam pojedete sve ove godine.
    Da ste odmah pošli sa starim srpskum pitanjem,kada se videlo da će USA da stvori rep kosovo,
    „a gde smo mi u toj priči,šta mi imamo od toga ..“
    Sve bi bilo drugačije.Nušić je davno kao konzul lepo skicirao kosovo,pre balkanskih ratova.

  22. Vrlo korktna izjava, mora se postici kompromisno resenje izmedju Beograda i Pristine, za naprdak i bolji zivot gradjana . Izmedju redova moze se citati da Vucic vidi kopromis u pripajanju severa Kosova Srbiji, ekstraterijalitet SPC na Kosovo i zajednicu srpskih opstina na Kosovo, pitanje Trepce, i gazivode pa mozda i pripajanje delova opstina Presevo, Bujanovac i Medvedje Kosovu. Za ovakve predloge i resenje treba pomoc i velikih sila za postizanje trajnog sporazuma. Serbija i Kosovo sa ovakvim kompromisima mogu da zive u miru saradnju u svim poljima politickog, kulturnog i ekonomskog zivota,

    1. Dejvide,
      Ako sam te dobro razumeo ti predlazes da damo svoje (KiM) za svoje (Presevo, Bujanovac i Medvedja). Da li sam te pogresno razumeo?
      Uzgred,
      opstina Presevo = Srbi 85%, Albanci 19%
      Opstina Bujanovac = Srbi 72%, Albanci 1,3%
      Opstina Medvedja = Srbi 87%, Albanci 7%
      To je po popisu iz 2011. Da li su ili nisu Srbi albanske nacionalnosti bojkotovali ili ne to je tra-la-la lirika. Brojke su brojke, ostali neka cekaju sledeci popis da dokažu da tamo ima vise Srba albanske nacionalnosti nego sto je 2011 popisano i da mogu da pretenduju na bilo sta.
      Kako da shvatimo tvoj predlog? Kao lupetanje ili malicioznost?

      1. Gospodine Vladimire, nisu ti podaci tacni sto si izneo, ali otom potom. bice redovnog popisa. Valjda imam pravo i ja da lupam, kada politicari lupaju svakojake price.!

        1. …Da li su ili nisu Srbi albanske nacionalnosti bojkotovali ili ne to je tra-la-la lirika. Brojke su brojke, ostali neka cekaju sledeci popis…
          Dotle vazi zvanicna statistika.
          Zapaf priznaje samo zvanicna dokumenta, zato su i navalili da poglavica stavi otisak prsta na ugovor o predaji zemlje a mi cemo dobiti ogledalca, perle, sarenu cebad i kontejnere za zivot u rezervatu.
          Drugim recima izdaja!

    2. Naravno!
      Bas kao sto smo i sa turskim okupatorima, kimpromisno, lepo i u miru ziveli svih 500 godina dok su oni lagano pokrstavali sve one koji nisu pobegli u Austriju i Ugarsku?
      Znamo i kako se to zavrsilo …

      1. E, da Turci sada dodju, za 50 godina nigdje srba ni srbije. Greska se dvaput ne ponavlja.

        1. Kroz komentare kompenzujes nagomilane komplekse? Ako, bitno je da nisi na ulici.

  23. Šta može da postane od jednog izdajnika tipa Vučića? Ništa pametno, od izdajnika može da postane samo veleizdajnik. A on je već na tom putu koji već nedeljama svojim kukumačenjem nagoveštava. Skidajmo ga sa vlasti što pre, dok zaista ne rasproda, rasparča, ispoklanja i unšti i ovo još malo preostale Srbije. Kako? Pa lepo, kao Slobu, mirnim putem, izlaskom na beogradske ulice više STOTINA HILJADA ljudi!

  24. Kao neovlašćeni predstavnik Adidasa, Nike, Pume, Converse, Umbro, Asixa i drugih renomiranih kao i manje poznatih proizvođača sportske obuće,
    molim g-dina Vučića da nikako ne potpisuje priznanje nezavisnosti Kosova.
    Iz razloga poznatih američkoj ambasadi.

