Vučić: Van der Belen mi rekao da je Kosovo uslov za EU

Ostavite komentar


  1. Vučiću!
    Treba biti hrabar i suočiti se sa jedinom mogućom odlukom.

    Srbija mora da uđe u NATO pre laže države Kosova.

    Od kukanja nema koristi!

        1. Nema potrebe , profesore ! Ako nastavimo politiku proruske neutralnosti , bombe ćemo dobiti gratis . Treba samo jedan naš policajac sa tetejcem da promoli nos na teritoriju Kosova .

          1. Pokušavam da razumem racionalno ponašanje…ali imam problem da shvatim nečije sugerisanje da podizanjem suknje na pupak omogučavaš bolji život sebi i svojima…na pola sata. Mi njima ćemo samo mrtvi da valjamo…ali će nas naterati da to sami uradimo, da bi i nama bilo bolje. Ne hvala….pa kako bude.

      1. Kosovo manje više nego ćemo ulaskom u Nato dobiti ekonomsku korist i strana ulaganja, a najbitnije počeće lečenje gluposti 85% obolelih u srb.

    1. Bilo bi vrlo poučno da svima, a pre svega sebi, definišeš „zdrav razum“… Mnogo lakše bi se razumeli i diskutovali…

  2. Posle pijanstva i euforije Rusije i Kine stize rastreznjenje-raso u vidu EU-USA..dobrodosao u svet realnosti-Alisa

  3. Pa dobro, postupi na nacin koji si dogovorio sa Ametrima i Merkelom kad su te dovodili na vlast, a nasta te sada podseca Austrijanac. Za dobro Srbalja, sto zi kazes, a tebi sta bog da. Ionako ces biti smenjen uskoro.

  4. Koliko sam ja razumeo za austrijskog predsednika kao I za ambasadora SAD Kosovo nije tzv vec drzava sa svojim institucijama organima koja je priznata od dela medjunarodne zajednice. Nakon ove izjave austrijskog Predsednika ocekivao sam d ace nas minister odbrane Vulin uleteti u Palatu Srbije I izaciti austrijskog Predsednika naglavacke kako je to izjavio u vezi slicne izjave ambasdadora SAD. Ocigledno Vulin je samo deklarisani borac za medjunarodni integritet Srbije, borac iz pritaje za pravdu , postenje I ravnopravnost. On svoje izjave uskladjuje sa dnevno politickim potrebama a u akcijama se jedino dokazao kada koliko znam pritajeno ucestvovao u palevini kontrolnih punktova preka Kosovu I u organizovanju radnickih demonstracija u Kursumliji. Sada se definitivno obrukao jer je dokazao da ne drzi do svoje reci. Ipak, mozda ce premijerka ukoliko ima susret sa Predsednikom Austrije iskoristiti priliku da mu skrene paznju da Srbija ne priznaje Kosovo.

  5. Jel ti rek’o i on nesto o Kosovu? Srecom on se ne pita nista vec Ustav Srbije, narod Srbije SPC i rezolucija 1244.

    1. @Jovan— Vidim koliko se pitaju,Merkel,Tramp i Haradinaj grozničavo proučavaju mantre iz srpskog Ustava,SPC preko Vatikana i Pape lobiraju za srpsku stvar,narod će,naravno,dobiti svoj obavezujući referendum…:-):-):-)! A zašto to ne objasniš Tačiju i ostalim kosovskim Albancima? Možda se i oni nešto pitaju,ipak su ONI izašli kao NEporaženi iz sukoba sa Srbijom ’90-tih g. prošlog veka!

      1. Pa ne pijem ja kafu sa Tacijem i nije on predsednik zemlje u kojoj zivim vec ovaj koji ne zna vise gde udara glavom, zavejani zemljace.

    2. Za pamentog Komsije, citaj rezuluciju 1244 i to se prica samo za SRJ, i posle 3 godine referendum na Kosovo koja bi bila razlog da se narod na Kosovo izjasni preko referenduma skim hoce da zive to znaci da Kosovo zbog rezoluciju 1244 mi bi imali referendum u 2002 godine a za rezultate referenduma sigurno znas da bi bio 100% pro nezavisnosti, komso vas bifsi Presednik Milosevic je odavno prodao Kosovo sa ovim istim Vucicem i malom Milosevicem (DACIC) koju su u vlasti sada. A vas pitam dali mislite i sa 2 miliona Albanaca koji zive u Kosovo sto ce da bude sa Srbijom? Ionako Natalitet je mnogo mali, 3 miliona penzionera u Srbiju to znaci da pola Srbije je vise od 65 godina star. A Kosovo je vise od 68% mladji od 35 godina a sada racunaj sam, gde bi Srbija bila posle 2050 godine, sigurno manjina.

      1. Nije važno koliko vas je, Idrizi, važno je kakvi ste a i sami zante da niste bog zna što.

  6. Gospodine Aleksander van der Belen Kosovo je cedo.Evropske Unije, ljuljajte ga bez Srbije. Nikada Kosovo Srbija nece priznati. To neka Vam je jasno.

  7. Srbija i Austrija ne gledaju isto na KiM i tu nema nejasnoća, Srbija će se i dalje boriti da se mirnim putem dođe do rešenja. Priznati nezavisnost Kosova od strane Srbije nikada neće biti.Van der Belen je rekao Vučiću da ako postoji mirno rešenje oko Beograda i Prištine podržaće ga sa velikom blagonaklonošću.

  8. Potpisuj Pinokio što pre jer ode ti miljenica pod led na 10 godina i u beton ligu.

  9. Svi su ti rekli da moraš da priznas Kosovo u granicama kako je odredila Badenterova Komisija . Drugo je sto se ti , i oni koje se ulizivaju oko tebe pravite se mutavi . Inace , Jadranka Joksimoviq, ministrica Srbije ta europske integracije ti je rekla u nekoliko navrata,
    i u Beogradu i u Briselu ali, , ti nikako da shvatiš da nema Velike Srbije jer , velika Srbija je krepala zajedno sa balkanskim kasapinom i tvojim uzorom . Bas radi toga Amerika nema da menja svoj stav , Nemacka isto stoji protiv stavaranje Velike Srbije , Engleska takodjer a ti , ti si Vucicu našao nekog uplaćenog Thacija i cedis li ga cedeis
    Sto se nas albanaca tiče ti sa Thacijem nastavi jer , možda je on to zaslužio ali, ni mm kvadratni zemlje Kosova nećeš moći da nam otmes vise …da Pamtim to i, to da kacis kao mindzuse u uši Vucicu

    1. E fery, fery, Vucic I Taci pa oni su isti. Ali vreme je neumitno, strpljiv spasen. Lepo je ziveti u iluzijama I snovima. Videcemo na kraju ko kosi a ko vodu nosi.

    2. Bila jednom jedna velika imperija s juga, gazila nas par stotina godina, doseliše vas šiptare da nas i vi gazite, pa ipak dođe vreme oslobodismo se ali ne stigosmo da vas vratimo tamo odakle ste došli. Gurate prst u oko Srbima, Makedoncima, Grcima , jednom će se stvari promentiti teraćemo i vas do mora kao što smo i Turke terali. A ja ti ipak želim sve najbolje i da živimo u miru

  10. Ocigledno je da se vecina tema marginalizuje. Kada je 2013 godine potpisan Briselski sporazum govorilo se da smo pobedili sa 3:0 I da Srbija uziva veliku podrsku medjunarodne zajednice. A sad su odjednom svi protiv nas najbolji argument srpskih politicara je da su svi protiv nas i uvek je kriv neko drugi.

    1. Sta dobija? Narocito Srbija.
      Ajd da kazemo da dobija on i njegovo clanstvo partije, rodjaci i botovi. To nije ni cetvrtina stanovnistva, svi ostali gube.

  11. Kosovo ne može da bude uslov za EU, onda Srbija ne sme da uđe u EU i pojača saradnju sa Rusijom i Kinom. Vreme je da zaista prepozna ko su joj prijateljske države.

  12. Niko nema prava da se odrekne najsvetijeg dela nase zemlje zarad garantovanog (jos Solunskim samitom) clanstva u EU. Koliko je samo ljudi, nasih sunarodnika izginulo za taj najsvetiji deo Srbije i koliko je nasih Srba tamo stradalo samo zbog svog imena i dan danas strada. E pa ne moze! Ne dam!!! Ako nam otmu Kosovo i Metohije, napravice od nas Jevreje. Sanjacemo i cekacemo taj trenutak kada cemo moci da povratimo nase Kosovo.

  13. Problem je što nema šargarepe – da je EU ponudila istovremeni i vanredni ulazak za Srbiju i Kosovo (npr. u obliku protektorata) to bi bilo nešto što bi bilo sjajno prihvaćeno. Ovako, ponuda Srbiji je : ne znamo da li ćete i kada ćete moći u EU, a ako ne prihvatite nezavisno Kosovo onda ćete se još teže priključiti.

    1. Nema vise sargarepa, Dragana. Mnogo ih je nudjeno pre desetak godina ali su i Tadic i Jeremic i Vucic i Dacic samo ponavljali razne prazne parole. Te „I EU i Kosovo“ te „Kosovo je srce Srbije“ te „nikad nacemo priznati Kosovo“. Ima parola koliko hoces, ali sargarepa nestalo. Sad ostalo samo uslovljavanje: ako hoces dalje, priznaj Kosovo, ako neces da priznas zavicemo i ovo sto dajemo. A ipak iz EU godisnje stizu stotine miliona evra i to vladi koja to posle malo pokrade a malo podeli narodu tu i tamo. Sto je najgore, ako se zategne sa EU, presusice i ovo malo investicija sto dobijamo.

  14. OVAJ (AV) BI ODAVNO PRIZNAO KOSOVO AL MU MEDJUNARODNA ZAJEDNICA NIJE DOZVOLILA PRERANO JE. SPAS JE ZA NJEGA DA PRIZNA SVOJU NESPOSOBNOST I SA ENORMNIM BOGATSTVOM CEKA SVOJU SUDBINU.

  15. Pa naravno, mogu da ga otmu ali ga ne damo dobrovoljno! I takav stav svi treba da zauzmemo. Nemamo potencijal da se oruzjem borimo ali mozemo barem da ponosno kazem sta je nase i za sta se zalazemo… A oni koji nisu za to neka kazu kako treba!

  16. Ovi sto bi se odrekli Kosova i Metohije za ulazak u EU bi se verovatno odrekli Vojvodine za clanstvo u NATO-u, a onda Sandzaka za clanstvo u Commonwealth-u. Da nije tuzno bilo bi smesno.

  17. Sramno je dobrovoljno pristati na oduzimanje dela teritorije, a jos sramnije bi bilo prodati ga za obecanje ulaska u EU, za koje ne znamo ni kada ce ni da li ce da se desi.

  18. Kosovo mogu da nam otmu, ali mi sami nikada ne treba da ga dobrovoljno damo, tj. da potpisemo i da ga priznamo kao nezavisnu drzavu. Ovakvih primera vec ima u svetu. Narocito ne treba da Kosovo prodamo za sumnjivo i na dugom stapu obecanje ulaska u EU. EU ako je zainteresovana da ima Srbiju, pa i Kosovo, primice nas – i to ne zato sto smo odustali od Kosova vec ako se budemo trudili da popravimo stvari u sopstvenom dvoristu, a to pre svega treba da radimo radi nas samih.

  19. Ne kupuje se bolja buducnost predajom dela teritorije i sve ce odmah biti bolje – trebalo bi i tada dobro zavrnuti rukave da dodje bolje sutra. Dostojanstvo mozda zvuci nesavremeno, ali ta ista Evropa reci ce nam u lice kad joj zakucamo na vrata, vi ste prodali Kosovo da bismo vas pustili unutra, i ne verujem da ce zbog toga da nam se dive i da nas obozavaju. Ja ne bih, da sam na njihovom mestu. Dakle, mislim da predaju Kosova nikada ne treba da potpisemo, a medj. zajednica neka ga uzme i neka mu da nezavisnost (svakako ne mislim da treba ili da mozemo da ga zadrzimo i odbranimo ratom). A mi da se onda okrenemo sebi, Srbiji, da zavrnemo rukave i mudrije krenemo dalje. Mudrosti i rada nikada dovoljno na ovim prostorima.

  20. Ne vidim zasto su ulazak u EU i ostanak Kosova u Srbiji gde mu je i mesto, u suprotnosti. Ne vidim sta dobijamo sa ulaskom u EU a znam sta gubimo bez Kosova.

  21. Znaci, Srbija da plati ulazak u EU Kosovom, a Albanci sa Kosova ulaze u EU besplatno + dobijaju bonus svoju drzavu? I kakve su mu to price da je Srbija izgubila Kosovo za vreme Milosevica kad se lepo zna sta je Srbija trebala da ucini da bi ostala na strani „dobrih momaka“ – da pusti SAD u Srbiju, sa neogranicenim ovlascenjima i slobodom kretanja, i onda bi Kosovo ostalo srpsko!

  22. Ono sto okupatori nisu mogli u dva svetska rata uradili su sada porobili su Srpsku drzavu gde kolonojalna elita trosi narodne resurse.

  23. Slažemo se da se ne slažemo, ali moramo da sarađujemo, ekonomsko osnaživanje zemlje je prioritet a preduslov za to je dobra saradnja sa svima, a tu spadaju i Austrija i Nemačka.

    1. Doslo je vreme, Jovane, da vise ne moze da se saradjuje ekonomski ako se ne prihvati ono sto EU trazi.

  24. A što ti njemu jadan ne reče da ćemo mi Kosovo priznati kad nas prime. Samo tako si mogao da se izjednačiš s njim u laganju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. i 26. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.