BIA će uputiti zvaničan zahtev Agenciji za nacionalnu bezbednost Crne Gore zbog prebijanja mladića 1Foto: Beta/Branislav Božić

Bezbednosno informativna agencija (BIA) obratiće se zvaničnim zahtevom Agenciji za nacionalnu bezbednost Crne Gore u kojem će tražiti sve relevantne informacije u vezi sa „prebijanjem mladića u centru Podgorice zato što je podigao tri prsta“, pišu danas Večernje novosti.

BIA će, po saznanjima tog lista, od crnogorskih kolega zahtevati predaju video materijala, jer su kamere u blizini Tržnog centra Delta zabeležile napad na mladića, koji se dogodio posle dočeka vaterpolo reprezentacije Crne Gore.

U ponedeljak uveče održan je sastanak državnog vrha Srbije koji je sazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić zbog situacije u regionu.

Na sastanku su bili i ministar policije Nebojša Stefanović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar spoljnih poslova Vlade Ivica Dačić i šef BIA Bratislav Gašić.

Ministar unutrašnjih poslova izjavio je danas da očekuje će predsednik Srbije Aleksandar Vučić uskoro razgovarati sa crnogorskim predsednikom Milom Đukanovićem u cilju zaštite srpskog naroda u Crnoj Gori.

Stefanović je za RTS rekao da mu se ne svidja eskalacija sukoba u Crnoj Gori, kao i da očekuje da će do razgovora Đukanovića i Vučića vrlo brzo doći.

On je naveo da Srbija nije zadovoljna kako se razvija situacija, kao i da će čekati zvanične informacije u vezi sa prebijanjem mladića u centru Podgorice zbog zabrinutosti da je u pitanju etničko nasilje.

„Kada postoji jedna polomljena glava, jedan incident, nasilje na ulici i previše ostrašćenosti mora mnogo više da se radi, da se napravi napredak i smanje tenzije“, rekao je Stefanović.

Na pitanje da li su tačni navodi pojedinih medija da će BIA uputiti zvaničan zahtev Agenciji za nacionalnu bezbednost Crne Gore u vezi sa prebijanjem mladića, rekao je da ne može da govori o svim stvarima koje srpske službe preduzimaju, ali da Srbija uvek radi u cilju zaštite srpskog naroda i mira u regionu.

„Srbija će uvek saradjivati sa službama iz regiona u cilju zaštite srpskog naroda i smirivanja tenzija“, rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, reakcije Srbije na dešavanja u Crnoj Gori su ozbiljne i pokazuje da niko iz Srbije ne želi da se nešto loše desi.

Kazao je da su na sinoćnjem sastanku državnog vrha Srbije razgovarali najviše o ekonomskim temama, jer je, kako je naveo, očuvanje mira i stabilnosti u regionu važno za dolazak investitora. „Razgovarali smo najviše o posetama predsednika Srbije Aleksandra Vučića državama u regionu, on uskoro ide u Bosnu i Hercegovinu. Razgovarali smo i o inesticijama Srbije, novim radnim mestima van granica zemlje, izgradnji pruge Priština – Merdare“, rekao je Stefanović.

Više za sada nepoznatih osoba napalo je mladića u podgoričkom naselju naselju Siti kvart.

Na snimku dostavljenom podgoričkim „Vijestima“ vidi se kako više muškaraca trči za mladićem bulevarom – jedan ga sustiže, baca na ulicu, a potom ga više njih udara rukama i nogama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari