Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da od opozicije zavisi da li će biti novih beogradskih izbora, ali da bi 2023. mogli biti održani i pokrajinski, lokalni i parlamentarni izbori.

„Ako hoće – izvolte. Imaćete izbore. A da li će biti samo beogradski ili i neki drugi, to ćemo da vidimo“, rekao je Vučić za TV Prva.

Prema njegovim rečima, ukoliko opozicija bude želela beogradske izbore, „možda će neko drugi da želi neke druge izbore“.

„Slede nam redovni pokrajinski, redovni lokalni. Da li je to kraj 2023. ili početak 2024. godine, isto mu dođe. Ili će da budu i republički, nikad to ne znate“, kazao je on.

Upitan da li će biti i predsedničkih izbora, on je rekao da je on u poslednjem mandatu, ali da može da se ide i na referendum ako neko želi.

„Ali to bi bilo tako poražavajuće, da se plašim da bi bilo isuviše ponižavajuće za njih. Dovoljno su pametni da znaju da im to nije potrebno, to bi ujedinilo narod“

Dodao je da veruje da će na sledeće izbore izaći „jedan veliki široki narodni pokret za slobodnu Srbiju, koji neće da bude među desnima koji štete državu isto koliko i ovi levo“.

„Već jedan pokret pristojnih i racionalnih ljudi koji će gledati kako da čuvaju svoju zemlju, koji neće da nas uvedu u ratove i sankcije tek tako, ali koji neće ni da predaju srpsku zemlju da bi se dodvorili nekom drugom“, rekao je Vučić.

Istakao je da u tom pokretu neće biti samo Srbi, već i sve manjine koje žive u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari