Vučić o izborima: Beogradski izbori kad ih Đilas bude tražio 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Izbori će biti onda kada to od mene zatraže, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić,  odgovarajući na pitanje kada će biti izbori u Srbiji.

Vučić je istakao da će Dragan Đilas dobiti održavanje beogradskih izbora i ne samo on veći ostali koji to budu tražili.

Nisam mu obećao ništa, beogradski izbori će biti kada ih bude tražio, naveo je predsednik Srbije.

-Nema problema – dobiće, ne možemo da održimo izbore u julu mesecu. moramo da sednemo da se dogovorimo, na jesen ili zimu, kad hoće , morate da poštujete svoje potličke protivnike. Svom žestinom ću da pomognem svojoj stranci, rekao je Vučić.

Govoreći o Narodnom pokretu Vučić je rekao da svako ko želi da pomogne svojim angažmanom i trudom je dobrodošao u njega.

Posle lokalnih izbora na severu Kosova, Srbima će biti kao pod okupacijom

Srbi neće učestvovati na predstojećim lokalnim izborima u četiri opštine na severu Kosova i da vlast koja bude formirana posle njih neće imati legitimitet, rekao je predsednik Srbije.

Upitan kako će biti Srbima na severu Kosova posle tih izbora 23. aprila, Vučić je za RTS rekao da će im biti „loše, kao pod okupacijom“ jer će vlast formirati kosovski premijer Aljbin Kurti.

„Kurti će od 24. aprila uspešno da vlada Severnom Mitrovicom, možete da mislite te vlasti i demokratije i legitimiteta sa dva odsto Albanaca koji žive tamo. Srbima će biti loše, kao pod okupacijom, kako bi im bilo, zato ljudi brinu. Šta mogu da uradim? Da uvedem tenkove? Ne mogu, ne možemo da pobedimo NATO, a i neću da ginemo. Hoću da rešavamo stvari mirnim putem, da idemo u normalizaciju“, kazao je Vučić.

On je kritikovao i zapadne zemlje što „ćute“ na činjenicu da Kurti ne želi da odloži lokalne izbore na kojima neće učestvovati Srbi, nakon što su u novembru napustili kosovske institucije.

Vučić je ocenio da je taktika prištinskih vlasti da nikada ne sprovedu u delo Zajednicu srpskih opština (ZSO) i da će „svakodnevno provocirati Srbe“ sa željom da Srbi nešto izazovu.

„Oni hapse momke, najsposobnije da se suprotstave njihovom delovanju na severu Kosova. Hoće da ostave sever Kosova bez onih koji su sposobni da im se suprotstave, da bi onda mogli na silu da upadnu i da zavladaju na taj način“, rekao je Vučić za RTS.

Na pitanje gde će biti Kosovo na kraju njegovog predsedničkog mandata 2027. godine, Vučić je rekao da „misli da će biti u Srbiji“.

„Mislim da će biti u Srbiji, a posle mene, pitajte nekog drugog. A da su mi ga ostavili baš u Srbiji, ne u formalno-pravnom smislu da li je Kosovo u UN ili ne, već sa kakvim posledicama se suočavamo u poslednjih 20 godina, sami dajte odgovor na to pitanje. Mislim da će biti u Srbiji i da ćemo mnogo da propatimo, posebno srpski narod na Kosovu i Metohiji“, naveo je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari