Vučić: Rezolucija 1244 ima i loših strana ali nisam video da je neko predložio nešto drugo 1Foto: Beta/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom godišnjice potpisivanja Kumanovskog sporazuma i usvajanja Rezolucije 1244, da ta rezolucija ima i dobrih i loših strana ali da ne postoji nijedan drugi važeći dokument, niti je iko predložio nešto drugo.

„Mi smo spremni da razgovaramo ali mogu samo da se osmehnem na ultimatume iz Prištine da je jedini uslov za to priznanje Kosova ili još neke dodatne teritorijalne aspiracije. Nikada neću pokazati aroganciju prema mnogo moćnim zemljama, ali uvek ćemo umeti da smognemo snage da kažemo ne na ugrožavanje naših vitalnih interesa, uz nadu da će doći neko rešenje kojem bi mogli da kažemo: ‘Da’. Ali ja to još nisam video“, rekao je Vučić novinarima u Nišu.

Vučić je rekao da je obaveza srpskog rukovodstva da obezbedi što bolje uslove za očuvanje mira i stabilnosti i da je on uložio mnogo truda da dovede Srbiju do pozicije u kojoj sada, za razliku od pre 21 godine kada je država bila u bezizlaznoj situaciji u kojoj je mogla samo da izgubi.

„Neće biti laka borba u mesecima koji dolaze. Ali neće ni njima biti lako sa nama, niti onako kako su planirali pre sedam ili osam godina“, dodao je Vučić.

On je potvrdio da ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov dolazi 18. juna u Beograd i dodao da veruje da će doći sa prijateljskim porukama, u skladu sa dobrim odnosima dve zemlje.

Komentarišući najave hrvatskih medija da bi uskoro mogao da se sastane sa predsednikom te zemlje Zoranom Milanovićem, Vučić je rekao da je to moguće „ako se uklope svi datumi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari