Vučić: Politika vešala ne može da pobedi politiku rada i budućnosti 1Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da „politika vešala ne može da pobedi politiku rada, marljivosti, posvećenosti i budućnosti“ i da za razliku od njega, opozicija „nema stav ni o Kosovu, Evropskoj uniji, Rusiji ili bilo čemu“.

„Oni na zapadu govore da sam kriv što Rusija ima veliku podršku u Srbiji, Rusima da sam izdajnik i da ću izdati Kosovo“, rakao je Vučić, navodeći da on isto govori i Briselu i Moskvi, pa ga zato i poštuju kao lidera koji čuva nezavisnost zemlje.

On je rekao i da u Srbiji strane ambasade neće voditi politiku već predstavnici koje izaberu građani.

Kako je naveo, on ne vidi nešto mnogo važno u nedavnom sastanku novog predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića sa predstavnicima američke ambasade, osim što ga najviše interesuje da li su ručak platili fiskalnim računom.

„Ne vidim šta bi moglo ozbiljno da se razgovara sa nekim ko žene naziva fuksama“, rekao je Vučić.

Pominjući obraćanje pisca Marka Vidojkovića na sinoćnjem protestu u Beogradu, on je rekao da nema komentar osim što čoveka tako nešto šokira.

„Nazivati ljude na Pravnom fakultetu kriminalcima, i to bi da vlada i vodi zemlju“, rekao je Vučić.

Vidojković je navodeći da je završio Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, rekao da je ta visokoškolska ustanova „leglo neverovatnih ološa i što je paradoksalno, kriminala„.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari