Šta je Vučić poručio o novim izborima u Beogradu i izveštaju OEBS-a? 1foto EPA-EFE/MALTON DIBRA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u izveštaju Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) niko ne pominje, niti može da pominje krađu na izborima, jer je nije ni bilo.

Neko mora da se bavi i činjenicama, a ne lažima pojedinih medija i nesposobnih političara koji ne mogu da pobede na izborima, rekao je Vučić novinarima koji izveštavaju sa regionalnog samita u Tirani.

Naša obaveza je, dodao je on, da postupamo u skladu sa preporukama ODIHR i naši nadležni organi i druge institucije koje se time bave treba da počnu sa radom.

On je rekao i da se „naslušao gluposti da Vučić sprema izbore 28. aprila“.

Ja i ne mogu da raspišem izbora, ali ako nema izbora predsednika Skupštine grada Beograda 3. marta i nema formiranja vlasti, samo su dva datuma za održavanje izbora u zakonskom roku – 21. i 28. april, naveo je on.

Vučić je izjavio da će u petak (1. mart) popodne razgovarati sa stranačkim kolegama i liderima Srpske napredne stranke o formiranju vlasti u Beogradu, dodajući da on svoj stav nije promenio.

Vidim da su od juče moje stranačke kolege za to da se formira vlast jer imaju većinu, a obećao sam im da ćemo razgovarati u petak popodne, rekao je Vučić novinarima u Tirani.

Nisam do sada video razlog za promenu stava, naveo je on, jer ako nemate puni legitimitet, ne vidim razlog da se ne ide na izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari