Vučić pisao Si Đinpingu: Suprotstavljamo se nezavisnosti Tajvana

Ostavite komentar


  1. Naravno ,predsednikov stav je ispravan!Sve ono lose sto ne zelimo sebi,necemo da podrzimo ,niti da zelimo ni drugima,ako vidimo i znamo koliko je to pogresno.

    1. Sve što ne želimo da se dogadja nama? To se upravo dogodilo Tibetu! To bi se dogodilo i Tajvanu da im “demokratska” Amerika nije stala u zaštitu. I to svi prećutkuju zbog robe koja se masovno proizvodi u Kini i ide u korist potrošačkom društvu!
      Radio sam za jednu od najjačih kineskih kompanija i mogu da kažem da gledaju na svet sa visine i sa nekom podozrivošću.
      Kinezi su narod koji je u “Kulturnoj revoluciji” uništio većinu svog kulturnog nasledja! Totalno su lišeni bilo kakve individualnosti i usmereni da razmišljaju kako komunistička partija nalaže (iako nije ostalo ni K od komunizma).
      Zamislite šta će uraditi ostatku sveta, ako su toliko nemarni prema sopstvenoj istoriji.
      PS. Mogli bi ponekad da objavite komentar. Ovako su botovi u etru, vežbaju pisanje.

      1. Vrlo dobar komentar. Nešto slično sam u par navrata glede Kine i njenog robovlasničkog komunokapitalizma pisao ovde na komentatorluku.

  2. A Republiku Srpsku, entitet BiH, placas i prisvajas, rusis bh institucije, huliganu jovanjicki!

  3. A neka reč o poštovanju ljudskih prava Autokrato ?
    Vodiš Srbiju u Evropsku ili Azijsku Uniju , diktatore ?

  4. A koga od nas je pitao za misljenje? Ja, eto, smatram da je idiotski jednu drzavu koja je jos od 1949.god. prakticno samostalna pridruziti jednoj autokratskoj i nedemokratskoj zemlji kao sto je Kina. uostalom, eno sta se desava u Honkongu. Kina je postala najveca kolonijalna sila na planeti, koja na svoje potlacene primenjuje silu koja nije primerena XXI veku. I zasto Vucic govori u mnozini? Da nije to sindrom Luja XIVog?

    1. Saglasna skroz! Ali novoradikali se kunu u narod a rade ono sto njima odgovara.

  5. A sto isto ne pise i precedniku Ukraine da poderzi teritorijalni suverinitet i integritet te derzave i da se suprostavi aneksije KRIM-a od Rusije …

    … Inace evo Tajvan cim se vucic oglasio nakon ovoliko godina spora medju Kine i Tajvana se odluci da se vrati pod suverinitetu Kine !!!

  6. Srbija podrzava ocuvanje integriteta,suvereniteta i teritorijalne celovitosti NR Kine, jer smo svedoci takvih pokusaja i na nasu zemlju.Posebna podrska zato sto su to nasi prijatelji !

    1. Ajde Roso procitaj nesto o Tajvanu i o Kini pre nego sto zaradis svoj botovski sendvic.

  7. Nezavisnost Tajvana je slična situacija koju mi imamo sa Kosovom i mi razumemo borbu Kine za očuvanjem teritorijalnog integriteta zemlje.

    1. Hahaha, bas je slicna, da. Na Tajvanu zive Kinezi, i u Kini zive Kinezi. Na Kosovu zive Srbi, i u Srbiji zive Srbi. Zasto li su se odvajali, izdajnici?

    2. Pretpostavljam da si svaki dan na Kosovu i Tajvanu pa možeš to da uporediš iz prve ruke, ili mnogo gledaš, pink, happy, rts i ostale režimske medije koje ti mozak pretvaraju u pihtije.

  8. Nije problem prosto to šta ovaj tip priča, problem je i teško za verovati da je na mestu na kojem je.
    Države koje takvi tipovi vode asociraju na životinjske farme.

  9. Mozda je hteo da piše predsednici Republike Kine (ROC) a ne Narodne Republike Kine (PRC), ali nisu razumeli baš najbolje njegov kineski dijalekt. Današnja NR Kina je bila pod upravom Republike Kine, od osnivanja moderne republike 1912, pa sve do 1949. Može se reći da je Tajvan zapravo jedina legitimna Republika Kina. Ako predsednik to ne zna, teško da će razumeti ko su Si Đjinping, Ćing i Ming, a šta su Ping i Bing…

  10. Ako je ovaj “ novo peceni “ Kinez napisao to pismo licno i na kineskom ( kantonskom ili mandarinskom ) onda „ok “ ali ako nije sam to licno napisao onda je ….znate vec sta ……mada ni jedni ni drugi nisu pitali “ naseg “ novo pecenog “ Kineza “ za „misljenje “ …

  11. Ovaj sigurno nezna da Tajvan je nezavisan kao i Kosova…tonsu njegove fore da se odrzi na vlast je vidi da mu dolazi kraj …lopovske afere jedna za drugom laze na sve strane ali i tome ce doci kraj uskoro…Vucicu spremi se za azil
    Ili Rusija ili Kina…

  12. Treba tu situacija sa Kinom malo drugacije gledati! Zamislite -1 1/2 miliardi
    Zitelja voditi Demokratski!? Prije 30 tak godine u Kinu sü masovno umreli od gladi od bolesni danas. 500-600 miliona Kineza ima vec Standard pros. Eu a nesto manje Od
    miliardi vise ne umre od gladi u biti nisu ni siromasni nego skromno zive izrabljeni sa teskim poslovima za malo pare! Kinu zadrzati u progresivitetu nije moguce ! Ako postignu visoki standard u Know how plus njihovih marljivosti USA mocicemo
    zaboravite kao vodecu drzavu u svetu! To Oni znaju i zato nastoje na Svaki nacin podmetnuti noge Kinezima? Bolje i ne misliti kada bi Korejanci ujedinili ! Visoka juzna technologija marljivost dicipliranog severnjaka Vau ! Rusa necu ni spominjati ! Dotle ide sa isporukom energije i sirovinama nekako ide, Nakon toga “ Jadna vam tmajka bacuske ( ljencine pijandzure)nesposobni ni da proizvode bar jednu postenu peglicu!

  13. Srbija podrzava i postuje medjunarodno pravo,i protiv je bilo kakvog separatizma.Za Srbiju postoji samo jedna Kina.

  14. Za Srbiju je Tajvan uvek bio i bice sastavni deo Kine. Predsednik ima punu podrsku svog naroda. Kako oni nama pruzaju podrsku, tako i mi njima. Kina postuje nas teritorijalni integritet i suverenitet.

  15. Za Srbiju je Tajvan uvek bio i bice sastavni deo Kine. Predsednik ima punu podrsku svog naroda.

  16. Tradicionalno prijateljstvo nasih dveju zemalja nam ne pruza nikakvu drugu mogucnost osim priznavanje teritorijalnog integriteta Kine u granicama koje su za kinu nepovredive.

  17. Predsednik razume situaciju sa Tajvanom, jer je i Srbija u slicnpj situaciji sa Kosovom.

  18. Tajvan je stara priča i naš stav je poznat i nepromenjen. Danas je jako aktuelan Hongkong koji traži nezavisnost. Izgleda da je „najbolji student prava“ pobrkao lončiće!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.