Vučić: Nijedan narod na prostoru bivše Jugoslavije nije dao doprinos borbi protiv fašizma kao Srbi

Ostavite komentar


  1. Srba je mnogo stradalo tokom Drugog svetskog rata, ali daleko manje nego Poljaka i Rusa.

    1. To samo govori da je drugi svetski rat bio nastavak prvog i svih ratova od srednjeg veka koji je vodila nemačka zločinačka ideologija združena sa lokalnim poluobrazovanim nacistima u zločinačkom poduhvatu istrebljenja slovena i jevreja , i to još uvek rade kroz ovu sadašnju nemačku preko EU i neprikosnovene nacističke ekonomske politike EU, prema svim slovenskim zemljama bez obzira dal su one članice il ne EU.!
      A Ruzvelt je lepo hteo da ih sve šipinguje u Afriku.,!

    2. U odnosu na ukupan broj stanovnika, Srba je nažalost stradalo ekstremno mnogo.

      1. Po svojim istraživanjima i po ti sa njima i sadašnjeg vremena Srbi su podneli najveću žrtvu u ratu

    1. Srbi su uvek bili i ostali na pravoj strani istorije. Ovi anglosaksonski zapadnjaci se zavaravaju. Oni sve vise dospevaju na pogresnu stranu sli su suvise narcisoidni da to shvate. Drzite se Srba i bicete na oravom putu.

  2. Srbiji je odavno mesto u evropskoj porodici naroda, naša žrtva za slobodnu Evropu je nemerljiva. Danas, kao i u prošlosti, naš narod je na pravoj strani istorije.

  3. Ovo je apsolutna istina. Srbi najviše stradali u borbi protiv zla. Činjenica.

    1. Srbi su pretrpeli i podneli najveće žrtve u drugom svetskom ratu ali svi izašli iz tog rata kao pobednici

  4. Ti sam nipodashtavash borbu partizana protiv fashizma! U intervju koji si dao za Face TV ,rekao si da ti neposhtujesh borce NOB-a ( komuniste).

    1. ne treba mesati borce nob-a sa komunistima, srbi nisu u tom trenutku imali kojoj drugoj vojsci da se prikljiuce u borbi protiv nemaca i ustasa, pa su prisli partizanima, ali partizani nisu isto sto i komunisti posle rata

      1. Noge mešaju i babe i žabe ali ne pričamo sada o tome pričamo o ljudima koji su dali živote za tadašnju Jugoslaviju

      2. Imali su da se priključe srpskoj vojsci u otadžbini ali je preovladalo bratstvo i jedinstvo kao i obećani plen nakon rata…tj..radnici i seljaci će upravljati fabrikama i svi će imati isto bogatstvo…Primamljivo..

  5. Mali narod, a u svakoj buri i oluji prvi istura glavu! A onda kada ostane bez tih glava, kuka i zapomaze! 27.Mart su finansirali Englezi, da ostvare svoje interese, kao i uvek! Cena je placena srpskim glavama! 1. i 2. Sv. rat smo zapravo izgubili. Ubedjen sam da smo platili cenu, kakvu nismo morali da platimo! Isto vazi i za potonje ratove! Ali nasi politicari su izrazito talentovani da nas svaki put uvuku u propast, a onda da se tom propascu i stradanjem dice i jos to predstavljaju kao pobedu! Smrt i nesreca je nas poraz, a zivot je pobeda!

    1. Nikako ne smemo da zaboravimo žrtve koje su bile u drugom svetskom ratu i koji su dali svoje živote da bi mi sada živeli

  6. Istina se ne sme skrivati i zločini počinjeni nad srpskim narodom se ne smeju zaboraviti. Dan pobede nad fašizmom je dan pobede dobrog nad zlim, pobede pravde nad nepravdom. Istina uvek pobeđuje!

  7. Dan pobede nad fašizmom je pobeda srpskog naroda nad zlom koje je pretrpeo. Tragovi nečoveštva su ostavili trag, ali zato ćemo zauvek pamtiti sve nevine žrtve koje su izgubile svoje živote u Drugom svetskom ratu.

  8. Uvek ćemo podsećati na sve gnusne zločine koji su počinjeni nad nama, i to ne samo u 2. Svetskom ratu, nego i o svim drugim. Nećemo zaboraviti sve te nevine žrtve koje su bile krive samo zato što su bili Srbi. Možemo možda da oprostimo, ali da zaboravimo nikada!

  9. Srbija je mnogo uništena od 1941.g. do 1945.g. ali su sela bila puna, radna, pune škole .
    Posle 1945.g. „tito “ počeo uništavanje a OVI UNISTIŠE sela i gradove !
    Ima nas narod dobrih izreka :sa čime se pametan stidi ……….. ponosi !
    BLAGO ONIMA KOJI MISL DA TREBA DA SE PONOSIMO !

  10. Srbija je kroz istoriju pretrpela ogromne gubitke,ali secanje na neduzne zrtve i heroje koji su braneci ovu zemlju dali i zivote za istu,ne bledi.Slava im!

  11. Ма доста нам је комеморација и прослава. Дајте да боље живимо. И не бацајте паре на момументалне споменике, већ инвстирајте у живот.

  12. Tacno, ali treba biti precizan I ne treba uopstavati. Dragi Jovanovic, Ljotic, Nedic, Pecanac, Vujkovic, Acimovic……i mnogi drugi nisu pobedili. Dak sta vise bili su verni saradnici okupatora.

    1. Istina! Najvise zrtava je doneo gradjanski rat na teritoriji EX-YU. Svako protiv svakog! Partizani, cetnici, ustase, domobrani itd. se ubijali zbog ideologije i ko ce na vlast posle!

  13. Sve je to tako ili delom tako……stradali smo onda.
    Ali zašto sada stradavamo,zašto živimo bedno,svi dužni,represija na svakom koraku,i vređanje da je ovo zlatno doba i život.
    Ima li narod mozga da to shvati sabere,ubiše nas ratovi ali i ovo boli.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.