Vučić se sastao sa Plenkovićem u Davosu: "Vrlo korektan razgovor" 1Printskrin Instagram, Budućnostsrbijeav,

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, na marginama Svetskog ekonomskog foruma u Daovsu.

„Vrlo korektan razgovor sa o srpsko-hrvatskim odnosima. Verujem da ćemo u periodu koji je pred nama uspeti da ostvarimo napredak, kako na planu ekonomije, tako i po pitanju političkih odnosa“, objavljeno je na Vučićevom Instagram nalogu Budućnostsrbijeav.

Do ovog razgovora dolazi nakon što je Plenković prisustvovao obeležavanju pravoslavnog Badnjeg dana u Zagrebu, kome je prisustvovao i Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije, kao i patrijarh srpski Porfirije.

Odnosi Srbije i Hrvatske pre toga su već neko vreme bili u silaznoj putanji, a posebno su napetosti izbile prošlog leta kada je u Beogradu objavljeno da je Vučiću uskraćena poseta spomen parku u Jasenovcu, koncentracionom logoru u kome su stradali Srbi u Hrvatskoj, tokom Drugog svetskog rada.

Uprkos oscilacijama, prethodnih godina su odnosi Vučićeve Srpske napredne stranke i Plenkovićeve Hrvatske demokratske zajednice bili prilično korektni.

SNS je pridružena članica Evropske narodne partije u kojoj je i HDZ. U vreme dok je predsednica Hrvatske bila Kolinda Grabar Kitarović iz HDZ, Vučić je boravio u višednevnoj i vrlo medijski praćenoj poseti Zagrebu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari