Vučić: Razumljivo zašto su se Srbi u Hrvatskoj pobunili devedesetih

Ostavite komentar


    1. Jasno je da je ovaj zajedno sa svojim učiteljima i istim takvima sa druge strane bio zadužen za stvaranje nacionalne mržnje, koja je neminovno stvorila rat, a sve u cilju razbijanja i uništavanja države. U svemu tome, najgore je prošao srpski narod.

        1. @Zozo*** Bolje ona nego najmarljiviji učenik osuđenog ratnog zločinca(lekcije iz mladosti se ne zaboravljaju)!

  1. Kovači rata u SR Hrvatska bili su Generali JNA Tuđman, Špegelj, Bobetko, Tus, Stipetić,..i preko 3000 drugih aktivnih oficira JNA koji su se preko noći preobukli u NATO uniforme i postali janjičari tog saveza.

    Tvrditi posle svega da su srbi izveli agresiju na same sebe je licemerstvo na koje se ne treba osvrtati. Bezakonje, nasilje, zločin,..su batina koja kao i svaka druga ima dva kraja.

    Neka se pripremi druga strana.

    1. Sigurno, heroji kao ti mogu jedino da se pripreme na traktorijadu preko Karpata! I to samo ako vas Rumunija pusti.

  2. Razumljivo je i što su svi iz ex-YU pobegli od Srbije pre 30 godina.

    Meni je to bilo razumljivo i tada kao i sada.

    1. Jasno je svima. Sve smo ih oslobodili u 2 sv ratu jer su vecinski sem Srba Madeonaca i Crnogoraca bili fasisti. Usli su u Jugoslaviju da bi se oprali. Srbi im sve stvorili i onda otisli. Najveca greska Srbije je sto je sa takvima uopste ulazila u federaciju sa ustasama balistima i suckorima. To je svima jasno sem drugosrbijancima koji su potomci palancana koji su 45 iz palanki dosli u Beograd i nista ne znaju jer su u svojim palankama pre 45 bili najveci talog.

      1. Ne lupajte Milice. Srbija nije nikog oslobodila ni u prvom ni u drugom ratu.
        Objasnite mi to oslobođenje u prvom ratu? Svi vojno sposobni srbi su u prvom ratu zajedno sa kraljem pobegli i ostavili žene i decu na milost i nemilost. Kako su onda koga oslobađali sa Krfa? U drugom nije bilo ništa bolje. Više od polovine srba je otišlo u četnike i čekalo da sve neko drugi oslobodi i da se opet busaju u grudi. Jedna trećina je bila po logorima ili se sakrivala po šumama, a onih par partizana se nije ni čulo ni videlo, sve dok nije trebalo otimati vile i kuće po Beogradu.

      2. Kao što rekoh, otišli su svi, pa i Makednoci i Crnogorci. Da li shvatate ko je uzrok problema?

    1. Jasno je svima. Sve smo ih oslobodili u 2 sv ratu jer su vecinski sem Srba Madeonaca i Crnogoraca bili fasisti. Usli su u Jugoslaviju da bi se oprali. Srbi im sve stvorili i onda otisli. Najveca greska Srbije je sto je sa takvima uopste ulazila u federaciju sa ustasama balistima i suckorima. To je svima jasno sem drugosrbijancima koji su potomci palancana koji su 45 iz palanki dosli u Beograd i nista ne znaju jer su u svojim palankama pre 45 bili najveci talog.

  3. Polozaj srba u regionu se znatno pogorsao zadnjih 6-7 godina sto se poklapa sa dolaskom na vlast ovihratno huskaca koji su to isto cinili i pocetkom devetesetih, jadni su srbi koje brani Vucic i Dacic tamo gde su ih oni branili tamo vise srba nema.

    1. Padom Ive Josipovića koji je bio poslednji neustaški predsednik je počelo pogoršanje stanja u Hr a to se i poklapa sa masovnim egzodusom hrvata iz Hr.

    2. Ako postoji iko na ovome svetu sa kim se skoro ni u čemu ne slažem, onda je to AV. Ali ako postoji išta drugo što je neuporedivo gore od njega, onda su to ovakvi komentari u kojima tobožnji zaštitnici mira, istine, pravde, jednakosti, ravnoparvnosti …, esencijalno iskazuju neviđenu mržnju, šovinizam i ratno huškaštvo, zaodenuto u crni plašt odbranaštva i tobožnjeg mirotvorstva.
      Svaki komentar koji bestijalne napade hrvatskih i inih ekstrema na Srbe, i to u sredinama gde Srbi žive „u tragovima“, OPRAVDAVA besomučnim napadima na Vučića, Dačića, Janka i Marka, čak ni ne pominjući kriminalni akt o kojem je reč, jeste suštinski RATNOHUŠKAČKI ! Jer, javno i agresivno pravdati šovinističke ubilačke orgije ostrvljenih ekstrema na potpuno anonimnog pojedinca nekakvim ratnim huškaštvom predsednika druge države (dok su, istovremeno, svi drugi bili Majke Tereze!), koji, kakav god da je, ako niste znali, personifikuje ceo jedan narod i jednu državu, nije ništa drugo do ratno huškanje na ceo jedan narod i državu. Jer u tom narodu niko, ali baš niko, koliko god bio miroljubiv dobronameran i popustljiv, ne može da ostane ravnodušan na ovakvo „zabijanje eksera“ u zdrav razum.

      1. Ja cu kratko, srbi se ponasaju isto kao nemci posle prvog svetskog rata, koji su mislili da su svi protiv nijih i da im je ucinjena velika nepravda svi znamo sta je usledilo posle.

  4. Ne brini decko, svi ce odgovarati za ono sto su radili 90-ih, doci ces na red.

  5. ne treba trositi energiju da se nesto promeni u Srbiji , to je zemlja osudjena na propast gde su poslanici osudjeni za Ratne Zlocine i Neceovecno Postupanje ,aj sto su sosdjeni , nego sto tako osudjeni nastavljaju da deluju sa istom Ideologijom .# Omladina samo da EMIGRIRA i neka samo ostani Penzioneri 2 500 000 i Policija > Jedino ako smo Ludni da raobijemo za 300 eura u Modernim Koncetraionim Logorima gde se umesto u Logoru spava kuci ,spavas kuci da Logor nebi trosio struju i grejanje , sam placas struju i grejenje , pa se VRACAS U RADNI LOGOR da radis samo za Hranu 3 PLJESKAVICE I 3 SOKA dnecno 30 dana tacno 27 000 dinara i to bez pomfrita , sa pofritom racunica 33 000 dinara . Znaci da nekipis nista za licnu higijenu , da nekipis nista od garderobe , da ides u istim cipelama ,da neplacas struju ni komunialije ,da netrosis divan i da nekoristis Internet ….nego samo POSO KUCA POSO KUCA dok necrknes ako izravljen konj .# DEMAGOGIJA smanjena nezzaposlenost , jeste uskoro ce da FALE LOGORASI , jer Logorasi nisu Ludi da nebeze iz Ausvica ! Toliko .

  6. Čitaoci Danasa se ne bi složili sa tobom. Oni su ubeđeni da su za sve ratove i sve loše što se dešavalu krivi Srbi. Oni su ubeđeni i da su Srbi krivi za Jasenovac i Staru Gradišku.

  7. Stvarno je nekulturno praviti se toliki Tosha. Ako tako misli chetnicki segrt, mogli bi se Bosnjaci oruzjem pobuniti protiv Srbije, protjerati i pobiti sve zivo sa Sandzaka druge vjere i nacije i dobiti podrsku Vucica. Ma, ljudi, je li to moguce???

  8. A mogao je HVO doci u Zemun i Vojvodinu da brani ono malo Hrvata od Sheshelja. Vidi vraga oni se ne pobunishe nego prnje pod ruku da ne gledaju debelu mjeshinu punu mrznje i „patriotizma“ A ovaj mali je ishao i u Sarajevo da puca i poslije izda fetvu za „8000“: ubijenih Srba u Sarajevu. Hajde Vucko, kad idesh u Crkvu i jednom se pomoli za istinu kaja ce te spasiti od Hrvata iz Hrvatske.

  9. Visoki funkcioner SKH Dusan Dragosavac je, negde pred smrt, rekao sledece.
    Srbi su imali pravo na pobunu, ali nisu na zlocine.
    Svako treba da se prepozna u kojoj je od ove dve recenice.

    1. Slažem se 100%. Rat su u dogovoru izazvali Milošević i Tuđman kako bi opljačkali i svoj i tuđ narod. Kad Vučić i njemu slični ratni huškači budu osuđeni za poziv na ubijanje 100 za 1 i druga nedela i kad neposredni izvršioci najodvratnijih nedela budu osuđeni i zatvoreni, onda ćemo moći da kažemo da Srbija više nije fašistička država i otpočeti sa stvaranjem normalnih odnosa. Dok takvi ološi vladaju Srbijom, Hrvatskom, Kosovom, neće biti moguć veći pomak u normalizaciji odnosa na Balkanu.

      1. Samo ja ipak ne čuh da je ovde neko popio batine zato što je gledao Dinamo u kafiću što se u Hrtkovcima verovatno dešava.

  10. Isti su! I ovaj nas presvuceni SRS i onaj tamo HDZ! Kad ne bi medjusobno saradjivali u potpirivanju mrznje, ne bi ni bili tu gde su. Jer, da nema „vaznih“ istorijskih tema i prebrojavanja zrtava (od cega je svakom normalnom muka), mozda bi Srbi i Hrvati ozbiljnije porazmislili o tome zasto zive lose, dok njihove nacionalisticke vodje ne znaju sta ce od para.

    1. Daleko smo mi i ONI od brace rodjenje, nije im dosta sta je proterani srpski narod doziveo, Vec i nakon 25 godina napadaju ljude koji se vracaju i koji su ostali. 90 smo izbegli iz lepe njihove bez zbog otkaza, pretnji i ugnjetavanja sa kesom u ruci, stambeno pravo nikad nije resila hrvatska, mnogo ima da se kaze o njihovom postupanju pre rata, za vreme rata i posle rata, poenta je da se oni ne menjaju, odnos prema srskom narodu nije nikad u hrvatskoj bio ljudski uz postovanje osnovnih ljudskih prava, vec si morao da cutis ko si, neslavis slavu i bozic. Nacionali identitet smo izgubili tada, polako se to popravlja i treba sve vise da drzimo do sebe i nedamo na sebe, drugi ce nas vise postovati, u Srbiji narodima drugih nacionalnosti nesme da fali dlaka sa glave niti ih ko ugnjetava, tako i treba, pitao bi „drugove“ drugih nacija kako bi se ponasali u hrvatskoj gde si gradjanjin drugog reda u 21 veku, samo zalim Srbe koji zive tamo i kroz sta prolaze, dali je vredelo sto su ostali po svaku cenu……pametnom dosta

  11. Srbima je naredjeno da napuste na par sedmica gradove da bi se, posle”oslobodjenja”(granatiranja) vratili i zavladali “srpskim zemljama”. To svi znamo, samo se mladi Huligan Seseljovic pravi blesav. Naravno da ni ustase nisu cvecke, ali smo mi permanentni sejaci mrznje i napetosti, ziveci za kad-tad “Veliku Svrbiju”..Aco, svi takvi su legli, gotov si, slepce, gotov kao i svi pre tebe. Kako to nisi shvatio?

  12. Sa jedne strane ono što je rekao gdin Vučić je tačno, sa druge, na žalost, zbog njegovog kredibiliteta, tačnije odsustva istog, većina će njegove navode posmatrati kroz prizmu njegove ličnosti, te će istina biti u drugom planu.

  13. Iz odgovora hrvatskih poglavnika može jedino da se zaključi da je batinanje manjina bilo kojim povodom ili bez ikakvog, zapravo rad na „poboljšanju položaja“ te manje. Eeee, Vučko to može „ali neće“.

  14. on jednostavno nema kredibilitet da brani Srbe nigdje posebno u Hrvatskoj jer su tamo njegove granice Karlobag-Virovitica zbog čega je huškao ovaj narod da ratuje i gine,zbog čega on i jeste personifikacija te kako oni kažu velikosrpske agresije.iako su Srbi imali pravo da se brane od hrvatskog nacizma branili su se na pogrešan način,jer su protiv slova U,simbola ustaškog nacizma krenuli sa petokrakom na čelu koju je nosila JNA,a na zapadu je ta petokraka simbol zla kao i kukasti krst.imali smo nažalost pogrešne vodje u to vrijeme,Milošević,Šešelj,Karadžić,Mladić,i ovaj Vučić,pa Dačić,pa Vulin,pa jebote,nismo mogli da pobijedimo ni Zulu pleme sa ovima.srpski narod u Hrvatskoj i mi ovde u Republici Srpskoj se možemo samo bogu moliti da nas više ne brani ovaj šarlatan i kamarila oko njega jer smo ih već imali na grbači,prodali su i izdali sve što se moglo izdati. A da ostalo je još Kosovo,tu će ovaj samozvani knjaz Miloš Veliki da ubijedi narod da je 93 procenta njima prema 7 posto nama njegova diplomatska pobjeda.pa neka onda glasaju za njega koliko hoće,i da se ne žale nikom više jer će biti kasno kad dodju pameti.

  15. „pranje“ sopstvene biografije se nastavlja. za koju godinu će tražiti nobelovu nagradu za mir za svoje aktivnosti 90-ih.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.