Vučić ne ispunjava Putinove kriterijume?

* To što Putin nije odlikovao Vučića jeste signal, ali govori o većoj odgovornosti koju predsednik Srbije ispoljava u spoljnoj politici, ističe Pavle Jevremović, bivši ambasador
Sagovornici Danasa o tome zašto ruski predsednik odlikuje Kusturicu, Nikolića, Dačića, ali ne i predsednika Srbije

Ostavite komentar


  1. Ma sve te medalje ništa ne znače u svetu, mnogo više znači ko i kako radi.

  2. Греши госпођа Анита Митић у вези са утицајама на српску спољну политику. Колико се зна од после Другиг светског рата до разбијања СФРЈ/када Србија није ни водила спољну политику/ вођена је прозападна југословенска спољна политика, под јаким британско-америчким утицајем. Српски кадрови у МСП, нарочито амбасадори /част изузецима/ били су југословени, нису имали осећај припадности Р Србији, били улизице због напредовања и могућности губитка позиција. У току разбијања СФРЈ, на свим важним функцијама налазили су се хрватко-словеначки кадрови који су припремали одступницу/мин. спољ. послова,пред. Владе и пред. Председништва. Тако и у Генералштабу. Министарство спољних послова је било највећа опозиција Слободану Милошевићу. Ту су перјанице били Будимир Лончар и Соња Бисерко, која је већ тада хватала везе са невладиним организацијама и лобирала против Србије. Совјета, а потом Руса нигде није било. Како онда, тако и сада.

  3. Samo sam čekao da mi bude jasno odakle duva kod nje, u poslednjoj rečenici bili mi je sve jasno!

  4. Moderna Rusija ma kakva daje,ne moze pojmiti Kompletnog Idiota i poklonika Blera.Jer je to u direktnom sukobu sa sirokom slovenskom dusom.Ko tvrdi da Vucic nije dobio orden jer ima veliku odgovornost je politicki zakrzljao.Jerbo ima smisla nesto tvrditi kad ste nesto dobili.Sve drugo je ideologija!Vucic nije zasluzio ni srpski orden kamoli ruski.Podoban je za ove turbosultanske ordene prvog babovskog stepena!!!

  5. Mnogo je teška trenudna politička situacija, a da nas to prati odavnina, pokazuje i sam DVOGLAVI MUTANT orao na našem grbu. Sa tim teretom se nosimo nekad sa više, a nekad sa manje uspeha.

  6. Predsednik Putin je ozbiljan drzavnik koji je odlikovao Nikolica za naucni a Dacica za estradni doprinos, za bahati olos i lazljive bednike nema razumevanja.

  7. Не волим да одговаам људима који крију своје име и презиме иза река, не смеју ништа јавно да кажу. На то се односи мој коментар/ако може ила леђа, аи да се моје име не помиње/. Последња реченица је само констатација стања. Ништа ви нисте разумели.

  8. Anita Mitić je zaboravila jednu stvar. Amerika je poslednji put bila u Srbiji 70tih, a Putin pre dve godine. Amerika mora da pokaže da joj je stalo do Srbije i da Tramp učini korak i poseti Srbiju.

  9. Putin je samo nagradio svog službenika, jer ono što Dačić govori i radi koristi samo Putinu, a šteti Srbiji!

  10. Ništa ne bismo dobili time što bi Rusiji otkazali saradnju, Rusija je jedina koja štiti međunarodno pravo i pozicije Srbije kada je Kosovo u pitanju, a tu je i vojna i trgovinska razmena.

  11. Poštujem svačiji stav, ali se ne slažem sa sa stavovima Anite Mitić. Rusija nije mala zemlja, to je velika sila, moćna nuklearna država i potrebna nam je njena zaštita.

  12. Nas dragi Inaugurant je ostvario sve ambicije u svom „pristojnom`´ zivotu.Fali mu jos Nobelova nagrada za mir.Da li ce je deliti sa Babom 2.,Tacijem,Haradinajem,Turbosultanom ili Kolindom,za njega je sve jedno.Njemu je vazno da ga Komplet Idiot potamsa po vratu!!!

  13. Svet je multipolaran. Nije tu u pitanju samo Rusija, nego i Kina, Japan ili Indija. Ne možemo graditi saradnju samo sa Amerikom, ili samo sa EU. Svet više tako ne funkcioniše. Svet je postao jedno veliko globalno selo.

  14. Emotivne izjave Tomislava Nikolića i Ivice Dačića upućene Rusiji ne smatram sramotnim, svako ima prava da pored svoje gaji emocije i prema nekoj drugoj zemlji. Mari le Pen iz Francuske je isto imala nežne statvove prema Rusiji, Tramp u svojoj izbornoj kampanji takođe.

  15. LDP-eova politika po pitanju Rusije i NATOa je poznata i priznajem im doslednost, ali takva dosledna politika je pogrešna i to je jedan od razloga zašto ova partija nema veću podršku.

  16. Da li ovo uopšte treba objašnjavati? Svaka reč bi bila suvišna… Očigledno je besan na Vučića jer brine o svom narodu a ne da ispunjava njegove interese bez da dobijemo nešto i mi iz tog odnosa.

  17. Botovi poludeli,pukli nacisto…
    Pominju i neki narod koji voli i podrzava unjkavog psihopatu…Zaboravljaju jednu , nevaznu, sitnicu- ne podrzava ga 5 miliona ljudi u Srbiji… ne prodaju se svi za sendvic i dzak brasna…a mogli bi naci i malo pismenije/bistrije botove…
    Zasto Danas objavljuje te bljuvotine od komentara , nikad mi nece biti jasno.Time samo rasteruje svoje verne citaoce, kojima je muka od citanja placene propagande dziberskog olosa iz sns-e

  18. Дакле, "Anitа Mitić iz Inicijative mladih za ljudska prava…" коментарише политичке одлуке. Јел су ово људска права или политичке игре?

  19. Što reče M Vidojković,možda je ovaj Vučić naš čovek,samo što mi to ne znamo!? Mala dilema za botove!

  20. Mislim da ce nas Rusi usreciti kao nekad Rumune, Bugare,Madjare Poljake i druge.Daleko im lepa kuca.

  21. Zbog cega vekovno prijateljstvo i bliskost Rusa i Srba mora da se zaustav? Jel tako kaze LDP? Ciji je presednik za prijateljstvo sa nekim drugima?
    Onima koji su nas zarovali, nas i buduce generacije osiromasenim uranijumom, bombardovali besomucno ubijajuci vojsku, civile, decu….?
    Rusija nikada sa nama nije ratovala, uvek kada je mogla pomagala i sada to cini, zar joj zato okrenuti ledlj?
    LDP nema prava da o tome govori posle svega! Setimo se 2000.!
    Setimo se svega sto niko u svetu nije uradio, celo drzavno i vojno rukovodstvo poslali su u Hag, gde su umirali,,,neki izvrsili suicid.
    Ldp neka se sakrije u misiju rupu, mene bi bilo sramota i da se pojavim u javnosti, medju ljude, posle svega, a posebna prica je otkuda jednom nesvrsenom studentu, posle „svrsetka“ zadatka toliko novca, kada se na protestu smrzavao u patikama, starim farmerkama i jaknici?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.