Vučić primio akreditivna pisma ambasadora Kazahstana 1Foto: OpenClipart-Vectors

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma ambasadora Kazahstan Gabita Sizdikbekova i ukazao na značaj odluke predsednika Kasima Žomarta Tokajeva da se dosadašnje diplomatsko predstavništvo Kazahstana u Srbiji podigne na nivo ambasade, jer je ta zemlja važan partner na međunarodnoj političkoj sceni, saopštio je Vučićev kabinet.

Vučić je izrazio zahvalnost Kazahstanu na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije nepriznavanjem nezavisnosti Kosova, kao i nadu da će tu podršku nastaviti da izražavaju u međunarodnim organizacijama.

Predsednik Srbije izrazio je uverenje da će se tokom diplomatskog mandata ambasadora Sizdikbekova, s obzirom na njegov stalan boravak u Beogradu, još više koristiti mogućnosti za razvojem saradnje dveju zemalja, posebno ekonomske.

Zamolio je ambasadora da prenese poziv predsedniku Tokajevu da poseti Srbiju.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je u narednom periodu potrebno usmeriti pažnju na jačanje ekonomske saradnje i, s tim u vezi, istakli značaj potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini između država Srbije i Evroazijske ekonomske unije, čija je članica i Kazahstan.

Vučić i ambasador Sizdikbekov su, kao oblasti koje pružaju najviše mogućnosti za saradnju, izdvojili poljoprivredu, farmaceutsku industriju, građevinarstvo, saobraćaj, namensku industriju i turizam, kao i sport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari