Vučić: Ne zanima me da li je nova ministarka gej, hoću rezultate 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Aleksandar Vučić, mandatar za sastav nove vlade, izjavio je da zna da je buduća ministarka državne uprave I lokalne samouprave Ana Brnabić gej, ali da ga privatna opredeljenja ne zanimaju.

 Kako je istakao, jedino ga zanimaju njeni poslovni rezultati.
– Ana Brnabić i ja smo razgovarali i o tom aspektu. Ona to ne krije, s ponosom to govori. Ona je toliko fina i ljupka, i pitala me je, rekla je ‘ako vam to smeta, sigurna sam da će o tome sada da govore’. Odgovorio sam joj ‘mene interesuje šta možeš da uradiš, a znam koliko si stručna i vredna'“ – rekao je Vučić na konferenciji u Skupštini Srbije i dodao da je srećan što može da radi sa nekim kao što je Ana Brnabić, te da u njenoj poslovnoj biografiji nema mrlja. 

Ako možete da mi kažete nešto loše o njenoj poslovnoj biografiji, recite. Mene samo zanima šta će da bude njen rezultat u teškom poslu koji je pred njom – rekao je Vučić i ocenio da je Ana Brnabić najviše radila u ime NALED-a kako bi Srbija poboljšala svoj plasman na Duing biznis listi Svetske banke, naglašavajući da je Brnabićeva dobrodošla u Vladu Srbije.

 
GSA: Izbor Brnabić istorijski

Gej strejt alijansa (GSA) pozdravila je odluku mandatara za sastav nove Vlade Aleksandra Vučića da za ministarku državne uprave i lokalne samouprave predloži Anu Brnabić, jer smatra da će to biti prva ministarka u Srbiji koja ne krije svoju drugačiju seksualnu orijentaciju. „Ovo je istorijski trenutak u Srbiji i ogromni korak u izgradnji društva jednakih šansi koje prepoznaje i vrednuje kvalitet i stručnost ljudi na visokim položajima, bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju, rodni identitet ili bilo koje drugo lično svojstvo, ističe u saopštenju GSA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.