  25. srbiju je još 1945 devastirao josip broz.kosovu i vojvodini je dao autonomiju i tako kosovo praktično predao šiptarima.uzeo joj je i makedoniju,izmislio nepostojeće nacije,makedonsku,crnogorsku muslimansku.hrvate je nagradio državom za milion pobijenih srba u ndh.sloveniju je ekonomski pogurao ,opet na štetu srbije.srbija je veliki gubitnik ii svetskog rata.vučić kao veliki poklonik lika i dela druga tita želi da završi započeti posao i zakuca poslednji ekser u kovčeg srpske državnosti na kosmetu.to mu se ne sme dopustiti.država srbija mora proglasiti kosmet privremeno okupiranom teritorijom i to od strane albanije i prekinuti sve dalje pregovore sa ratnim zločincima tačijem i haradinajom.kosmet nam mogu privremeno oteti,ali mi ne smemo dobrovoljno da ga predamo.ko to učini ostaće zapamćen u istoriji kao najveći izdajnik srpskog roda

    1. Srbiji je Tito pripojio Vojvodinu. Bez njega bi Vojvodina bila negdje drugdje.’ Srbi bi zivjeli u BGD pashaluku i josh onda bi platila za sva zla koja su chetnici nanijeli narodu.To kako je gurao Sloveniju na ustrb srbije je srbski Dobricin mit. Ako nije sto se srbija za dvadeset godina nije makla ni cenat. Najgora je drzava u Evropi izuzev BiH gdje u svoju propast srbi uvlace i druge.Kosovo je drzava. U slucaju da srbija pokusha nesto, prvo tu su klauzule Kumanovske kapitulacije ali i susjedi zeljni krvi nenamirene (ko li to rece). Srbija bi postojala kako je sada vidish, maksimalno mjeec dana. Polsije toga je ne bi bilo na mapi.

      1. @Barba

        Strasno je kako si neobrazovan, opterecen palanackim sovinizmom, tipican do karikaturalnostu. Mora da si glavni baja na seoskim zabavama.

      2. kako nam je to tito dao vojvodinu kad je vojvodina ušla u sastav srbije posle i svetskog rata kada su srpski junaci za 17 dana došli od solunskog fronta do beograda? mađari su bezuslovno kapitulirali ali su kod saveznika izmoljakali da srpska vojska ne dođe do pešte.znali su kakav su zulum činili ,a potpuno je isti slučaj bio sa bugarima.kosovo je oslobođeno od turskog jarma u prvom balkanskom ratu.tek 1912 albanija je prvi put u istoriji postala država,.tito je bio taj koji je devastirao Srbiju dajući vojvodini i kosovu autonomiju,otimajući joj makedoniju,izmišljajući nepostojeće nacije poput makedonaca,crnogoraca,muslimana.moja majka je iz žabljaka ispod durmitora.do durmitora su uvek bili srbi iz srbije,a preko durmitora srbi iz crne gore.a šta su muslimani iz bosne nego najvećim delom poturčeni srbi? na žalost mora se reći i to da su srbi u poslednjih 30 godina uvek birali lošu vlast koja je doprinela da se nađemo u situaciji u kojoj smo

    2. Pogledaj na Internetu protest slobodnih Makedonaca ,u Detroitu 1933 god,,dok je Makedonija bila okupirana od strane Srbije;niste ,bre ! Ni cestite opanke niste imali a kamoli naciju.Tikve ste bez korena, , vi ste srbonizovani balkanski domoroci-sram da vas bude ,fashisticke gnjide .

      1. Rece nama pripadnik „naroda“ izgradjenog na lazima, bajkama, samozavaravanju, pozajmicama od komsija, nije ni cudo sto su vam sada Albanci tako bliski, imate puno toga zajednickog.

      2. Koju su to zemlju (na mestu danasnje BRJM-SM) Srbi okupirali?
        Kako se zvala ta zemlja?
        Ko je bio vladar koga su Srbi svrgnuli?
        `

    3. Prema tebi cela Jugoslavia je bila srbska pa ove nacije u opste be postoju-Bravo pametan ti majka rodila.Gledaj moguce i Hungarska i Austrija pa Rumunska moguce i oni su deo srbije?????!!

      1. Florin, slazem se ali nisi odgovorio na prosta pitanja. Koju su to zemlju okupirali Srbi, koja je postojala na teritoriji BRJM-SM?
        Ovo za Austrougarsku se slazem ali odgovori na prosto pitanje.

    4. san aleksandra karađorđevića o ujedinjenju južnih slovena več čitav vek je srpska noćna mora.nezahvalnici kojima smo doneli slobodu zarili su nam nož u leđa i pre nego se osušilo mastilo na ugovor o miru u versaju.fašistima zovete narod koji je uz ruski najviše stradao od tog fašizma.možda srbi nisu imali ni opanke ,ali su probili solunski front i oterali švabe iz čitave vardarske nizije.to je bila srpska zemlja o kojoj je pevao pesnik vojislav ilić.kakvu su to državu imali pre toga makedonci da bi im je srbi ukrali? kako smo vas to tlačili kada ste zadržali i svoj jezik i običaje? tačno mi je žao što vas bugari nisu uzeli pod svoje.i danas nemate ni ime za svoju nazovi državu .patite od krize indetiteta.kada je 1963 katastrofalni zemljotres pogodio skoplje mom siromašnom dedi su uzeli ovcu da bi je prodali i slali pomoć vama.kada je bio zemljotres u crnoj gori mojoj majci su odbijali četvrtinu plate godinu dana.70 godina smo sve držali na vlastitoj grbači.da nije bilo srbije ne bi bilo ni vas.da ponovim i da parafraziram jednog od dole potpisanih: nezahvalnici fuj!

  26. Kako ga nije vise sramota da govori u ime Srbije. Koga on predstavjla? KO mu je dao ovlascenja da trguje sa teritorijama i ljudima na Kosovu i Metohiji ? Gde mu je izgovorena zakletva o postovanju Ustava R S.? Dosta vise lazi i manipulisanja od strane AV.

  27. Ovo vise nije pitanje za Vucica, nego za nas: Sta cemo mi uraditi sa njim, kada nam se vrati iz Brisela sa jos jednom svojom ‘pobedom’ i priznanjem siptarske okupacije juga Srbije podrzanom americkom Armijom?!
    Vucic je na svoje pitanje odgovorio u americkoj ambasadi jos 2012te.

    Sta je nas odgovor?

  28. “Ne možemo priznati Kosovo, a da ništa ne dobijemo od druge strane“, rekao je srpski predsjednik Aleksandar Vučić u intervjuu za talijansku agenciju ANSA povodom dolaska premijera Guiseppea Contea u Beograd. Conte dolazi u srijedu. Tako je vijest prenio b92 i klix.ba koji se pozivao na srpsku agenciju Beta.
    A onda je Beta tijekom večeri objavila ispravak: “Na zahtjev italijanske agencije ANSA, koja je izmijenila svoju prvobitnu verziju vijesti izbacivanjem jednog njezinog dijela, ponovo emitiramo dio intervjua u kojem predsednik Srbije Aleksandar Vučić govori o Kosovu”.

    Skinuto sa sajta EurActiv.
    Izgleda da je gospodar u panici. Izletele reci pa onda demanti.
    Ovo nije preneo ni jedan nas portal.

    1. A mozda BETA mozda i malo spinuje? Nije bas da se radi o nekoj preterano kredibilnoj agenciji imunoj na odradjivanje onima koji plate. Vucic jeste svakakav ali toliko bas nije glup, leteo bi sa svih pozicija da uradi tako nesto i ne bi ga spasli ni Amerikanci ni Nemci.

  29. Vučić za ANSA: Ne isključujem priznanje Kosova; Nakon dva sata ANSA mijenja intervju na zahtjev Vučića – ne spominje se priznanje Kosova
    Skinuto sa sajta Euractiv.

  30. Ne mogu da ga smislim, ali ako prizna Kosovo, dok sam živ glasaću za njega!

  31. Iskoristio momenat kad je Dodik u Briselu. Ovo mu silni nas Dodo nece oprostiti. Dodo,. spasavaj, teraj ovoga! Ostacemo i bez Srpske, pa Sandzak…

  32. Kako vreme odmice mada se scenario zna, i Srbija ce imati plan B. Albaci bi to trebali znati

  33. Zbog budućnosti naše dece, neophodno je postizanje kompromisa sa Prištinom.

  34. Kazu da je Predsednik BiH Dodik , kada je cuo u Briselu za ovu izjavu Vucica, pobesneo, rekavsi da ne veruje da je to receno,i da on, Dodik, zna , sme i moze odbraniti Kosmet, u protivnom kako ocekivati da sacuvamo Srpsku, vratimo Krajinu i Crnu Goru, ako ovde padnemo.

  35. Opet biramo pogrešnu stranu istorije,posle ćemo vekovima tražiti ko nam je kriv?

  36. Katastrofa će biti i ovako i onako. Ako se ne sporazumemo sa Albancima,sledi nam oruzani sukob, a ako se sporazumemo,svakako gubimo deo teritorije!

  37. znači opet je jeremić bio u pravu da ove godine ide prinanje kosova. dogorelo vođi, pritiskaju ga „drugari“ sa zapada da odradi obećano.

  38. Pa to se zna od kad su te skotovi zapadni doveli na vlast.Tamo gde je Vučić branio interese Srba, tamo Srba više nema!!

  39. dogodiće se kada saznamo kako se troši naš novac koji bi trebao ići na poboljšanje uslova života srba na KIM. Pobeda Srbije dogodiće se kada izveštaj anketnog odbora ugleda svetlost dana i pojavi se prvo u parlamentu, a onda se preda tužilaštvu za organizovani kriminal. Pobeda Srbije dogodiće se kada budemo znali ko i šta sve dogovara u naše ime, a ne da prvo albanci prihvate nama nepoznati ponudu, pa da saznamo šta je ispregovarano u naše ime.

  40. Pa kome to nije bilo jasno?Covek ce sve uraditi da bi ostao na vlasti.

  41. Ko može više da veruje aktivnom spasitelju KiM, ΛV? Samo on, a sa zadrškom klimoglavci i uvlakači do periodu klimanja glavom i uvlačenja! On nama priča na srpskom, a strancima izgleda na nakaradnom (namenskom) prevodu na engleskom. Sada je ofirao svoju odavna planski skrojenu operaciju “da ne isključuje mogućnost priznanja Kosova”. Uslove on zna, ako zna? Najveću posleducu imaće oni koji su mu svim srcem i bezgranično verovali i klicali. Šta ih čeka, oni izgleda ne znaju, a ko zna? Zna se! Krivac je vreme, ono ne krije tajne, kad-tad ofira stvarnost i istinu.

  42. Zaista nismo nikad imali goreg čoveka za Predsednika. Ne zna šta hoće, stalno menja politiku, a sve da bi ostao na vlasti. Kad tome dodamo krađe, laži i spletke ostalih članova vladajuće klike onda shvatimo zašto nem je skoro 3 miliona srba otišlo iz zemlje.

  43. … moja dužnost je da Srbima objasnim značaj kompromisa (s Prištinom) koji ne predstavlja poraz nego pobedu. Pobedu za budućnost Srbije! LELEEE…
    Ako je KiM neotuđivi deo Republike Srbije, po Ustavu, sa mandatom KFORA po rezuluciji SB UN 1244, kao prvo dragi naši vlastodršci: TRAŽITE ONO NA ŠTA PO ISTOJ IMAMO PRAVO pa onda glasno razmišljajte u sebi!
    Ili prvo promenite Ustav, po Skatovom i drugim diktatima, pa Srbiju svedite na beogradski pašaluk!
    Ili u nekim skorim vremenima povratite tu teritoriju mirnim putem u naše okrilje! I to je jedini mogući kompromis.
    Sve ostalo je bacanje prašine u već zamagljeno nam vidno polje!

  44. san aleksandra karađorđevića o ujedinjenju južnih slovena več čitav vek je srpska noćna mora.nezahvalnici kojima smo doneli slobodu zarili su nam nož u leđa i pre nego se osušilo mastilo na ugovor o miru u versaju.fašistima zovete narod koji je uz ruski najviše stradao od tog fašizma.možda srbi nisu imali ni opanke ,ali su probili solunski front i oterali švabe iz čitave vardarske nizije.to je bila srpska zemlja o kojoj je pevao pesnik vojislav ilić.kakvu su to državu imali pre toga makedonci da bi im je srbi ukrali? kako smo vas to tlačili kada ste zadržali i svoj jezik i običaje? tačno mi je žao što vas bugari nisu uzeli pod svoje.i danas nemate ni ime za svoju nazovi državu.patite od krize indetiteta.kada je 1963. katastrofalni zemljotres pogodio skoplje mom siromašnom dedi su uzeli ovcu da bi je prodali i slali pomoć vama.kada je bio zemljotres u crnoj gori mojoj majci su odbijali četvrtinu plate godinu dana.70 godina smo sve držali na vlastitoj grbači.da nije bilo srbije ne bi bilo ni vas.da ponovim i da parafraziram jednog od dole potpisanih: nezahvale gnjide fuj!

  45. Sada će vam biti lakše da rušite vlast sa Ugljaninom na čelu.

  46. NA SCENI SRECA
    Srbijo “CRVENI” i “ŽUTI” te ubiše!

    I pored toga što nas istina i činjenice svakodnevno i sve češće upozoravaju, da nam je Aleksandar Vučić naneo ogromno zlo, mi kao srpska nacija još uvek to ne vidimo. Mi još ne vidimo pravo lice Vučića, koji zbog stvorenog zla nikada nesme osloboditi medije u Srbiji, na primer. U pitanju su neverovatna zla koja je počinio Vučić. On je lagajući i obmanjujući ovaj srpski narod, celo vreme radio samo na štetu Srbije i srpskog naroda. Zbog velike pohlepe za ličnom reputacijom on je podlegao srpskim neprijateljima i postao njihov verni sluga. Ta njihova saradnja traje i do današnjeg dana, radi se o izdaji koja je dobro s’krivena od srpskog naroda. I tako je Vučić svoju briselsku izdaju sakrio pod nazivom: “Državna Tajna”. Zbog toga mi Srbi još uvek ne znamo da je on dana: 30. juna 2015.god u 22 č. i 54 m. predao Kosovo Albancima.
    Za sve ovo Evropa dobro zna, zna da je Vučić srpski izdajnik, pljačkaš i lažov, ali im to ne smeta da sarađuju sa njim. U njemu vide tu “zlatnu koku-polugu” sa kojom mogu da ostvare sve svoje zle ciljeve oko uništenja Srbije i srpskog naroda. On je ta njihova perjanica i milostiva sa kojom oni jedino mogu da sarađuju. Dobro ga svi znaju i vide kao nasmejanog srpskog izdajnika i poniznog ulizicu. Tim povodom izdajnik se sam potvrdi: “Zalažem se za Balkan bez granica, ali da se zna gde je Srbija”. A čim se vrati u Srbiju on nastavlja kao običan lažov, koji hoće da pobije sve kritičare. Istina mu je prvi neprijatelj.
    O kakvom se izdajniku radi najbolje govori cinjenica, da je on od samog’ dolaska na mesto predsednika non-stop kršio Ustav Srbije. U stvaranju ovog’ velikog’ zla Vučić ima mnogo pomagača, pa čak i iz naše pravoslavne crkve, koji će morati da sednu na optuženiču klupu, i da završe tamo gde im je mesto, na doživotnoj robiji. Radi se o velikom zlu! Pitam! Kako se u svetu kažnjava ovakva izdaja države i naroda? U Americi na primer!? O istorijskoj pljačci Srbije i Srba neću govoriti…
    Da bi se Srbija rešila ovakvih, i zaustavila ovakvo nemilosrdno uništenje Srbije, mi moramo uvesti smrtu kaznu u Srbiji, bilo vešanjem ili streljanjem, svejedno. Zašto je treba uvesti!

    Mi hoćemo da živimo potpuno normalno na svojoj zemlji. Hoćemo da sačuvamo svoju nacionalnu kulturu, istoriju, teritoriju, svetinje koje mi imamo ovde na Balkanu. Hoćemo da imamo normalan standard, a ne najniži. Mi želimo patriotstvo, poštenje i pravnu državu, odgovornost, rad i red. A to nam ne dozboljavaju kriminalci u Srbiji. Mi kso nacija jednom moramo da viknemo: “DOSTA” i da pogledamo šta je ko radio. Zato nam treba nezavisan sud i lustracija. Ko to opet neće? Opet kriminalci, i opet “DOSTA”.
    Ponavljam, na putu nam stoji Vučić i njegovi oligarsi, koji moraju biti žigisani i procesuirani. Izdaja, pljačka, rasprodaja, laži i obmana naroda, to su teme koje život znače. Nema rekla kazala, nego dozvolite da to sve pogledamo…

    Što se tiče opozicije, Srbi i ne znaju šta je prava opozicija. Sve ovo što vidimo i što zovemo opozicija, to su ustvari nusproizvodi komunizma, koji nisu patriote i rodoljubi Srbije. Srbi još ne znaju da takvi samo uništavaju državu. A državu stvaraju i brane nacionalisti i patriote. Ali zbog velike pohlepe za ponovnim dolaženjem na vlast, oni nisu sposobni ni da formuliše svoje zahteve. Ne znaju da VUČIĆ BEZI IZ SRBIJE kad mu otmu televiziju!? Njima je u interesu samo stolica, a ne srpska država. Umesto tih izdajnika i pljačkaša Srbije, treba dovesti na vlast patriote može i monarhija, koja je sušta suprotnost i žutima i komunistima. Oni vole srpsku državu i srpski narod, i srpsku vojsku. Biće to borba rušitelja srpske države, i stvaralaca srpske države, naravno da će patriotizam pobediti.
    Inače komunisti brane puškom vlast. I sve izbore uvek pokradu. Za njih ne postoji nikakav zakon, i odgovornost. Oni vrše izdaju, pljačku, krše Ustav Srbijje, obmanjuju, lažu, klevetaju koga god hoće, a nizašta ne odgovaraju. Kod njih nema slobodnog sudstva i slobodnih medija. Zato mi danas i imamo ovakvu Srbiju.
    Na kraju, ovoj vlasti se crmo piše, i što se budu više natezali platiće još veći ceh. Pa izvolite…
    A vi narode kad pukne televizor sve ćete saznati… Hvala…

    P. “Sajdzo” Bogutovac.

    1. KADA ĆE VUČIĆ NA SUD?
      Pre više od tri godine „Koreni“ su objavili briselski sporazum koji je potpisao Aleksandar Vučić. Taj sporazum, koji se i danas krije od naroda, ne bi potpisao ni jedan normalan Srbin. Na kraju je pisalo da će Vučić priznati Kosovo kao nezavisnu državu i to zajedno sa Srbima. Predaju Kosova je izvršio dana: 30. juna 2015. godine u 22h i 54 minuta. To je ona noć kad’ se valjao u Briselu, ili ono jutro kad su Albanci u znak slavlja posekli borovu šumu sve do Pančićevog vrha na Kopaoniku. I šta tu sad nije u redu!? NIJE U REDU ŠTO NIKO NE KRIVI VUČIĆA ZATO ŠTO JE PREDAO KOSOVO ALBANCIMA I STVORIO KOSOVSKI PROBLEM!!!
      Kažu teško stanje! Da, to je tačno. Ali to teško stanje je stvorio lično Vučić sa njegovim pomagačima. Znači njih čekaju suđenja, jer su stvorili velika zla srpskom narodu. Izvršili su izdaju i pljačku Srbije, i to mora najstrožije da se kazni. Sve ostalo je demagogija, lagarija i dalja obmana naroda. Pored svega Vučić je stvorio stanje anarhije i zabranio slobodu izjašnjavanja u Srbiji. Kritika i istina nisu dostupne javnosti… Dalje.
      Mi pamtimo onu njegovu rečenicu u K.Mitrovici kad’ se obratio Srbima: „Mi će mo priznati kosovsku vladu i ako vi ne uđete u nju“. Samo je to dovoljno da sud donese presudu za Vučićevo doživotno robijanje!!! A šta ćemo sa kršenjem Ustava Srbije? To je ključ izdaje koji niko ne pominje! Gde vam je istina o ovim događajima?
      Bojim se da će Vučić da zaboravi i te njegove floskule oko „razgraničenja“ sa Kosovom. To jedino znači, javno priznanje kosovske granice na teritoriji Srbije. Takođe i njegov „kompromis“ traži granicu između Albanaca i Srba u samoj Srbiji. I jedno i drugo je štetno za Srbe. A takse!? Pitam! Zašto Vučić ne uvede takse Albancima na 10 godina, ili trajno? Zašto ih štedi? Pa da čuje koja će pesma da se peva. Ili zašto Vučić ne dovede Ruse u Srbiju i da prekine te izdajničke razgovore o statusu Kosova. Za Srbe su mnogo bolji Rusi nego arapi, Evropa i Albanci. A Albanci dok ih vide pobeće će preko Prokletija. Ako treba Kosovo da se izgubi, onda ga pokloni Rusima na 30 godina. I ono osta opet srpskoj deci. Da, da…
      Svi srpski problemi bili su za Vučića samo velika inspiracija i šlagort za uništenje i Srba i Srpske države. Taj izdajnički zadatak Vučić je oberučke prihvatio i u celosti ispunio. Pandam tome, on nije rešio nijedan srpski problem, ali ih je stvorio dosta. Još ako se svemu ovome dodaju Vičićeve stalne pretnje, stalne laži i obmane naroda, proizilazi samo jedno, Vučiću čuvaj se i suda i naroda … Toliko…

      P.Sajdžo Bogutovac.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.