Vučić posle sastanka sa Lajčakom: Naglasio sam neophodnost primene dogovora o Zajednici srpskih opština 1foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Sa Miroslavom Lajčakom razmotrio sam poslednja dešavanja na Kosovu i Metohiji i probleme sa kojima se Srbi suočavaju zbog jednostranih i nelegitimnih poteza Prištine, napisao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka sa Miroslavom Lajčakom, specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine.

Vučić i Lajčak sastali su se u 11 sati i sastanak je trajao oko sat vremena.

„Sa Miroslavom Lajčakom razmotrio sam poslednja dešavanja na Kosovu i Metohiji i probleme sa kojima se Srbi suočavaju zbog jednostranih i nelegitimnih poteza Prištine. Naglasio sam neophodnost primene dogovora o Zajednici srpskih opština i poštovanja prava i volje našeg naroda. Srbija je opredeljena za nastavak konstruktivnog dijaloga, u cilju održanja mira i stabilnosti i postizanja boljih uslova za život svih građana“, napisao je Vučić na svom Instagramu.

Susret Lajčaka i Vučića dolazi u momentu u kojem su odnosi Beograda i Prištine maksimalno zategnuti, posebno posle toga što je Kurti Rašića postavio za ministra što se Vučiću nije dopalo, jer tvrdi da on nije pravi predstavnik Srba na Kosovu jer nije osvojio dovoljan broj glasova.

Posle sastanka Vučičć odlazi u Nikince na vojnu vežbu, a očekuje se da saopšti da li id eili ne na samit EU-Zapadni Balkan koji se održava u Tirani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari